Στιγμές πολιτισμού σε όλη την Αρκαδία...

Στιγμές πολιτισμού σε όλη την Αρκαδία...

Αύγουστος 08, 2009 - 20:47

Μέχρι τις 9 Αυγούστου η αναβίωση των Λυκαίων Αγώνων

Στο φωτεινό και λαμπερό Λύκαιον Όρος, στη καρδιά της Πελοποννήσου, τα Πανάρχαια Λύκαια, που χάρισαν στην ανθρωπότητα τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, θα αναβιώσουν και εφέτος για 10η ανά τετραετία φορά από την 1η Αυγούστου μέχρι την 9η Αυγούστου και θα φωτοβολήσουν τα ευγενικά ιδανικά που γέννησαν το πρώτο δάφνινο στεφάνι.
Τα Λύκαια 2009 θέλουν να τιμήσουν τον Διαχρονικό Πολιπσμό της Ελλάδας, την Πελοπόννησο, την Αρκαδία, να προβάλλουν το Λύκαιον Όρος που θεωρείται ο Όλυμπος των Αρκάδων, τους περίφημους αρχαιολογικούς του χώρους με το μεγάλο Αρχαίο Στάδιο και το μοναδικό Ιπποδρόμιο, τον Επικούρειο Απόλλωνα, την Πανάρχαια Λυκόσουρα, την πρώτη πόλη του κόσμου που ανέπτυξε τον πολιτισμό, την Αρχαία Μεγαλόπολη με το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας και το μοναδικό Θερσίλειο Βουλευτήριο των Μυρίων, πρωτοποριακή δημοκρατική κατάκτηση, την Αρχαία Τραπεζούντα καθώς και όλους τους εξαίρετους χώρους της ευρύτερης περιοχής.
Τα Λύκαια 2009 που περικλείουν τα αγνά ιδανικά που τόσο έχουμε σήμερα ανάγκη, είναι αγώνες Στεφανίτες και όχι Χρηματίτες, ανήκουν σε όλους τους Έλληνες, και πρέπει να τα υποστηρίζουμε και να τα προβάλλουμε με θέρμη και αγάπη.
Τα διευρυμένα Λύκαια 2009 με την ενεργή συμμετοχή και τη λαμπαδηδρομία μεταξύ επτά όμορων Δήμων ( Μεγαλόπολης, Γόρτυνας, Φαλαισίας, Ανδρίτσαινας, Νέας Φιγαλείας, Είρας και Ανδανίας ) που ανήκουν στους Νομούς Αρκαδίας, Ηλείας και Μεσσηνίας είναι αθλητικοί, πνευματικοί και μουσικοί αγώνες με παράπλευρες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τα Λύκαια 2009 είναι υπόθεση όλων μας και περιμένουν και τη δική σου θετική ανταπόκριση και συμμετοχή. Βοηθήστε μας και εσείς, γίνετε Δωρητές και Αθλοθέτες!!!!

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για το Παιδικό Φεστιβάλ στην Καρύταινα

Έξι εκδηλώσεις περιλαμβάνει το παιδικό φεστιβάλ Καρύταινας το οποίο θα διεξαχθεί τον προσεχή Αύγουστο. Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν έχουν ως εξής:
09-8-2009 Θεατρική παράσταση: «Η δίκη του Κολοκοτρώνη» 9:00 μ.μ. Κεντρική πλατεία Καρύταινας
11-8-2009 Αφιέρωμα στο παιδικό βιβλίο: «Έκθεση βιβλίου βιωματικό εργαστήρι δημιουργίας βιβλίου από τα παιδιά». 7:00 μ.μ. Δημοτικό Σχολείο Καρύταινας
12-8-2009 «Χαρχούτ» Κουκλοθέατρο με τον Χρήστο Αυτσίδη 8:00 μ.μ. Δημοτικό Σχολείο Καρύταινας
14-8-2009 Θεατρική παράσταση από τα παιδιά της Καρύταινας με θέμα από τη μυθολογία 8:30 μ.μ. Κεντρική πλατεία Καρύταινας
19-8-2009 Αγωνίσματα (ποδηλατοδρομίες, αθλήματα) 7:30 – 8:30 μ.μ. Προαύλιο Δημοτικού Σχολείου

----------------------------------------

Εκδηλώσεις σε Τεγέα, Δημητσάνα, Βλαχέρνα και Βόρεια Κυνουρία

Από τη Νομαρχία Αρκαδίας, ανακοινώθηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
8 Αυγούστου, Βλαχέρνα - Θα εμφανιστεί το μουσικό σχήμα του Ανδρέα Μάρκου, στα πλαίσια της καθιερωμένης «Γιορτής του Τσοπάνη»
9 Αυγούστου, Άγιος Ανδρέας (Δ. Βόρειας Κυνουρίας) - Μουσικό σχήμα «Το όνειρο»
---------------------------------------------------------------------
Ήχος Ελληνικός…..ένα μουσικό ταξίδι στις γωνιές της πατρίδας μας

Στο Δήμο Φαλάνθου, το Σάββατο 8 Αυγούστου 2009 στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου στις Δαβιές, εκδήλωση λόγου και μουσικής η οποία θα περιλαμβάνει :
- Ομιλία για την Συμβολή των Αρκάδων στον εκπολιτισμό του Ελληνικού κόσμου, ένα διαχρονικό ταξίδι στην ιστορία και στην τέχνη, με ομιλητή τον διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και Ερευνητή της Ακαδημίας Αθηνών κ. Γιάννη Πλεμένο.
- Μουσική διαδρομή από Αρκαδία- Κύπρο – Σμύρνη – Κων/πολη – Θράκη – Μακεδονία – Ήπειρο – Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Πελοπόννησο από το Μουσικό συγκρότημα Ελλήνων Μελίσματα.
- Δημοτικούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Κέντρου Ελληνικού Χορού Μαρίας Καραπάνου.
Πληροφορίες :
Δήμαρχος : Κώστας Ψυχάρης 6944624976
Δημ. Σύμβουλος : Ελένη Καρούντζου 6944676424

-----------------------------------------------------------------------
Παράσταση κλόουν στο Τουρκολέκα

Ο πολιτιστικός σύλλογος νέων Τουρκολέκα σας προσκαλεί στις 14 & 15 Αυγούστου στο παραδοσιακό πανηγύρι και στις 16 Αυγούστου στη παράσταση κλόουν, που θα πραγματοποιηθούν στο προαύλιο του πρώην δημοτικού σχολείου Τουρκολέκα.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις