Δράση με θέμα «Βιώνω τα συναισθήματά μου» από το Ψυχιατρικό Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης (pics)

Δράση με θέμα «Βιώνω τα συναισθήματά μου» από το Ψυχιατρικό Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης (pics)

Απρίλιος 19, 2024 - 10:54
0 σχόλια

Την Τετάρτη 10/4/2024 επαγγελματίες υγείας από το Ψυχιατρικό Τμήμα παιδιών και έφηβων του Νοσοκομείου Τρίπολης,  πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση στο  μαθητικό πληθυσμό με θέμα «Βιώνω τα συναισθήματα μου» στο Γενικό Λύκειο Λεβιδίου.

Στους μαθητές της Α’ τάξης από την κα Βουδίμου Ι –Ψυχολόγο και κα Λόλου Ε – Επισκέπτρια Υγείας. Στις Β’ & Γ΄ τάξεις από την κα Αντωνάτου Μ- Εργοθεραπεύτρια και κα Παναγιωτοπούλου Ε –Ψυχολόγο , με τη διενέργεια ομιλίας, παρουσίασης (power point) και συζήτησης.

Σκοπός της παρέμβασης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, ώστε να αναγνωρίζουν τα βασικά συναισθήματα, να τα κατανοούν και να τα εκφράζουν. Επίσης να μάθουν τις αντιδράσεις του σώματος στις συναισθηματικές καταστάσεις, ενισχύοντας έτσι την αυτοεκτίμησή τους, την προαγωγή της ψυχικής, σωματικής και κοινωνικής ευεξίας τους, αλλά και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Η δράση υλοποιήθηκε με αφορμή την «Ανάπτυξη – υλοποίηση από το Υπουργείο Υγείας δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε Εθνικό Επίπεδο, για το σχολικό έτος 2023 – 2024».

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του σχολείου κ Μίχα καθώς και την εκπαιδευτικό κα Παπαδημητρίου για τη συνεργασία και την υλοποίηση της δράσης.

 

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.