Απεργούν στις 26 Νοεμβρίου οι οικοδόμοι

Απεργούν στις 26 Νοεμβρίου οι οικοδόμοι

Νοέμβριος 11, 2009 - 00:58

«Ανεργία και η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών για στέγαση, αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική προστασία». Αυτό ήταν το θέμα της εισήγησης του ΠΑΜΕ σε σύσκεψη που πραγματοποίησε το Συνδικάτο Οικοδόμων.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρει: «Στον αντίποδα της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των εργοδοτών είναι οι δικές μας προτάσεις που συμβάλλουν στην αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας και ικανοποιούν λαϊκές ανάγκες:
- Κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων. Είναι εξόφθαλμη αυτή η ανάγκη στην περιοχή της Αττικής παίρνοντας υπόψη και τις πυρκαγιές που έχουν κατακάψει την περιοχή.
- Έργα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας. Πολλά δημόσια κτίρια κατασκευασμένα πριν τον οικοδομικό κανονισμό του ΄81 και ενδεχόμενα να μην αντέξουν ένα ισχυρό σεισμό. Επίσης σχολεία κατάλληλα να πηγαίνουν τα παιδιά μας, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Π.χ. το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας έχει οικοδομηθεί το 1970. Η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας έχει συγκεκριμένα στοιχεία έλλειψης αιθουσών κλπ.
- Κατασκευή σχολείων, φοιτητικών εστιών, κέντρων υγείας, νοσοκομείων.
- Ενίσχυση του κατασκευαστικού προγράμματος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας προς όφελος των εργαζομένων.
- Άτοκα δάνεια για πρώτη και δεύτερη κατοικία.
- Κατασκευή σύγχρονων και φθηνών κατοικιών από το κράτος».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Έχει καθοριστεί για όλα αυτά τα θέματα κινητοποίηση στις 12 Νοέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην Πλ. Κάνιγγος. Το διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνει και μέτρα για την άμεση ανακούφιση των ανέργων.
- Έκτακτο επίδομα 1400 ευρώ.
- Αύξηση επιδόματος ανεργίας 1120 ευρώ.
- Θεώρηση βιβλιαρίου υγείας χωρίς προϋποθέσεις.
- Σταθερή, μόνιμη δουλειά.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Κόντρα στη λογική επιδότησης των εργοδοτών. Ψίχουλα που πετάει στους εργαζόμενους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Το πλαίσιο πάλης βάζει και τα ζητήματα που κουβεντιάζουμε εδώ ως προϋπόθεση για να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα για την ικανοποίηση των αυξημένων αναγκών μας και όχι για το κέρδος των καπιταλιστών.
Συνεχίζουμε στις 24 με το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.
Στις 26 οι οικοδόμοι απεργούν.
Ο αγώνας θα είναι μακρύς, επίπονος. Χρειάζεται συντονισμός της πάλης. Ταυτόχρονη δράση κάθε σωματείου στο χώρο του και ανάπτυξη αγώνων».

Πηγή: Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: