Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους δικαιούχους του ΟΕΚ και θα συνεχιστούν μέχρι τον Δεκέμβριο

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους δικαιούχους του ΟΕΚ και θα συνεχιστούν μέχρι τον Δεκέμβριο

Ιούλιος 08, 2009 - 09:06

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ!

Διαβάστε ποιες κατηγορίες εργαζομένων και συνταξιούχων δικαιούνται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα

Από χθες έως τις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη, οι δικαιούχοι του ΟΕΚ θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα χορήγησης επιδότησης ενοικίου έτους 2009, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Πληροφορίες παρέχονται τηλεφωνικά στους αριθμούς 1500 και 210-5210000.

Από χθες έως τις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη, οι δικαιούχοι του ΟΕΚ θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα χορήγησης επιδότησης ενοικίου έτους 2009, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) πανελλαδικά, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Έντυπα αιτήσεων και σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια εφαρμογής του προγράμματος έχουν ήδη σταλεί στα ΚΕΠ, ενώ 100.000 παλαιοί δικαιούχοι του προγράμματος θα τα παραλάβουν με επιστολές κατ’ οίκον (η αποστολή των εντύπων έχει ήδη ξεκινήσει μέσω ΕΛΤΑ).
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μόνο εφόσον συνοδεύονται από το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών, που ορίζονται στο ενημερωτικό έντυπο.
Πληροφορίες παρέχονται τηλεφωνικά στους αριθμούς 1500 και 210-5210000.
Επισημαίνεται όμως, ότι οι αιτήσεις συμπληρώνονται επί τόπου ηλεκτρονικά στα ΚΕΠ που τις παραλαμβάνουν.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος•, α) Εργατοϋπάλληλοι οι οποίοι κατοικούν και εργάζονται στην Ελλάδα, είναι ασφαλισμένοι σε Οργανισμό κύριας ασφάλισης μισθωτών, καταβάλλουν εισφορές υπέρ Ο.Ε.Κ. και έχουν τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις για παροχή στεγαστικής συνδρομής από τον Ο.Ε.Κ., καθώς και
β) Συνταξιούχοι Οργανισμών κύριας ασφάλισης μισθωτών, που έχουν κα-
ταβάλει ως εργαζόμενοι, εισφορές υπέρ Ο.Ε.Κ.
Οι ανωτέρω πρέπει επιπλέον να συγκεντρώνουν και τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
1. Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό τους εισόδημα του οικονομικού έτους 2009 να μην υπερβαίνει τα 12.000 €. Το όριο αυτό του εισοδήματος προσαυξάνεται κατά 2.000 € για κάθε προστατευόμενο παιδί.
2. Να ενοικίαζαν κύρια κατοικία το έτος 2008 και να μην έχουν οι ίδιοι ή τα προστατευόμενα μέλη τους περιουσιακά στοιχεία, οπουδήποτε στην Ελλάδα, ικανά να τους εξασφαλίσουν οικογενειακή στέγαση.
3. Να μην έχουν λάβει οι ίδιοι ή τα προστατευόμενα μέλη τους δάνειο ή κατοικία από τον Ο.Ε.Κ. ή στεγαστικό δάνειο από το Υπ. Υγείας Πρόνοιας και Κοιν. Ασφαλίσεων βάσει του Ν.Δ. 1138/72.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

1) ΑΙΤΗΣΗ και ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν. 1599/86, που συμπληρώνονται επί τόπου σχα ΚΕΠ.
2) ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
Για χους Έλληνες πολίτες αναζητείται αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία μας.
Στην υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/86 δηλώνεται από ποιόν Δήμο ή Κοινότητα πρέπει να το αναζητήσουμε.
Αν δηλωθούν παιδιά που σπουδάζουν, απαιτείται πιστοποιητικό σπου¬δών. Αν δηλωθούν παιδιά ανίκανα για βιοποριστικό επάννελμα, απαιτείται βεβαίωση αρμόδιας Υγειονομικής Υπηρεσίας. Εάν υπάρχει διαζύγιο ή διάσταση απαιτείται δικαστική απόφαση για την επιμέλεια των παιδιών, έστω και προσωρινή (αντίγραφο επικυρωμένο). Για τους αλλοδαπούς δικαιούχους το πιστοποιητικό που θα προσκομίσουν πρέπει να είναι πρόσφατο, να έχει εκδοθεί από τη Χώρα τους, να είναι επικυρωμένο από την εκεί Ελληνική Προξενική Αρχή και επίσημα μεταφρασμένο από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ή από δικηγόρο που είναι μέλος Ελληνικού Δικηγορικού Συλλόγου. Για την διαπίστωση της συνοίκησης των προστατευομένων μελών τους χρειάζεται να προσκομισθεί η άδεια διαμονής τους καθώς και των προστατευομένων μελών τους, σε αντίγραφα επικυρωμένα από Δημόσια Αρχή.
3) ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, θεωρημένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., για την κατοικία που ενοικίαζαν το 2008 (φωτ/γραφο).
4) ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ οικον. έχους 2009 (για τα εισοδήματα του 2008). Απαιτείται και Α.Φ.Μ. της/του συζύγου. Όσοι δεν υποχρεούνται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης θα το δηλώσουν εγγράφως στο έντυπο της υπεύθυνης δήλωσης του Ν. 1599/86. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να δηλωθεί και το εισόδημα που έχει η (ο) σύζυγος τους. Αυτοί θα προσκομίσουν: α) απόδειξη πληρωμής ενοικίου και β) βεβαίωση από τον εργοδότη τους ή από τον Οργανισμό κύριας ασφάλισης (π.χ. ΙΚΑ) και το Επικουρικό τους Ταμείο (εάν υπάρχει), από όπου θα προκύπτει το καθαρό εισόδημα έτους 2008.
5) ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ οικον. έτους 2009 και των 2 συζύγων, πλήρες (με κωδικούς).
6) ΕΝΤΥΠΟ Ε9 έχους 2005 που καχέθεσαν σχην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για χην περιουσιακή χους καχάσχαση καθώς και επομένων εχών μέχρι χο 2009, εφόσον υπήρξε μεταβολή. Όσοι δεν υποχρεούνται σε υποβολή Εντύ¬που Ε9 διότι δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο το δηλώνουν στην υπεύθυνη δήλωση Ν.1599/86.
7) ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (οι εργαζόμενοι δικαιούχοι) στην οποία θα αναγράφεται: α) το σύνολο των ημερο¬μισθίων που έχει πραγματοποιήσει ο εργαζόμενος στην Ελλάδα, από την έναρξη της ασφάλισης μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, β) τα συνολικά ημερομίσθια που πραγματοποιήθηκαν κατά τα έτη 2006, 2007 και 2008, γ) τα ημερομίσθια του 2009 και δ) εάν γίνονται κρατήσεις υπέρ Ο.Ε.κ.
8) ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ (για χους συνταξιούχους), η οποία θα αναφέρει εάν έχουν γίνει κρατήσεις υπέρ Ο.Ε.Κ.
Αναζητείται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία μας. Στην υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/86 δηλώνεται το συγκεκριμένο κατάστημα του ασφα¬λιστικού ταμείου κύριας ασφάλισης, από το οποίο έχει εκδοθεί η αρχική απόφαση συνταξιοδότησης, ώστε να την αναζητήσουμε.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις