Τατούλης: Δεν θα αφήσουμε τους μπέηδες να ποινικοποιήσουν την Περιφέρεια (vid)

Τατούλης: Δεν θα αφήσουμε τους μπέηδες να ποινικοποιήσουν την Περιφέρεια (vid)

Οκτώβριος 24, 2016 - 13:07
11 σχόλια

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει την πολιτική αξιοπιστία της Περιφέρειας

Μια πολυαναμενόμενη, θα λέγαμε, συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, στον απόηχο της καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου Καλαμάτας εις βάρος του ιδίου και της αντιπεριφερειάρχη κυρίας Ντίνας Νικολάκου η οποία απασχόλησε τον Τύπο το προηγούμενο διάστημα.

Ο κ. Τατούλης απάντησε: «Είναι εξαιρετικά εσφαλμένη απόφαση. Και το λέω εγώ, που στον δημόσιο βίο των 35 χρόνων παραμένω σταθερός στην άποψή μου ότι η Δικαιοσύνη είναι ο σημαντικότερος θεσμός που εξασφαλίζει τη νομιμότητα». 

Δεν αντιδικούμε με τη Δικαιοσύνη. Πιστεύουμε απολύτως όμως ότι ποτέ η χώρα και η Περιφέρεια δεν πρέπει να μετατραπούν σε έναν χώρο όπου οι δικαστές θα διαφεντεύουν τον τόπο.

Ακολούθως, ο κ. Τατούλης στάθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης: «Ασκήθηκε μια μηνυτήρια αναφορά από έναν εκδότη εφημερίδας, ο οποίος πριν από τις εκλογές του 2010 ήταν θερμός υποστηρικτής της κίνησης της Νέας Πελοποννήσου για να αλλάξει τα δεδομένα. Η άποψή του ήταν ότι ήθελε να διαφεντεύει πολιτικά τη νέα περιφερειακή αρχή, κάτι που δεν επρόκειτο να συμβεί. Ήθελε να έχει λόγο στο ποιος θα γινόταν αντιπεριφερειάρχης.

Ήθελε να διαφεντεύει τη Μεσσηνία και την Περιφέρεια. Αυτό είναι αντίθετο με τις πεποιθήσεις μας, η περιφερειακή αρχή λογοδοτεί στους πολίτες.

»Άσκησε ασφαλιστικά μέτρα και τα έχασε. Και έρχεται το δεύτερο δικαστήριο, χωρίς καν οι εμπλεκόμενοι να έχουν τη δυνατότητα προανακριτικής διαδικασίας, οδηγήθηκε σε δικάσιμο. Έγιναν δύο αναβολές, στη μία έλειπα στο εξωτερικό και στη δεύτερη είχαν αποχή οι δικηγόροι. Ζητήθηκε μια τρίτη αναβολή, που δεν έγινε δεκτή και δεν ξέρω γιατί. Συν το γεγονός ότι κάποιοι από τους δικηγόρους είχαν ήδη αναγγείλει την απόφαση του δικαστηρίου. Αυτό συνιστά εκτροπή. Πώς οι δικηγόροι αναγγέλλουν την απόφαση του δικαστηρίου;

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος προαναγγέλλει πολλές αποφάσεις και αυτό είναι ζήτημα όχι δικό μου αλλά της Δικαιοσύνης.

»Δεν είναι δυνατόν η αγόρευση του εισαγγελέα να διαρκέσει ένα λεπτό και να έχει αμιγώς πολιτικό λόγο. Γι' αυτό πιστεύουμε ακράδαντα ότι η απόφαση ήταν εσφαλμένη και το περιεχόμενό της αμιγώς πολιτικό».

Ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη παραμένει, δήλωσε ο κ. Τατούλης. «Γι' αυτό και προσφύγαμε κάνοντας έφεση στο Εφετείο. Για αυτήν την υπόθεση, έχουμε ξεκάθαρες αμφιβολίες κατά πόσο το περιεχόμενο της ποινής, η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων που ούτε η δικτατορία δεν μπόρεσε να επιβάλει σε μένα, συνάδει με το δικαιϊκό καθεστώς όπως περιγράφεται από τους νόμους για την περίπτωση τη δική μας».

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα και θα κινηθούμε προς κάθε κατεύθυνση, σεβόμενοι πάντοτε το άρθρο του Συντάγματος που λέει ότι όλες οι εξουσίες απορρέουν από τη θέληση και τη βούληση του λαού.

