Άρθρο - Επιτακτική ανάγκη η Παιδαγωγική Σχολή στην Τρίπολη!

Άρθρο - Επιτακτική ανάγκη η Παιδαγωγική Σχολή στην Τρίπολη!

Ιούνιος 30, 2009 - 15:14

Επιμένουμε, γιατί αξίζει να επιμένουμε... για Παιδαγωγική Σχολή στην Τρίπολη... και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε μέχρι, που, το αίτημά μας, που είναι αίτημα και απαίτηση, όλων των Τριπολιτσιωτών και Αρκάδων, των σημερινών Δασκάλων που κατάγονται από την Αρκαδία αλλά και όσων έχουν συνταξιοδοτηθεί, πλέον, και, ακόμη, όλων των Δασκάλων της Πελ/νήσου, που, φοίτησαν, για δύο χρόνια στην Τριπολιτσά, ήταν διακαής πόθος και όσων δεν βρίσκονται στη ζωή, “να μείνει η Ακαδημία και να ανωτατοποιηθεί”!

Ήταν και μια συνήθεια, η Παιδαγωγική Ακαδημία, στην Τρίπολη, για όλους εκείνους, τους Συμπολίτες μας, που νοίκιαζαν δωμάτια, στους Σπουδαστές, αλλά συνήθως και του εμπορικού κόσμου μας, που πουλούσαν είδη έκδοσης και υπόδησης, μικροέπιπλα, καθώς και το παραδοσιακό “βούτυρο – μέλι”.
Με την Παιδαγωγική Σχολή στην Τρίπολη, ικανοποιείται και το ιστορικό κομμάτι της Πόλης, αφού, τα 120 ζωής, των Διδασκαλιών και της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, στην Τρίπολη, είναι μια ΙΣΤΟΡΙΑ!
Και για να περάσουμε στο, “δια ταύτα”, δεν είναι “Σχολή Κατάψυξης” η Παιδαγ. Σχολή, στην Τρίπολη... Όχι... Τουναντίον· απ' το 2002 και μετά, όλα τα Παιδαγωγικά Τμήματα δέχονται υπερδιπλάσιο αριθμό Πρώτων προτιμήσεων από τους υποψήφιους για Εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Χώρας! Ήδη, τα τρία τελευταία χρόνια, τα Τμήματα Αθήνας και Θεσ/νίκης, κυριαρχούν στις προτιμήσεις των Υποψηφίων σε σχέση με όλα τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπ/σης! Έχουν γίνει περιζήτητα τα Παιδαγωγική Τμήματα για επαγγελματική αποκατάσταση! Μάλιστα, η ίδρυση των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων έχει οδηγήσει στην απορρόφηση όλων των Αδιόριστων Δασκάλων! Χαρακτηριστικό, της ζήτησης, αποτελεί το γεγονός, ότι, ο διορισμός των Αναπληρωτών Δασκάλων γίνεται ακόμη και με τη Βεβαίωση Αποφοίτησης από το Παιδαγωγικό Τμήμα και ακολουθεί η κατάθεση του Πτυχίου ενόσω εργάζονται στην Α/θμια Εκπ/ση! Κλασικό παράδειγμα αποτελεί, πρόπερσι, που απόφοιτος των Παιδαγωγικών, δεν είχε ολοκληρώσει τη στρατιωτική θητεία του, και προσλήφθηκε για να καλύψει μια θέση σε Δημοτικό Σχολείο! Να πούμε και κάτι άλλο; ενώ, από τα 9 Παιδαγωγικά Τμήματα, αποφοιτούν, κατ' έτος, 1500 περίπου φοιτητές, κατ' έτος, διορίζονται, ως μόνιμοι Δάσκαλοι, 2200! Σ' αυτόν τον αριθμό, αν προσθέσουμε και τους 300-400 δασκάλους που διορίζονται ως Αναπληρωτές, καταλαβαίνει κανείς, που φθάνουμε και τι ζήτηση υπάρχει!
Τα αναφέρουμε, όλα αυτά, για να αναφέρουμε, ότι στα εννέα (9) Παιδαγωγικά Τμήματα που υπάρχουν στη Χώρα, χωράει άλλο ένα (1) αυτό το 10ο της Παιδαγωγικής Σχολής της Τρίπολης!
Κάνουμε έκκληση, λοιπόν, τόσο στον Υφ/ργό Παιδείας -κυρίως σ' αυτόν- όσο και στον Πρόεδρο της Δ.Ε. του Πανεπιστημίου -όπως και στα άξια Μέλη της Δ.Ε.- όπως, ενεργήσουν, τάχιστα και κάνουν πραγματικότητα, το όνειρο των Τριπολιτών και Αρκάδων, για την Παιδαγωγική Σχολή στην Τρίπολη... κάτι που θα σεβαστούν, και οι Όμοροι Νομοί... αφού ήταν κάτι, που το είχαμε, και το χάσαμε, οπότε το δικαιούμαστε!
Ν.Γ.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: