Παρουσίαση Κάρλος Γκόμεζ και διαψεύσεις των πρόσφατων φημολογιών

Παρουσίαση Κάρλος Γκόμεζ και διαψεύσεις των πρόσφατων φημολογιών

Ιούνιος 18, 2009 - 12:13

Η πολύ-αναμενόμενη ανακοίνωση του διαδόχου του Νίκου Κωστένογλου το τελευταίο διάστημα που ουσιαστικά θα άνοιγε και το δρόμο για ουσιαστικές εξελίξεις στον Αστέρα Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη με την κατ’ αρχήν συμφωνία των δύο πλευρών. Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης λοιπόν επισημοποιήθηκε και τυπικά η συμφωνία Αστέρα Τρίπολης με τον Αργεντίνο τεχνικό Ρομπέρτο Μάριο Κάρλος Γόμεζ, με την παρουσίαση του στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου του Αστέρα.

Στην επίσημη παρουσίαση βρέθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ, μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, μεταξύ των οποίων και ο εκ των ισχυρών επενδυτών κ. Μπάκος, καθώς επίσης και οι κ. Κριτσιδήμας και κ. Δημήτρης Μποροβήλος. Το παρόν επίσης αρκετοί εκ του προσωπικού του συλλόγου αλλά και φίλοι του συλλόγου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η παρουσίαση καθυστέρησε περίπου 20 με 30 λεπτά μέχρι την προσέλευση της δημοσιογραφικής ομάδας του συνδρομητικού καναλιού που φέτος θα έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων του Αστέρα στην super league.
Την αρχή στην παρουσίαση έκανε ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Μποροβήλος που προχώρησε στο ξεκίνημα σε κάποιες εξηγήσεις για το γεγονός της κίνησης των ανθρώπων του συλλόγου να μην απαντούν στα τηλέφωνα και ερωτήσεις δημοσιογράφων το τελευταίο διάστημα, τονίζοντας ότι δεν αντιμετωπίζουν υπεροπτικά τον καθένα, εξηγώντας ότι αυτό παρατηρείται από την πολύ μεγάλη κινητικότητα των ανθρώπων του συλλόγου για τα σημαντικά ζητήματα που τρέχουν στο σύλλογο.

Από τις πρώτες επιλογές της διοίκησης…
Σαν εισαγωγή της παρουσίασης του νέου τεχνικού ο κ. Γιώργος Μποροβήλος αναφέρθηκε στον τρόπο επιλογής του νέου τεχνικού και των όποιων επιφυλάξεων μπορεί να υπήρξαν παρά την πολύ καλή περίπτωση που αποτελούσε ο Αργεντίνος τεχνικός, αφού αποτελούσε περίοπτη θέση στη λίστα των υποψήφιων τεχνικών. Αναλυτικά ο Πρόεδρος του Αστέρα ξεκίνησε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από τη στιγμή που ο Αστέρας έμεινε χωρίς προπονητή, όπως αντιλαμβάνεστε εκ των πραγμάτων είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε για την απόκτηση ενός νέου προπονητή. Ο Αστέρας διαθέτει ένα πολύ καλό τμήμα scouting το οποίο «χτένισε» στην κυριολεξία όλες τις πιθανές λύσεις που είχαμε στα χέρια μας. Χωρίς να μπούμε σε ονόματα, θέλω να σας πω ότι πράγματι ήρθαμε σε επαφή με κάποιους προπονητές τα τους οποίους και ευχαριστώ διότι πραγματικά έδειξαν ενδιαφέρον για την ομάδα μας και η συνάντηση μαζί τους είχε οφέλη ανεξάρτητα από το γεγονός της ολοκλήρωσης της συμφωνίας» και συνέχισε ανέφεροντας: «Επί του συγκεκριμένου όμως ο κ. Γκόμεζ επιλέχθηκε από το τμήμα scouting της ομάδας μας και ήταν στις πρώτες προτεραιότητες και εκείνο το οποίο είχαμε να κάνουμε ήταν εάν και κατά πόσο έπρεπε να εμπιστευτούμε τις τύχες μας σε έναν προπονητή εγνωσμένης μεν αξίας, πλην όμως ότι στο ρόστερ μας είχαμε αρκετούς παίκτες από αυτή τη χώρα και όπως αντιλαμβάνεστε σ’ αυτές τις περιπτώσεις το νόμισμα έχει δύο όψεις. Η μία λέει ότι θα μπορεί να χειρίζεται καλύτερο το έμψυχο υλικό της ομάδας και η άλλη ότι λένε συνήθως όταν κάποιοι αισθάνονται ότι έχουν έναν προπονητή δικό τους, μπορεί η ομάδα να μην δουλεύει όπως πρέπει. Με πολύ προσεκτικό τρόπο εμείς επιλέξαμε τον κ. Γκόμεζ πιστεύοντας απόλυτα ότι θα χειριστεί πάρα πολύ καλά, τους λάτιν ποδοσφαιριστές μας μαζί με τους υπόλοιπους και θα μπορέσει να τους κάνει μια ομάδα αντάξια και ικανή να πραγματοποιήσει μια πολύ καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα».

