Συνταγή: Μπουτάκια κοτόπουλου με χονδρά μακαρόνια

Συνταγή: Μπουτάκια κοτόπουλου με χονδρά μακαρόνια

Δεκέμβριος 16, 2023 - 11:09
0 σχόλια

Γιορτινές συνταγές από το Κρεοπωλείο «Κόσσυβας»

Οι γιορτές βρίσκονται πλέον μία ανάσα μακριά και οι προετοιμασίες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι έχουν ξεκινήσει.

Με το Κρεοπωλείο «Κόσσυβας» δημιουργούμε το γιορτινό τραπέζι με εντυπωσιακά και νόστιμα κρεατοσκευάσματα με άρωμα Ελλάδας!

Μπουτάκια κοτόπουλου με χονδρά μακαρόνια

Συνταγή

Υλικά:

4 μπουτάκια κοτόπουλου, 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, 1 ποτήρι λευκό κρασί, 1 πρέζα ζάχαρη, 1 πρέζα κανέλλα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, 1 κονσέρβα κονκασέ, 2 σκελίδες σκόρδο, 7-8 σπόρους μπαχάρι, 2 φύλλα δάφνης,

2 ξυλάκια κανέλλα, 1 πακέτο χονδρά μακαρόνια, μυτζήθρα.

Οδηγίες ψησίματος:

Σοτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα τα μπούτια σε ελαιόλαδο μέχρι να κάνουν μια ελαφριά κρούστα. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και πιπεριές φλωρίνης και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Μόλις σοταριστούν προσθέτουμε τα μπουτάκια και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε ντομάτα τριμμένη, πελτέ, ντοματίνια, κανέλλα, αλάτι, πιπέρι, κανέλλα ξύλο, μπαχάρι, σκόρδο, 2 ποτήρια νερό και σιγοβράζουμε για μια ώρα μέχρι να μαλακώσουν, να ξεκολλάει εύκολα από το κόκαλο και να μελώσει η σάλτσα. Κατά το μαγείρεμα προσθέτουμε νερό

εάν χρειαστεί. 3-4 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό μας προσθέτουμε λίγο δυόσμο. Σερβίρουμε τα μπουτάκια με χονδρά μακαρόνια και τριμμένη μυτζήθρα.

Κρεοπωλεία «Κόσσυβας»

Άργος, Τριπόλεως 36

Άργος, Κορίνθου 212

Ναύπλιο, Χαριλάου Τρικούπη 12

& Άστρος

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.