Νέο εργατικό ατύχημα στην Τρίπολη

Νέο εργατικό ατύχημα στην Τρίπολη

Νοέμβριος 05, 2009 - 12:06

Από το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας ανακοινώθηκε ότι «τη Δευτέρα 2-11-2009 ένας νέος εργαζόμενος οικονομικός μετανάστης την ώρα του μεροκάματου υπέστη ηλεκτροπληξία και νοσηλεύεται στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης συμπληρώνοντας το μακρύ κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου ο άτυχος εργαζόμενος εργαζόταν σε εταιρία που εκτελούσε εργασίες κατασκευής σκεπάστρου μεταλλικού κτιρίου στο 3ο χιλ. Τρίπολης – Στενού.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται: «Το σοβαρό αυτό ατύχημα έρχεται για μια ακόμη φορά να επιβεβαιώσει τη σοβαρή έλλειψη μέτρων ασφαλείας , την παντελή έλλειψη σεμιναρίων, ιδίως στους οικονομικούς μετανάστες από τους εργοδότες, αλλά και τους πλημελείς έως ανύπαρκτους ελέγχους των ελεγκτικών και εποπτικών μηχανισμών της πολιτείας.
Το Εργατικό Κέντρο ζητά:
-Να διερευνηθούν άμεσα τα ακριβή αίτια του τραγικού ατυχήματος και να ζητηθούν οι ευθύνες απ’ όλους τους υπεύθυνους.
-Να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλες τις επιχειρήσεις και να εφαρμόζεται αυστηρά η νομοθεσία για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων.
-Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία του Νομού μας να πάρουν την υπόθεση της εφαρμογής της νομοθεσίας στα χέρια τους. Να καταγγέλλουν προς τους αρμόδιους φορείς και στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας οποιαδήποτε παράλειψη ή αδιαφορία προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Τέλος ευχόμαστε περαστικά στον άτυχο εργαζόμενο και εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στην οικογένεια του».

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις