Ετοιμάζονται δυναμικές αντιδράσεις αν δεν ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις στα ΚΕΠ

Ετοιμάζονται δυναμικές αντιδράσεις αν δεν ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις στα ΚΕΠ

Νοέμβριος 09, 2009 - 15:48

Αδικαιολόγητη κωλυσιεργία στο Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους εργαζομένους στα ΚΕΠ επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ (ΠΟΣΕΚΕΠ).
Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕΚΕΠ τονίζει ότι προέβη άμεσα, με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και την ανάληψη των υπουργικών θέσεων, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να πραγματοποιηθεί συνάντηση και διάλογος με το νέο υπουργό Εσωτερικών κύριο Ραγκούση, προκειμένου να δοθούν διεξοδικές λύσεις στα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν.

Παρά όμως το γεγονός ότι έχουν σταλεί σχετικές επιστολές για συνάντηση αλλά έχει δοθεί και σχετικό υπόμνημα κατ' ιδίαν στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου όπου και συνολικά καταγράφονται όλα τα προβλήματα, δεν έχει υπάρξει ακόμη καμιά απάντηση για την αντιμετώπιση των φλεγόντων ζητημάτων που αφορούν και απειλούν τον θεσμό των ΚΕΠ αλλά και που θίγουν άμεσα τα νόμιμα συμφέροντα των συμβασιούχων και μονίμων σε αυτά.
Μάλιστα ενώ από τις 14/10/2009 υπάρχει στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών απόφαση έγκρισης ανανέωσης των συμβάσεων για το διάστημα από 01/11/2009 έως και 31/12/2009 για 20 Κ.Ε.Π., μέχρι σήμερα ο υπουργός δεν έχει υπογράψει αλλά και δεν έχει ασχοληθεί με τα θέματα των ΚΕΠ.
Μετά τα παραπάνω η ΠΟΣΕΚΕΠ προειδοποιεί για δυναμικές αντιδράσεις και καλεί τους εργαζομένους να είναι σε εγρήγορση και έτοιμοι να προστατέψουν τα ατομικά τους συμφέροντα, ενώ προτρέπει τους συμβασιούχους των ΚΕΠ των οποίων η σύμβαση δεν θα ανανεωθεί να πηγαίνει στην εργασία του κανονικά μέχρι να δοθεί τελική λύση.

Πηγή: Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: