Απέχουν από την εργασία τους οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ στην Αρκαδία

Απέχουν από την εργασία τους οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ στην Αρκαδία

Νοέμβριος 10, 2009 - 15:21

Οι συμβασιούχοι της περιφερειακής διεύθυνσης Πελοποννήσου του ΟΑΕΕ, από χθες έως και την προσεχή Πέμπτη έχουν προχωρήσει σε αποχή από την εργασία τους, στο πλαίσιο πανελλήνιας κινητοποίησης και διεκδικούν την άμεση ανανέωση των συμβάσεων τους που λήγουν στις 12 Νοεμβρίου και την δρομολόγηση των διαδικασιών για την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, αφού όπως επισημαίνουν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Τα αιτήματα των συμβασιούχων στηρίζει και το μόνιμο προσωπικό του ΟΑΕΕ.

Χθες οι συμβασιούχοι, στην Τρίπολη πραγματοποίησαν ενημερωτικές συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων, φορείς της αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους συλλογικών οργάνων των ελευθέρων επαγγελματιών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε.)
«Εν' όψει των εξελίξεων που θα δρομολογηθούν για το θέμα της απασχόλησης στο Δημόσιο Τομέα εργαζόμενων υπό το καθεστώς της Σύμβασης Μίσθωσης Έργου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
Στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (πρώην ΤΕΒΕ) απασχολούνται πανελληνίως 455 συμβασιούχοι μίσθωσης έργου, οι οποίοι προσελήφθησαν μετά την ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων υπό κοινή αιγίδα, προκειμένου να εκτελέσουν έργο έκτακτης φύσεως που υποτίθεται ότι προέκυψε και για το οποίο ήταν αδύνατον να απασχοληθούν τακτικοί υπάλληλοι του Οργανισμού (μόνιμοι ή αορίστου χρόνου).
Στην πραγματικότητα, τα άτομα που προσελήφθησαν υπό το προαναφερθέν καθεστώς, ευθύς εξαρχής απασχολήθηκαν σε θέσεις τακτικών υπαλλήλων, καλύπτοντας έτσι τα υπάρχοντα κενά σε τακτικό προσωπικό του Οργανισμού και εκτελώντας και τα ανάλογα αντικείμενα φυσικά, τα οποία εννοείται πως προκύπτουν από την ίδια τη φύση του Οργανισμού και τα οποία είναι απόλυτη ανάγκη να εκτελούνται καθημερινά και επιμελώς για να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του.
Με λίγα λόγια, οι συμβασιούχοι κλήθηκαν να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού.
Στην Τρίπολη ειδικότερα, όπου και εδρεύει η Διεύθυνση Πελοποννήσου του Ο.Α.Ε.Ε. εργάζονται 16 συμβασιούχοι οι οποίοι κλήθηκαν να επανδρώσουν μια εξολοκλήρου νεοσύστατη Διεύθυνση ( από 1/1/2007). Αξίζει κανείς να προσέξει τους αριθμούς : στα Τμήματα Διεύθυνσης Πελοποννήσου εργάζονται συνολικά 31 άτομα εκ των οποίων οι 11 είναι συμβασιούχοι ενώ στο περιφερειακό Τμήμα Τρίπολης που καθημερινά εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους οι υπάλληλοι είναι 11 εκ των οποίων οι 6 είναι συνάδελφοι συμβασιούχοι.
Τον ζήλο που καθημερινά επιδεικνύουμε και την αναγκαιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε μπορούν να επιβεβαιώσουν οι ασφαλισμένοι, οι συνάδελφοι μας, οι προϊστάμενοι και υπάλληλοι των περιφερειακών Τμημάτων που υπάγονται στην Διεύθυνση μας (Τρίπολη, Κιάτο, Ναύπλιο, Άργος, Κυπαρισσία, Κόρινθος, Σπάρτη, Καλαμάτα, Πύλος) αλλά και οι προϊστάμενοι τμημάτων που εργαζόμαστε ( Τμήματα Συντάξεων , Περίθαλψης, Ασφάλισης και Εσόδων, Περιφερειακό Τμήμα Τρίπολης)
Στις 12 Νοεμβρίου 5 συνάδελφοι σε τοπικό επίπεδο, και 150 σε πανελλαδικό, μένουν χωρίς δουλειά, συνάδελφοι που εκπαιδεύτηκαν, εργάστηκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες, και που τώρα καλούνται να βάλουν φρένο στις ζωές τους και τις ανάγκες τους.
Οι γενικόλογες διακηρύξεις για «συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ» της κυβέρνησης περιπλέκουν το ζήτημα παρά το λύνουν, διότι όλοι γνωρίζουμε την υπερβολική βραδύτητα με την οποία λειτουργεί ο ΑΣΕΠ σε αντιδιαστολή με την άμεση ανάγκη σε εργαζόμενους που έχουν διάφορες υπηρεσίες, όπως ο Ο.Α.Ε.Ε.
Επίσης, η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει την ειδική μοριοδότηση για τυχόν προκηρύξεις πρόσληψης υπαλλήλων , πετά στα σκουπίδια την πολύτιμη εμπειρία ετών που έχουν αποκομίσει οι συμβασιούχοι και η οποία κρίνεται απολύτως απαραίτητη για τη σωστή εξυπηρέτηση του πολίτη σ' όλες τις μορφές της. Αξίζει να αναρωτηθεί κανείς : κατά πόσο αποτελεί νοικοκύρεμα και περιορισμό σπατάλης στο Δημόσιο η απόλυση εκπαιδευμένων υπαλλήλων και η πρόσληψη νέων; Κατά πόσο οι απολύσεις σε έναν Οργανισμό με πάρα πολλές κενές οργανικές θέσεις μειώνουν την ανεργία; Μήπως τελικά ο στόχος είναι η ανακύκλωση της ανεργίας και όχι η εξάλειψη της;
Κυριολεκτικά ο ΟΑΕΕ στηρίζεται στους συμ/χους και θα βουλιάξει, όπως δήλωσε και ο Εργατολόγος κ. Μητρόπουλος!
Τα αιτήματα μας λοιπόν είναι τα εξής:
• Άμεση ανανέωση των 150 συμβάσεων που λήγουν στις 12/11/2009
• Δρομολόγηση διαδικασίας προκειμένου να μετατραπούν και οι 455 συμβάσεις Έργου του ΟΑΕΕ και οι οποίες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σε Αορίστου Χρόνου με οποιοδήποτε τρόπο.
Σημειώνεται ότι αρωγοί σ' αυτή την προσπάθεια, είναι και σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι (μόνιμοι - αορίστου) οι οποίοι μας στήριξαν με την κατάθεση 1000 και πλέον υπογραφών, με τις οποίες συντάχθηκαν με τις ανωτέρω διεκδικήσεις μας, αλλά και με ανάλογο ομόφωνο ψήφισμα του συνδικαλιστικού τους οργάνου.
Για την υπεράσπιση των ανωτέρω αιτημάτων, πραγματοποιήσαμε διαδήλωση - πορεία στο κέντρο της Αθήνας στις 26/10 κατά την οποία κατατέθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή και ενημέρωση των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων καθώς και συνάντηση, στο Υπουργείο Εργασίας, με τον Υφυπουργό κ° Κουτρουμάνη ο οποίος μας άκουσε και δήλωσε γνώστης του θέματος. Μαζί μας είχαμε τους συμβασιούχους του ΙΚΑ, του ΚΕΠΥΟ, της Νομαρχίας Αθηνών και ως ένα σημείο συμβασιούχους STAGE που στη συνέχεια πραγματοποίησαν ανεξάρτητη κινητοποίηση.
Οι κινητοποιήσεις μας όμως συνεχίζονται:
Από Δευτέρα 9/11 έως και Πέμπτη 12/11 ημερομηνία λήξης 150 της σύμβασης συναδέλφων με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου μας, απέχουμε από τα καθήκοντα μας και την Τετάρτη 11/11 συμμετέχουμε στην Πανελλαδική πορεία διαμαρτυρίας του συνόλου των Συμβασιούχων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα γιατί:
• 150 συνάδελφοι μας μένουν χωρίς δουλειά
• κάποιοι από εμάς καλούνται να παγώσουν τις ζωές τους
• πιστεύουμε ότι βάσει όσων προσφέραμε απορρέουν δικαιώματα τα οποία πρέπει άμεσα να αναγνωριστούν
• όλοι εμείς, 455 άτομα, καλύπτουμε ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ στον Οργανισμό και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να ζητούμε ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ».

Πηγή: Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: