Αντώνης Σαμαράς: «Να βάλουμε την παράταξη ξανά σε τροχιά εξουσίας»

Αντώνης Σαμαράς: «Να βάλουμε την παράταξη ξανά σε τροχιά εξουσίας»

Οκτώβριος 29, 2009 - 07:53

Εντυπωσιακή υποδοχή του επιφύλαξαν φίλοι και υποστηρικτές του στην Τρίπολη

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ήρθε και μίλησε στην Τρίπολη ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Αρχικά, είχε συνάντηση αρχικά με το Νομάρχη Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και στη συνέχεια επισκέφτηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ και στη συνέχεια πήγε στο ξενοδοχείο «Μάιναλο», όπου τον περίμεναν εκατοντάδες φίλοι της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί, σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για περίπου 15 λεπτά.

Στην ομιλία του ανέφερε ότι είναι χαρούμενος γιατί βρίσκεται ανάμεσα σε ένα λαό που έχει δώσει πολλά στην πατρίδα και σε ανθρώπους που έχουν τιμήσει την παράταξη. "Ξεκινώ", είπε, "το δικό μου αγώνα από την πιο γνώριμη περιοχή και σας λέω ότι κατεβαίνω υποψήφιος για πρόεδρος προκειμένου να ενώσω το κόμμα και την παράταξη και δυνατά να δημιουργήσουμε γέφυρα με την κοινωνία. Μία επαφή που τελευταία έχει τορπιλιστεί από το άσχημο και μελαγχολικό εκλογικό αποτέλεσμα".
Πρόσθεσε, επίσης, πως "πρέπει να δοθεί ένα υγιές κίνητρο να πάρουμε την παράταξη στα χέρια μας και να την βάλουμε σε τροχιά εξουσίας. Πρέπει να μιλήσουμε με τους δυσαρεστημένους της παράταξής μας που δεν ψήφισαν στις εκλογές που πέρασαν". Χαρακτήρισε τους ανθρώπους αυτούς "κύτταρα της παράταξης, τους οποίους οφείλουμε να αφυπνίσουμε με το δικό μας έργο και να τους φέρουμε κοντά και πάλι". Εξέφρασε, ακόμα, την ανάγκη "να προχωρήσουμε σε ιδεολογική επαναδιατύπωση των θέσεών μας.
Κάλεσε τους πολίτες και αυτούς που έχουν δυσαρεστηθεί με τη ΝΔ να συμμετάσχουν και να πάνε να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές. "Πρέπει όλοι να είσαστε όρθιοι, γαλάζιοι, υπερήφανοι με αυτή την παλιά χαμένη αλληλεγγύη", τόνισε.
Ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα των Stage κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έδειξαν "πρόσωπο εκδικητικότητας".
Σημεία Ομιλίας Αντώνη Σαμαρά σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στην Καλαμάτα

«Στις εκλογές, σας ζήτησα την αγάπη σας. Μου τη δώσατε. Σας ζήτησα τον αγώνα σας. Μου τον δώσατε. Σήμερα, ξεκινώντας από δω ζητώ και πάλι απ’ τη Μεσσηνία αγάπη, αγώνα, στήριξη, δύναμη, για να πάμε μαζί την παράταξη Ψηλά.
…Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μάς άφησε βαριές υποθήκες για την ταυτότητά μας: Ανέφερε χαρακτηριστικά στην Ιδρυτική Διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας, τον Οκτώβριο του 1974:«Η Νέα Δημοκρατία είναι η Πολιτική Παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με το Λαό, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους Πολίτες της, την Εθνική Ανεξαρτησία με τη Λαίκή Κυριαρχία, την Πρόδοο με το Κοινό Αγαθό, την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη....» Κι όλα αυτά είναι τόσο επίκαιρα σήμερα. Αυτά ακριβώς ασπάζονται και διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους, σύγχρονοι ηγέτες της Ευρώπης, όπως ο Νικολά Σαρκοζύ και η Άγκελα Μέρκελ. Οι υποθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή, οι ιδέες σήμερα που εμπνέουν όλους τους ηγέτες της Κεντροδεξιάς και κερδίζουν έδαφος παντού στον κόσμο, είναι ιδέες και ο πλούτος της παράταξής μας.

Διεκδικώ την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας Για να ενώσω το κόμμα, Να ενώσω την παράταξη, Να ξαναγίνουν οι ιδέες, οι αξίες και οι αρχές μας «μαγνήτης» για την κοινωνία, Να φτιάξουμε ένα σύγχρονο, ανοικτό, λειτουργικό κόμμα, Ανοικτό στα μέλη του, Ανοικτό στα μηνύματα των καιρών, Ανοικτό στα μηνύματα της κοινωνίας, Να ανασυγκροτηθούμε, να δυναμώσουμε, Να ασκήσουμε δυναμική αντιπολίτευση Και να επιστρέψουμε στην κορυφή Και στη διακυβέρνηση της χώρας.
…Διεκδικώ την ηγεσία του κόμματος, γιατί μπορώ να ενώσω το κόμμα. Να συνθέσουμε τις πιο παραδοσιακές μας αρχές, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και τον πατριωτισμό μας με τις πιο σύγχρονες αντιλήψεις, με την ανταγωνιστικότητα, την αειφορία, τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα για να απελευθερώσει τη δύναμη και την δημιουργικότητα της κοινωνίας.
…Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται σήμερα να συνθέσει τις διαχρονικές αξίες της με τις σύγχρονες αντιλήψεις της ανταγωνιστικότητας που έχει κοινωνικό πρόσωπο. Ξέρετε ότι μπορώ να το κάνω. Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται να κάνει ανοίγματα προς όλες τις πλευρές. Και προς τα δεξιά και προς το Κέντρο κι ακόμα πιο πέρα. Ξέρετε ότι μπορώ να το κάνω.

Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται να κερδίσει άμεσα όσους έκαναν αποχή, όσους την εγκατάλεψαν, αλλά έμειναν δίπλα της. Ξέρετε ότι μπορώ να το κάνω. Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται να ξεπεράσει τον ιδεολογικό αφοπλισμό της. Να κερδίσει με τις ιδέες της την κοινωνία. Ξέρετε ότι μπορώ να το κάνω. Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται να βάλει φραγμό σε κάθε σκέψη για συνθηκολόγηση στα εθνικά θέματα. Όπως ακριβώς κάναμε στην πενταετία που πέρασε. Τέτοια στάση θα κρατήσουμε και στο μέλλον. Και θα συσπειρώσουμε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, Πέρα από τα όρια της Νέας Δημοκρατίας. Ξέρετε ότι μπορώ να το κάνω... Χρειάζομαι και πάλι τη βοήθειά σας. Χρειάζομαι την ψήφο σας στις εσωκομματικές εκλογές. Χρειάζομαι τη στήριξη της λαϊκής μας βάσης σε όλη την Ελλάδα. Μπορώ να τα επιτύχω όλα αυτά. Μπορώ να κάνω ξανά την Νέα Δημοκρατία την Ελπίδα της νεολαίας, την Ελπίδα της Ελλάδας. Ώστε μαζί να χτίσουμε την Ελλάδα της Ελπίδας.»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις