Σκάνδαλο με την μεταπώληση των δεδομένων των χρηστών του Avast

Σκάνδαλο με την μεταπώληση των δεδομένων των χρηστών του Avast

Ιανουάριος 31, 2020 - 20:00
0 σχόλια

Μετά από έρευνα  διαπιστώθηκε ότι η εταιρία Avast συνέλεγε και εν συνεχεία μεταπωλούσε σε τρίτους τα δεδομένα πλοήγησης στο Internet των χρηστών του ομώνυμου δημοφιλούς προγράμματος προστασίας από ιούς.

Η καταγραφή και μεταπώληση των δεδομένων αφορά τόσο στην δωρεάν όσο και στην επί πληρωμή έκδοση του Avast και επηρεάζει 435 εκ. χρήστες παγκοσμίως.

Το σκάνδαλο όμως προκάλεσε η διαπίστωση ότι τα δεδομένα που πωλούνταν μπορούσαν εύκολα να συσχετιστούν με τους χρήστες του Avast ανατρέποντας έτσι την αρχική δήλωση της εταιρίας ότι αυτά ήταν μη προσωποποιημένα.

Η Avast ανακοίνωσε πως τερματίζει άμεσα την εν λόγω δραστηριότητα κλείνοντας την θυγατρική της εταιρία Jumpshot η οποία είχε αναλάβει την πώληση των δεδομένων. Για τους ίδιους λόγους οι Google, Mozilla και Opera είχαν προσωρινά απαγορεύσει την εγκατάσταση της επέκτασης του Avast στους browsers τους (Chrome, Firefox και Opera) από τον περασμένο Οκτώβρη.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.