ΟΑΕΔ - Μέχρι τις 11 Αυγούστου οι αιτήσεις για το «Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας νια ανέργους, ηλικίας 31 έως 44 ετών

ΟΑΕΔ - Μέχρι τις 11 Αυγούστου οι αιτήσεις για το «Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας νια ανέργους, ηλικίας 31 έως 44 ετών

Αύγουστος 10, 2009 - 01:05

Λήγει την Τρίτη 11 Αυγούστου 2009 η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας για ανέργους, ηλικίας 31 έως 44 ετών, έτους 2008», για τη Διοικητική Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Νοέμβριο του 2008 με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ταυ Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, μετά από εισήγηση του διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ. Γιώργου Βερναδάκη.

Το πρόγραμμα αφορά στην επιχορήγηση ιδιωτικών επιχειρήσεων για την απασχόληση 6500 ανέργων ηλικίας 31 έως 44 ετών, σε νέες θέσεις εργασίας οι οποίες είναι πρόσθετες εκείνων που τυχόν δημιουργούνται στο πλαίσιο επενδυτικού σχεδίου ενταγμένου σε άλλο καθεστώς ενισχύσεων.
Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ανέργους που βρίσκονται σε μειονεκτική κατηγορία ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ και για τις υπόλοιπες κατηγορίες των ανέργων στο ποσό των 18 ευρώ/ημέρα, ενώ η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δεκαοκτώ (18) μήνες για τις Μ.Μ.Ε. και σε είκοσι τέσσερις (24) μήνες για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Μετά τη λήξη της επιχορήγησης οι Μ.Μ.Ε. δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για έξι (6) μήνες και οι μεγάλες για δώδεκα (12) μήνες ακόμα.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υπαγωγής σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr, στις «Νέες Δράσεις - Προγράμματα», Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας για ανέργους, ηλικίας 31 έως 44 ετών, έτους 2008».

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: