Μια πετυχημένη Απεργία με πολλούς αποδέκτες-Άρθρο του ΓΙιαννόπουλου Α., μέλους της γραμματείας Αρκαδίας του Π.Α.ΜΕ

Μια πετυχημένη Απεργία με πολλούς αποδέκτες-Άρθρο του ΓΙιαννόπουλου Α., μέλους της γραμματείας Αρκαδίας του Π.Α.ΜΕ

Ιούλιος 16, 2009 - 08:43

Απ' το βράδυ της Τρίτης και την Τετάρτη 8 Ιούλη μέρα απεργίας, χιλιάδες εργάτες από τους κλάδους γάλακτος, τροφίμων, ποτών, της οικοδομής, λογιστές και πολλοί ακόμα, «χτύπησαν κάρτα» στην ταξική πάλη, αντάμωσαν στις πύλες των εργοστασίων μονοπωλιακών ομίλων, περιφρουρώντας αποφασιστικά την 24ωρη απεργία που είχαν κηρύξει οι ταξικές ομοσπονδίες των παραπάνω κλάδων. Από την αυγή της Τετάρτης και ολημερίς νέκρωσαν τα εργοτάξια του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου –Τρίπολης – Καλαμάτας και αλλού. Με μπροστάρη το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνοεργατών Οικοδόμων, εργαζομένων στα εν λόγω εργοτάξια αλλά και άλλων εργατών που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ η περιφρούρηση της απεργίας πέτυχε στο μέγιστο βαθμό και αυτό αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική κατάκτηση. Κατάκτηση με πολλούς αποδέκτες:

• Η μάχη που δόθηκε έξω από μεγάλα εργοστάσια και εργοτάξια, ήταν μάχη για ολόκληρη την εργατική τάξη, στον αντίποδα με τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό που ασκεί η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αλλά και του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, έχοντας κηρύξει «σιωπητήριο» απέναντι στην κυβερνητική και εργοδοτική προκλητικότητα. Σε μια περίοδο που στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης φορτώνονται στις πλάτες των ανθρώπων του μόχθου, αντεργατικά -αντιασφαλιστικά μέτρα, φάνηκε ότι υπάρχει τρόπος αυτή η επίθεση να αποκρουστεί. Να αποσπάσει η εργατική τάξη μέτρα προς όφελός της. Και όλ' αυτά με την οργάνωση της πάλης από τις ταξικές ομοσπονδίες και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Που δείχνει το δρόμο της ταξικής ενότητας και πάλης.
• Στο διεκδικητικό πλαίσιο αυτής της μάχης αντικατοπτρίζονται οι ανάγκες και τα θέλω ολόκληρης της εργατικής τάξης που συστηματικά τσακίζονται απ' την πλουτοκρατία και τους πολιτικούς της εκπροσώπους, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η μάχη αυτή απ' όποια πλευρά κι αν τη δει κανείς, οργάνωσης, περιεχομένου, προσανατολισμού σηματοδοτεί τον τρόπο με τον οποίο η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουν στην επιθετικότητα του μεγάλου κεφαλαίου. Με ενότητα, συσπείρωση, οργάνωση. Με περιεχόμενο που να απαντά στις σύγχρονες ανάγκες τους.
• Η μάχη αυτή της απεργίας έγινε και σε πείσμα των μεγάλων ΜΜΕ, ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα. Δεν ακούστηκε και δε γράφτηκε ούτε καν ως μικρή είδηση. Τυχαίο; Όχι. Άλλωστε, πού να περισσέψει χρόνος και χώρος για να ασχοληθούν με τους εργάτες και τη ζωή τους. Τώρα ασχολούνται με το βλαστάρι τους, τη «ΖΗΜΕΝΣ», που λάδωνε τα κόμματά τους για να «ρολάρουν» οι δουλειές, και τα άλλα βλαστάρια του υποκόσμου τους, που μπλέκονται, όπως λένε, και με κρατικούς μηχανισμούς τους. Που χρόνο και εκπομπές έχουν άφθονες για αυτούς που δήθεν κόπτονται για την κατρακύλα της πολιτικής ζωής και από την άλλη είναι γνήσια τέκνα της σήψης και της διαφθοράς. Τέτοια υποκείμενα έχουμε πολλά όπως ο νυν γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑΟΣ και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ γνωστός στο Πανελλήνιο για την υπόθεση «φρουτάκια» και «κουλοχέρηδες» επικεφαλής της αντικομουνιστικής προπαγάνδας του κόμματός του, εκ των ευαγών του συστήματος μηχανισμών, σχηματισθέντος από... φτωχό γαλατά που πλούτισε ποιος ξέρει πώς, γιατί αν όλοι οι γαλατάδες πλούτιζαν με το μεροκάματο θα είχε εξαφανιστεί η φτώχεια. Αυτή είναι η τιμιότητα του τζόγου και της υποκρισίας.
• Ένα βήμα έγινε, σημαντικό. Πρέπει να ακολουθήσουν πολλά ακόμα. Η ανάγκη για όξυνση της ταξικής πάλης προκύπτει απ' τα πράγματα όπως εξελίσσονται. Η επόμενη μέρα βρίσκει τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος επί ποδός, στους χώρους δουλειάς, στις συζητήσεις με τους εργάτες, να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια οργάνωσής τους στα συνδικάτα, δημιουργίας ομάδων μέσα στα εργοστάσια, οργάνωσης και κλιμάκωσης της πάλης. Κάθε δυνατή προσπάθεια για να αφυπνιστούν εργατικές συνειδήσεις σε ταξική κατεύθυνση, να συναισθανθούν οι εργάτες το χρέος τους απέναντι στους ίδιους και τα παιδιά τους, να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στη δύναμή τους. Στη δύναμη της ταξικής πολιτικοποιημένης πάλης, κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο, στα κόμματά του, στους βαστάζους του.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: 
Tags: