Οι πρώτες αντιδράσεις από τον νέο "Καλλικράτη"...

Οι πρώτες αντιδράσεις από τον νέο "Καλλικράτη"...

Μάιος 16, 2010 - 12:31
3 σχόλια

ΑΠΟ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ?
Αγαπητοί Τυριώτες και Τυριώτισες χθες δημοσιεύθηκε η τελευταία πρόταση στη βουλή για το σχέδιο Καλλικράτης ενώ σε όλες τις προτάσεις η ονομασία του ενιαίου δήμου Τυρού Λεωνιδίου Κοσμά ήταν Νότιας Κυνουρίας ξαφνικά εμφανίστηκε με την ονομασία Δήμος Λεωνιδίου ποιος το έκανε άραγε...
Γιατί σε όλοι την χώρα και στην Αρκαδία δίνονται ονόματα ιστορικά η τα ονόματα των πρώην επαρχιών στους νέους δήμους και σε αυτόν όχι.

Εμείς ως Τυρός δεν έχουμε ιστορία?Ίσως και πολύ περισσότερη και παλαιότερη στην επαρχία μας.
Το όνομα Τυρός υπάρχει 2500 χρόνια και θα υπάρχει όσο υπάρχει ζωή σε αυτό το κόσμο, εμείς είμαστε Κυνουριάτες είμαστε Τσάκωνες δεν υπήρξαμε ποτέ Λεωνιδείς, ας καταλάβουν κάποιοι ότι δεν είμαστε υποτακτικά τους και ούτε πρόκειται να γίνουμε,οι εποχές που κάποιοι μας εξουσίαζαν λόγω και της δικής μας άγνοιας " ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ".
Δεν έχουμε πρόβλημα με τους συμπαθείς μας γείτονες και συγγενείς, δεν αντιδράσαμε για την έδρα του νέου δήμου εφόσον γίνουν δύο στη Κυνουρία γιατί γνωρίζουμε ποιο είναι το λογικό αλλά πατριώτες και πατριώτισες θίγονται τα ιερά και τα όσια μας δεν πρέπει με τίποτα να το ανεχθούμε.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ
Οι αντιδράσεις μας θα είναι δυναμικές ας το καταλάβουν όλοι τους Ραγκούσηδες οι βουλευτάδες μας και Σία αλλά και οι αφανείς της υπόθεσης αυτής..

Πηγή: http://tyrostsakonia.blogspot.com/


3 Σχόλια

Εντάξει,γραφικοί και κολλημένοι στο παρελθόν υπάρχουν παντού. Και φαίνεται ότι ο "διαμαρτυρόμενος"που θίχτηκε με το όνομα του νέου δήμου είναι ένας από αυτούς. Προς απάντησή του,παραθέτω απόσπασμα από προηγούμενο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο ίδιο blog.(tyrostsakonia.blogspot.com): "Αν πρώτα οι κάτοικοι Τυρού και Λεωνιδίου και κατά δεύτερο οι κάτοικοι των μικρότερων χωριών ξεπεράσουν τον παλιό τοπικισμό και σταματήσουν τις κόντρες για ονόματα κ.τ.λ και ενωθούν πραγματικά προστάζοντας την ιστορία τους και με την σωστή βοήθεια από το κράτος για την οργάνωση του νέου Δήμου σε χρήματα,υλικοτεχνική υποδομή,αποκεντρωμένες υπηρεσίες,σωστό οδικό δίκτυο,προώθηση και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος,ανάπτυξη αθλητισμού,πολιτισμού,σοβαρά δημόσια έργα τότε ίσως να δούμε έναν Δήμο μοντέλο Πανελλαδικά αν όχι τότε θα οπισθοδρομήσουμε αγαπητοί φίλοι..." Ελπίζω ότι ο συντάκτης των δυο άρθρων δεν είναι ο ίδιος γιατί τότε με την πιο πάνω διαμαρτυρία του ουσιαστικά αναιρεί τις απόψεις του.

Στην ελλάδα θέλουμε να λεγόμαστε προοδευτικοί αλλά σε κάθε αλλαγή αντιδρούμε. Σε όλους τους τομείς αντιδρούμε πολλές φορες και ανούσια. Το ότι μεγαλώνει ο δήμος μας έχει σίγουρα πολλά θετικά. Αυτά πρέπει να δούμε.

Αρκαδία των δεκάδων υπουργών...και όμως ο πιο υποανάπτυκτος νομός της Ελλάδας...μια ζωή στην μιζέρια ,την εσωστρέφεια και την γκρίνια...γιατί αυτοί και όχι εμείς;;;από την τοπική αυτοδιοίκηση έως και τον τοπικό αθλητισμό!!!Αρκαδία 1000 χρονια πίσω...