Δεν συμβιβάστηκα ποτέ μου και υπηρέτησα πάντοτε αυτό που θεωρούσα ως δική μου υποχρέωση απέναντι στους πολίτες. Σε όλες αυτές τις μάχες η πολιτική μου στάση δικαιώθηκε εξαιρετικά.

«Κύριος μάρτυς κατηγορίας ήταν ο τέως αντιπεριφερειάρχης. Δεν θέλω να θυμίσω τα πρωτοσέλιδα του εντύπου, αλλά όλοι τα θυμόμαστε. Αυτό που θέλω να κατοχυρώσω ως αλήθεια, είναι ότι ο τέως αντιπεριφερειάρχης δεν παραιτήθηκε υποβάλλοντας την παραίτησή του. Όλα συνέβησαν σε ένα περιφερειακό συμβούλιο όπου ο κ. αντιπεριφερειάρχης προσπαθούσε να υπερασπιστεί συγκεκριμένα συμφέροντα».

Όλοι αυτοί χρησιμοποιούν τον εκβιασμό και δεν θα τους επιτρέψουμε ποτέ να αμαυρώσουν το έργο της Περιφέρειας.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τατούλης: Δεν θα αφήσουμε τους μπέηδες να ποινικοποιήσουν την Περιφέρεια


11 Σχόλια

Αν θες να μην εχεις προβληματα με την Δικαιοσύνη, να φροντίζεις να λειτουργείς εντός των νομίμων ορίων, να ασκείς διοίκηση με βάση την αρχή της νομιμότητας, της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και της χρηστής διοίκησης. Τα υπόλοιπα είναι για δημιουργία εντυπώσεων.

TATOYΛΗΣ:..........."δεν πρέπει να μετατραπούν σε έναν χώρο όπου οι δικαστές θα διαφεντεύουν τον τόπο". ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΑΛΚΟΤΕΣΤ !!! Ευρώπη λέμε - κουλτουρα λέμε............

Δεν του αρέσε του Πέτρου η δικαστική απόφαση και συγκρίνει το σήμερα με την δικτατορία! Συγχαρητήρια και στο βάθος Χρυση Αυγή..........(να μην απορούμε σε λίγα χρόνια για το τι έφταιξε)

Γιατι δημοσιευσατε βιντεο 10 λεπτων και οχι ολοκληρο? υπαρχει αιτια που δε πρεπει να βλεπει ο κοσμος τη ξεφτιλα του ΠΤ?Να στε καλα αλλα ο καιρος εχει γυρισματα να ξερετε

Μια αλεπού πεινάει πολύ.Ψάχνει να βρει κάτι να φάει.Ξαφνικά βλέπει μπροστά της ένα δέντρο γεμάτο μεγάλα σταφύλια.Θέλει πάρα πολύ να φάει λίγα σταφύλια.Πώς να ανεβεί όμως πάνω στο δέντρο.Είναι πολύ δύσκολο γιατί η αλεπού δεν είναι σαν τη γάτα!«Δεν πειράζει» σκέφτεται.«Θα προσπαθήσω να ανέβω στο δέντρο»Προσπαθεί μια φορά, προσπαθεί δυο φορές όμως δε γίνεται τίποτα.Τα σταφύλια είναι πολύ ψηλά.Στο τέλος καταλαβαίνει ότι δε μπορεί να τα φτάσει και σκέφτεται «Δεν πειράζει που δε μπορώ να τα φτάσω.Αυτά τα σταφύλια δεν έγιναν ακόμη.Σίγουρα δεν είναι ωραία» Αφιερωμένο στους αντιπάλους σου κ. Πέτρο.

Όπα ρε.....που τώρα σου φταίνε οι δικαστές και δείχνεις τα δόντια σου για να σε φοβηθούν. Γνωστή άλλωστε η τακτική σου αυτή. Εμ τι νόμισες, ότι πάντα θα την βγάζεις λάδι και όλοι θα σε προσκυνούν σαν μπέη. Να που βρέθηκε και κάποιος που έκανε μήνυση. Γνωστό, ότι οταν πηδάς πολλά παλούκια κάποιο θα......... Μπράβο τους, ν' αγιάσει το χέρι τους!!!!!!!!

14:18 τα σταφύλια συμβολίζουν τις καταδίκες ή το ξήλωμα από κάθε δημόσιο αξίωμα σε λίγους μήνες ?

19.04 διακρίνω εμπάθεια; μάλλον ΄μας λένε ότι όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμ......α!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.