Διαμαρτυρία για την ποινή στην ποδοσφαιρική ομάδα του Λεωνιδίου

Διαμαρτυρία για την ποινή στην ποδοσφαιρική ομάδα του Λεωνιδίου

Νοέμβριος 02, 2010 - 16:01

Εξεδόθηκε επιστολή-διαμαρτυρία από την διοίκηση του Αθλητικού Συλλόγου "Το Λεωνίδιο" για την ποινή που του επιβλήθηκε από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας μετά την διακοπή του αγώνα Λεωνιδιο - Παγγορτυνιακός στις 24 Οκτωβρίου,λόγω επεισοδίων.
Η ποινή που επιβλήθηκε στην ομάδα του Λεωνιδίου βάσει του νέου κανονισμού έχει ως εξής:
Χάνει τον αγώνα που διεκόπη,τιμωρείται η έδρα της με 1 αγωνιστική(έπαιξε στο Κορακοβούνι την περασμένη Κυριακή), της αφαιρούνται 2 βαθμοί από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και της επιβάλλεται πρόστιμο 1000 €.
Στο πρόστιμο όμως προστίθενται επιπλέον 500€ αφού ο παράγοντας που συνεπλάκη με τον διαιτητή,ήταν εκπρόσωπος της ομάδας.

Η επιστολή διαμαρτυρίας είναι η ακόλουθη:

Θέμα:Επιβολή ποινής από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας

Μετά την κοινοποίηση της απόφασης της ΕΠΣΑ, ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Λεωνιδίου «Το Λεωνίδιο» , συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο. Αφού ανέγνωσε την απόφαση της επιβολής ποινής και το φύλλο αγώνα που υπογράφει ο διαιτητής κ. Γεώργιος Μπάμπας-Τόγιας και ακολούθησε διαλογική συζήτηση των μελών, αποφασίσθηκαν τα κάτωθι:

1. Να διαμαρτυρηθεί για την αντιμετώπιση της ομάδας μας από τον κύριο διαιτητή κατά τoν αγώνα της Κυριακής 24 Οκτωβρίου 2010 με τον Παγγορτυνιακό. Ειδικότερα ενώ ανεχόταν βίαια μαρκαρίσματα από τους αντιπάλους , δεν σημείωνε τις ποινές που έπρεπε να επιβληθούν. Επιπλέον μας ακύρωσε τέρμα (goal) στο εικοστό πέμπτο (25ο) λεπτό του αγώνα ενώ δεν καταλόγισε και ποινή (penalty) στο ογδοηκοστό (80’) λεπτό υπέρ της ομάδας μας. Γεγονός που υπήρξε αφορμή των επεισοδίων.

2. Ενώ φαίνεται στο φύλλο αγώνα (κατόπιν γνωματεύσεως του ιατρού του αγώνα) ότι ο κύριος διαιτητής ζαλιζόταν και είχε απώλεια διαύγειας και γενικότερα δεν ήταν σε θέση να μετακινηθεί , ο ίδιος αποχώρησε από το Λεωνίδιο οδηγώντας το δικό του αυτοκίνητο.

3. Τέλος, δεχόμαστε ότι η συμπεριφορά του παράγοντα του συλλόγου είναι αντιαθλητική και κατακριτέα, ωστόσο έπρεπε να ληφθεί υπόψη η άψογη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών οι οποίοι συνεχίζουν επί σειρά ετών συνεπή αθλητική συμπεριφορά.

Λεωνίδιο 29/10/2010
Ο Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πηγή: leonidion.gr

Ειδήσεις: