Φτιάξτε μαζί μας απολαυστικό κορμό μωσαϊκό με τους κουραμπιέδες που σας περίσσεψαν (pics)

Φτιάξτε μαζί μας απολαυστικό κορμό μωσαϊκό με τους κουραμπιέδες που σας περίσσεψαν (pics)

Ιανουάριος 03, 2023 - 21:30
0 σχόλια

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πέρασαν και άφησαν πίσω τους – όχι συντρίμμια – αλλά μια πληθώρα γλυκών. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και ό,τι άλλο γλυκό που μπορεί να έφερε κάποιος επισκέπτης στο σπίτι μας ή αγοράσαμε οι ίδιοι έχουν απομείνει στο ντουλάπι, χωρίς να ξέρουμε πότε θα τα φάμε. Ειδικά τα παραδοσιακά γλυκά όπως μελομακάρονα και κουραμπιέδες που έχουμε αρχίσει ήδη να τα καταναλώνουμε από τα μέσα Δεκεμβρίου είναι γνωστό ότι παραμένουν ανέγγιχτα μετά τις γιορτές.

Η ομάδα του Arcadiaportal.gr σας παρουσιάζει μια συνταγή , ώστε να μετατρέψετε τον κλασικό κουραμπιέ σε κάτι πολύ απολαυστικό σε ελάχιστο χρόνο και με υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας.

Μαζί με την Χ.Γ. φτιάξαμε έναν μοναδικό  κορμό μωσαϊκό με τους κουραμπιέδες που μας έμειναν.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.

200 γραμμάρια κουραμπιέδες που σας περίσσεψαν, 125 γραμμάρια μαλακό βούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας κακάο, 3 κουταλιές κονιάκ ή γάλα, 1 σοκολάτα κουβερτούρας και μισή κούπα χοντροκομμένα καρύδια και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Τα καρύδια μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε ξηρό καρπό σας αρέσει.

Αρχικά, διώχνουμε την ζάχαρη άχνη που υπάρχει πάνω στους κουραμπιέδες και τους σπάνε και σε χοντροκομμένα κομμάτια μέσα σε ένα μπολ. Παράλληλα, έχουμε βάλει την σοκολάτα κουβερτούρα να λιώνει με την μέθοδο της μπεν μαρί.

Αφού λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε όλα τα υλικά μας μέσα στο μπολ με τους κουραμπιέδες και τα ανακατεύουμε.

Στην συνέχεια, το μείγμα μας είναι έτοιμο να απλωθεί σε λαδόκολλα ή σε μεμβράνη, ώστε να τυλιχτεί σε ρόλο.

Τέλος, το τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ή στην κατάψυξη για μια ώρα και είναι έτοιμο να το γευτούμε.

Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που θα  λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα δώσει καινούργια ζωή στους παραμελημένους  πλέον κουραμπιέδες σας στην πιατέλα.

Καλή σας όρεξη!

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.