Από μήνα σε μήνα...

Από μήνα σε μήνα...

Ιούνιος 21, 2009 - 23:13

Μας ρωτούν, τι γίνεται με το δρόμο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας... και απαιτούμε: Περί το τέλος του καλοκαιριού παραδίνεται η δεύτερη Σήραγγα Αρτεμισίου• επιτέλους! Αφού γίνει αυτό, θα κλείσει, για ένα περίπου μήνα -και παραπάνω- η υπάρχουσα Σήραγγα, προκειμένου εκσυγχρονισθεί απ' άποψη ηλεκτροφωτισμού, καθαρισμού, χρηματισμού...

Με ορόσημο την 31-12-09 δίνονται στην κυκλοφορία οι δύο, διπλές Σήραγγες, της Στέρνας μήκους 1 χλμ. και του Νεοχωρίου 750 μ.! Θα καθυστερήσουν οι δύο μεγάλες Γέφυρες που γίνονται στο τμήμα, Τρίπολης – Κορινθίας, και οι οποίες θα είναι έτοιμες μέσα στο 2010. όμως, κι έτσι, η απόσταση, Τρίπολη – Κόρινθος, και θα κοντύνει, χρονικά, και θα είναι πιο ασφαλής... ομίχλη, πάγος, δύσκολος δρόμος... Από εκεί, και πέρα, θα εκκρεμούν, οι άλλες δύο, διπλές, Σήραγγες, που δουλεύονται, αυτές του Καλογερικού και Ραψομμάτη, και οι οποίες θα ενταχθούν και τελειώσουν, το ανώτερο, μέχρι το 2012... Μετά και από αυτό, το τμήμα τού, Τρίπολης – Καλαμάτας, για το οποίο ενδιαφέρονται, άμεσα, οι Καλαματιανοί με πρώτο και καλύτερο, τον Σαμαρά, πλέον, ο Τριπολιτσιώτης θα φθάνει, στην Καλαμάτα, σε 35' (!), χρόνος ασύληπτος και ρεκόρ! Σ' αυτό, το πακέτο, εντάσσεται (μέχρι το 2012) και ο δρόμος, Λεύκτρο – Σπάρτη... Όσο για τις δικαιολογημένες ανησυχίες κάποιων... “δε θα γίνει...”..., ναι, διαβεβαιούμε, ότι, θα γίνουν όλα τα προγραμματισμένα, μ' οποιαδήποτε κυβέρνηση, αφού, πλέον, δεν είναι όπως παλιά... αλλά, για να αρχίσει ένα Έργο, σήμερα, πρέπει να υπάρχουν τα χρήματα• έτσι κι εδώ, υπάρχουν τα χρήματα.

Την ανακατασκευή και την διαχείριση της Ε.Ο την έχει αναλάβει η εταιρεία "ΜΟΡΕΑΣ" δίνοντας την δυνατότητα εργασίας σε τουλάχιστον σε 350 άτομα!

Πηγή:Οδός Αρκαδίας

Θ.Μ.

Ειδήσεις: