Ξεκίνησε προετοιμασία ο Αρκαδικός

Ξεκίνησε προετοιμασία ο Αρκαδικός

Αύγουστος 19, 2009 - 21:01

Μετά τον καθιερωμένο ετήσιο αγιασμό πραγματοποιήθηκε και η «πρώτη» προπόνηση του Αρκαδικού. Λίγο πριν ξεκινήσει και επίσημα η προετοιμασία της ομάδας μίλησαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης, το τελευταίο φετινό μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας Σάκης Βεσκούκης και ο «παλιός» Σωκράτης Μαναβόπουλος, ένας από τους αγαπημένους παίκτες της ομάδας.

Γιάννης Σμυρνιώτης: «Νέο ξεκίνημα, νέα χρονιά και εύχομαι και νέα κατηγορία. Νομίζω πώς είμαστε πολύ κοντά, αλλά πρέπει να περιμένουμε. Άσχετα όμως σε ποια κατηγορία θα παίζουμε, μετά από τρία χρόνια στην ομάδα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και η ομάδα γενικότερα έχει αλλάξει επίπεδο σε διοικητικό επίπεδο, σε οργάνωση, στα πάντα. Ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία θα παίζουμε, η ομάδα πιστεύω θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Επειδή ακριβώς η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο έρχονται στον Αρκαδικό εγνωσμένης αξίας και αυτό είναι τεράστια επιτυχία της διοίκησης, που σίγουρα θα μας βοηθήσει στο μπασκετικό κομμάτι. Κάποιοι παίκτες έφυγαν, κάποιοι νέοι ήρθαν, αλλά σε εκείνο που θέλω να σταθώ είναι πώς φέτος η ομάδα θα αλλάξει εικόνα. Ένας παίκτης τεράστιας αξίας, όπως είναι ο Γιάννης Μάνος, έφυγε και νομίζω πώς η συμβολή του ήταν μεγάλη αυτά τα δύο χρόνια. Απλά αλλάζουμε σελίδα, η ομάδα θα στηριχθεί φέτος σε νέα παιδιά που θα έχουν διάθεση, πάθος και όρεξη για καλό μπάσκετ. Είμαι ευχαριστημένος από τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν σε συνεργασία με τη διοίκηση και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ.

Όπως είπα και στην ομιλία μου στην πρώτη συνάντηση της νέας χρονιάς «Star θα είναι ο Αρκαδικός. Θα είναι η ομάδα. Δεν υπάρχουν παίκτες-star, θα υπάρχει ισονομία σε όλα, στο μπάσκετ, στις συμπεριφορές μέσα και έξω από το γήπεδο και είναι αυτό που εγώ θα έχω ως πρώτο στόχο στη φετινή αγωνιστική περίοδο»

Σάκης Βεσκούκης: «Πάνω από όλα να έχουμε υγεία και πιστεύω πώς όλα τα άλλα θα έρθουν. Η ομάδα είναι καλή και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Με κέρδισε το ενδιαφέρον των ανθρώπων της ομάδας και όποιος σε θέλει τόσο πολύ είναι καλό. Μακάρι να είναι η ομάδα στην Α2, αυτό περιμένουμε και εμείς. Θα είναι καλό για την πόλη, για το μπάσκετ, για την ομάδα. Τόσο εγώ, όσο και οι συμπαίκτες μου θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.»

Σωκράτης Μαναβόπουλος: «Μακάρι να ανέβει η ομάδα στην Α2 κατηγορία. Αυτό περιμένουμε όλοι. Ανεξάρτητα από την κατηγορία που θα παίζουμε όμως, εύχομαι να είμαστε καλοί όπως και τις προηγούμενες δύο χρονιές. Από την πλευρά μας οι παίκτες, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την ομάδα και την πόλη.

Το μυστικό που έχει αυτή η ομάδα είναι πώς όλοι είμαστε ένα. Παίκτες, προπονητές, διοίκηση. Όταν πρωτοήρθα στην Τρίπολη πριν δύο χρόνια δεν περίμενα πώς θα παίζαμε τόσο γρήγορα στην Α2 κατηγορία και να κάνουμε τόσο καλές σαιζόν, αλλά σε αυτή την πόλη μπορείς να κάνεις τα πάντα. Είναι ότι πρέπει για κάποιον που ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι όλα ιδανικά για τους αθλητές. Είμαι δύο χρόνια στην ομάδα και πλέον αγαπάω τον Αρκαδικό και την Τρίπολη. Από την πλευρά μου θα δώσω πάθος στο παιχνίδι και θα κάνω ότι είναι δυνατό για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της»

Το προπονητικό πρόγραμμα της ομάδας συνεχίζεται με δύο προπονήσεις καθημερινά. Το πρωί στο στάδιο τρέξιμο και πολλές ασκήσεις φυσικής κατάστασης και το απόγευμα με μπάλα και ασκήσεις τακτικής και ατομικής κατάρτισης στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

Ειδήσεις: