Κινητοποιούνται οι κάτοικοι του Λεβιδίου κόντρα στο κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων (pics,vid)

Κινητοποιούνται οι κάτοικοι του Λεβιδίου κόντρα στο κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων (pics,vid)

Σεπτέμβριος 29, 2016 - 10:13
16 σχόλια

«Να μας σεβαστούν και να μας ακούσουν», λένε οι κάτοικοι στο Λεβίδι

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της οποίας κλείνουν τρία Αστυνομικά Τμήματα, του Λεβιδίου, του Σταδίου Τεγέας και των Λαγκαδίων, οι φορείς του Λεβιδίου φανερά δυσαρεστημένοι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις με σκοπό τη δικαίωσή τους και τη συνέχιση της λειτουργίας των Αστυνομικών Τμημάτων του Δήμου Τρίπολης.

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Λεβιδίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των κατοίκων της περιοχής όπου και συζητήθηκε η αναδιάταξη-αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας την οποία και παρουσίασαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 22 Σεπτεμβρίου 2016, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδίων και η ενσωμάτωσή του στο Αστυνομικό Τμήμα Δημητσάνας, η κατάργηση του ΑΤ Λεβιδίου και η ενσωμάτωσή του στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης και, τέλος, η κατάργηση του ΑΤ Σταδίου και η ενσωμάτωσή του στο ΑΤ Τρίπολης.

Με το σχετικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος έρχονται μεταβολές στην οργανωτική δομή των αστυνομικών υπηρεσιών της χώρας, αποτυπώνοντας αλλαγές σε αστυνομικές υπηρεσίες και διευθύνσεις. Γα την Αρκαδία το Προεδρικό Διάταγμα δεν αναφέρει πουθενά τα Αστυνομικά Τμήματα Σταδίου, Λεβιδίου και Λαγκαδιών, τα οποία φαίνεται ότι καταργούνται παρά τις αντιδράσεις.

Στη συνάντηση της Τετάρτης στο Λεβίδι ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Παπαχρόνης παρουσίασε τη δεδομένη κατάσταση και ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά ότι η μείωση κατά 10% των καταβαλλόμενων μισθωμάτων δεν ισχύει για το Λεβίδι, καθώς δεν υπάρχει μίσθωμα για το ΑΤ Λεβιδίου. Μεταξύ άλλων έδειξε την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι οι αρμόδιοι αποφασίζουν για την τύχη του τόπου τους χωρίς πρώτα να διαβουλευτούν μαζί τους και να συζητήσουν με τους φορείς της περιοχής.

Θα μας ακούσουν, θέλουν δεν θέλουν

«Το κλείσιμο του αστυνομικού τμήματος Λεβιδίου είναι εγκληματικό γιατί μαζί με αυτό θα έρθει το κλείσιμο του ταχυδρομείου και της τράπεζας και κατά συνέπεια θα έρθει και η ερήμωση του χωριού»

Ο κ. Ξύδης, πρόεδρος του Λεβιδίου, είπε ότι το κλείσιμο του αστυνομικού τμήματος θα συντελέσει στην ερήμωση της περιοχής, όπως έχει συμβεί και σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ο αντιδήμαρχος Δήμου Τρίπολης Σταμάτης Χαράλαμπος συμπλήρωσε ότι άμα «πεθάνει» η περιφέρεια θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα.

Το θέμα είναι ότι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς

Ο γενικός γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στη συνάντηση και μίλησε για τις δύο παραγωγικές περιοχές του Λεβδίου και της Τεγέας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Άρχοντας τόνισε ότι το όφελος του να παραμείνουν ανοικτά τα αστυνομικά τμήματα είναι πολύ μεγαλύτερο από το να κλείσουν.

Η δημοτική σύμβουλος Μαρία Εικοσιδέκα τόνισε ότι τους έχουν προφτάσει τα γεγονότα, με τις ενέργειες που γίνονται τώρα και τις συναντήσεις να έχουν προηγηθεί, αλλά τόνισε ότι η ίδια σε κάθε διαμαρτυρία θα είναι στο πλευρό των κατοίκων.

Το αίτημά μας είναι να ακουστούν τον κόσμο της επαρχίας και να μας σέβονται, τόνισε ο κ. Παπαχρόνης, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με τις επόμενες κινήσεις τους αλλά και για τις μορφές διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσουν.

