Αναβάθμιση σε Windows 11 ή όχι;

Αναβάθμιση σε Windows 11 ή όχι;

Μάρτιος 14, 2022 - 09:03
0 σχόλια

Έξι μήνες μετά την επίσημη διάθεσή τους, τα Windows 11 δεν έχουν καταφέρει ακόμα να πείσουν το ευρύ κοινό. Αυτό ίσως οφείλεται στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που δεν επιτρέπει την αναβάθμιση των υπολογιστών, πόσο μάλλον την αγορά καινούργιου εξοπλισμού.

Πέραν αυτού όμως, οι δοκιμές του νέου λειτουργικού δείχνουν ότι προκαλεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσο πραγματικά λύνει. Καταρχάς, δεν είναι ένα καινοτόμο προϊόν. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις το περιβάλλον εργασίας (τα μενού, τα παράθυρα, το κέντρο ρυθμίσεων, το κέντρο ειδοποιήσεων, κ.α.) είναι λιγότερο αποδοτικό από αυτό των Windows 10. Για παράδειγμα, απαιτεί τρία ή περισσότερα κλικ με το ποντίκι αντί ενός για την ίδια εργασία, ενώ οι ειδοποιήσεις έχουν διασκορπιστεί σε διάφορα σημεία και είναι δύσκολο να ρυθμιστούν. Ακόμα και το αρχικό μενού είναι λιγότερο εύχρηστο από τον προκάτοχό του. Υπάρχουν και εσκεμμένα εμπόδια όπως η αυξημένη δυσκολία να αλλάξει κάποιος τις εξ’ ορισμού εφαρμογές, για παράδειγμα, τον browserαπό Edgeσε Chromeή Firefox, για ευνόητους λόγους, προφανώς.

Αν έχετε υπολογιστή που μπορεί να «σηκώσει» τα Windows 11 (θα ειδοποιηθείτε αυτόματα από το σύστημακαι η αναβάθμιση είναι δωρεάν) και αναρωτιέστε αν πρέπει να προχωρήσετε στην αναβάθμιση, έχετε υπόψη ότι τα Windows 10 θα υποστηρίζονται επίσημα μέχρι τον Οκτώβριο του 2025. Για αρκετό καιρό δηλαδή, μέχρι να ωριμάσει η νέα έκδοση.

Υπομονή.

 

Δημήτρης Πανταζόπουλος

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.