Έφη Καστραντά
 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Έτοιμοι να ξεσηκωθούν οι κάτοικοι του Λεβιδίου για το αστυνομικό τμήμα


16 Σχόλια

Kε Παπαχρόνη μπορείτε σας παρακαλώ να μας πείτε ποιες ενέργειες έχει κάνει ο δήμος,είστε μέλος της δημοτικής αρχής,έως τώρα για να αποτρέψει αυτή την κατάσταση. Σας ενημερώνω λοιπόν καμμία. Έχετε λοιπόν και εσείς προσωπικά σημαντικές ευθύνες. Αυτό εμείς οι κάτοικοι της περιοχής δεν το ξεχνάμε να ξέρετε.

ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΝΤΟΚΟΣ ΜΕΙΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ. Ο ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΚΡΥΦΤΗΚΕ?

Οι παραγοντίσκοι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ να τα βλέπουν αυτά που διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι δεν θα κλείσουν τα Α.Τ.. Να πάνε τώρα στους ανήμπορους και ανυπεράσπιστους κατοίκους των χωριών να δικαιολογηθούν...Ψεύτες σε όλα....

Ασε τις κουτοπονηριες βρε Παπαχρονη εισαι μελος της διοικησης του δημου Τριπολης ναι η οχι. τι εχεις κανει μεχρι τωρα για την περιοχη σου τιποτα. ρουφα το αυγο σου και ασε μας ησυχους λοιπον.

Παπαχρόνη ολο φρού φρού και αρώματα είσαι και απο ουσία μήδεν. Εμαθα πως εχεις αρχίσει να ράβεις καί κουστούμι αντιδημάρχου. Τρομάρα σου...............................................................................

Φεύγουν οι φίλοι που σας ανέχθηκαν να αυτοδικείτε και να ασχημονείτε κλείνοντας τη χωματερή σας για τα σκουπίδια της Τρίπολης. Δεν σας χρειάζεται Αστυνομία για να την καθοδηγείτε

Καλά κάνουν οι κάτοικοι. Οποιος δεν ξεσηκωθεί - θα τον φάει η μαρμάγγα. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΔΕΡΦΙΑ

@10:26 Άστον αυτόν...Προσπαθεί να βρει σε ποιο δημοτικό συμβούλιο θα ανοίξει το στόμα του όχι για να χασμουρηθεί, αλλά για να μιλήσει...Μεγάλη κατάντια

Σε αυτο το χωριο πρεπει να κλεισει το κεπ, η τραπεζα, η αστυνομια, το ταχυδρομειο και να παει η χωματερη και τα αδεσποτα

AΠOPΩ ΓIATI KAΠOIA "ΣKYΛAKIA TOY KANAΠE" BΓAZOYN TA KOMΠΛEΞ TOYΣ ΣE ENA ΘEMA ΠOY AΦOPA TON TOΠO MAΣ KAI OΛOYΣ OΣOYΣ MENOYME ΣTO ΛEBIΔI AΛΛA KAI ΣTA KONTINA XΩPIA.TETOIEΣ ΠPOTOBOYΛEIEΣ XPEIAZONTAI ΣTΗΡIΞH...KAΛH H APXH KYPIE ΠAΠAXPONH ...OΣO ΠPOXΩPATE ETΣI ΘA ΣTHPIZOYME..

Τα παπαγαλακια της υβρεολογιας πιασανε παλι δουλεια. ΡΕ ΖΩΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΖΕΤΕ; Οποιος κανει το παραμικρο πιανετε το πληκτρολογιο και γραφετε αλητειες. Αντι να συμπαρασταθειτε προτιματε την απραξια. Ανθρωπακια!

Προς ανώνυμο 21.21,αν ήθελε να κάνει ο Παπαχρόνης κάτι για καλό να το έκανε όλους αυτούς τους μήνες,αφού ειναι δημοτική αρχή κι όχι τώρα που βγήκε η απόφαση. Τώρα ειναι για τα μάτια του κόσμου. Να απολογηθεί πρεπει

Ανωνυμε πρωινε...τοντι εχει κανει ο Παπαχρονης το ξερουν ολοι...αλλα μαλλον εσυ ζεις στον κοσμο σου!!!περαστηκα σου!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.