Όχι ικανοποίηση από τη φετινή πορεία…
Ο Πρόεδρος του Αστέρα στάθηκε και στη φετινή πορεία κάνοντας έναν αν τάχει απολογισμό αναφέροντας: «Όπως ξέρετε στην πρώτη χρονιά της super league ο Αστέρας πραγματοποίησε μια πάρα πολύ καλή πορεία, ενθουσίασε το Πανελλήνιο και ήταν σημείο αναφοράς για τα δρώμενα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Τη δεύτερη χρονιά επειδή τα γραπτά μένουν θα θυμάστε πολύ καλά ότι και στην παρουσίαση της ομάδας στην πλατεία Άρεως αλλά και καθ’ όλες μας τις δηλώσεις στην πορεία προς το πρωτάθλημα το οποίο τελείωσε, οι δηλώσεις μας ήταν συγκρατημένες και παρά την καλή μας πορεία μιλούσαμε για μια πορεία η οποία θα πιστοποιήσει ότι ο Αστέρας συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των κορυφαίων Ελληνικών ομάδων. Αυτό ήταν το όνειρό μας για πέρυσι που βεβαίως δεν έχουμε πρόβλημα να το παραδεχτούμε δημόσια δεν ήταν τα πράγματα όπως ακριβώς θα θέλαμε. Επιγραμματικά σας λέω ότι θα θέλαμε μια χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη, διότι ο καθένας όταν πατά ένα σκαλοπάτι πρέπει να βλέπει το επόμενο και να μην γυρίζει πίσω. Ευτυχώς τα πράγματα δεν ήταν σε μεγάλο βαθμό άσχημα και η ομάδα είχε μια πολύ καλή πορεία στο κύπελλο».

Ο στόχος της ομάδας για τη νέα χρόνια…
Με βάση το λεγόμενα του κ. Μποροβήλου, «φωτογραφήθηκε» ξεκάθαρα και ο στόχος του συλλόγου για τη νέα χρονιά που ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για φέτος με την απόκτηση του κ. Γκόμεζ, ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος, δηλαδή η συγκρότηση μιας πολύ καλής και αξιόμαχης ομάδος η οποία θα κοιτάει στα μάτια τον κάθε αντίπαλο, σε οποιοδήποτε γήπεδο και αν αγωνίζεται. Μια ομάδα η οποία θα γίνει σεβαστή από φίλους και αντιπάλους. Μια ομάδα καλά οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με αρχιτέκτονα τον κ. Γκόμεζ θα τα καταφέρουμε».
Κάπου εδώ ο κ. Μποροβήλος χρησιμοποίησε μια φράση του κ. Κωστένογλου, πριν από τον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό που τόνισε για το προσεχές πρωτάθλημα: «Το όνειρο εξάλλου δεν είναι η φυγή από την πραγματικότητα, αλλά θα είναι η προέκτασή της. Έχουμε δικαίωμα σ’ αυτό όνειρο, γιατί είμαστε μια ομάδα που είναι οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα και θέλουμε να πιστεύουμε ότι φέτος η πορεία μας θα είναι πάρα πολύ καλή, η οποία θα απασχολήσει ξανά το Πανελλήνιο και φυσικά τα όνειρα πολλές φορές δεν έχουν ταβάνι και ο καθένας μπορεί να ονειρεύεται».

Στόχος ένας προπονητής με μεγαλύτερη θητεία…
Σε σχετική ερώτηση από δημοσιογράφο για το αν ο νέος τεχνικός γνωρίζει τις προηγούμενες θητείες των προπονητών που πέρασαν και οι οποίοι για κάποιους λόγους δεν έμειναν στο σύλλογο και επίσης για το αν πιστεύει ο ίδιος ότι θα μείνει περισσότερο στο σύλλογο της Αρκαδίας, φαίνεται ότι ο Κάρλος Γκόμεζ δεν κατάλαβε την ερώτηση. Σ’ αυτό το σημείο όμως ο κ. Μποροβήλος παρενέβη και τοποθετήθηκε για αυτό το φαινόμενο (περί συχνής αλλαγής προπονητών) λέγοντας:
«Θέλω να πληροφορήσω ότι πράγματι δεν είναι και ότι καλύτερο μια ομάδα να αλλάζει συνέχεια προπονητές. Ο Αστέρας όπως και σε όλα τα επίπεδα, επιθυμεί το στελεχιακό του δυναμικό να παραμείνει το ίδιο, πόσο δε, μάλλον όταν πρόκειται για τον προπονητή. Είναι γεγονός ότι στο συγκεκριμένο κομμάτι δεν το έχουμε καταφέρει να έχουμε δηλαδή έναν προπονητή ο οποίος θα μείνει πολλά χρόνια και ευχόμαστε αυτό να γίνει με τον κ. Γκόμεζ. Ενδεχομένως και από δικά μας λάθη, όπου απ’ όσους πέρασαν πήραν από εμάς και πήραμε εμείς απ’ αυτούς. Αξιολογούμε καταστάσεις και πιστεύω ότι κάποια στιγμή και αυτό το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα, ένας προπονητής να μείνει για αρκετά χρόνια στον Αστέρα.

Διάψευση στις φήμες των τελευταίων εβδομάδων…
Τον τελευταίο καιρό πάντως αρκετά είναι τα θέματα που έχουν δημιουργήσει έντονη φημολογία σχετικά με πολλά θέματα του συλλόγου και τα οποία έχουν δημιουργήσει έναν έντονο προβληματισμό και ανησυχία στο φίλαθλο κοινό λίγες μόνο ώρες πριν την επίσημη παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας για τη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά και μετά από ένα νωθρό από πλευράς δραστηριότητας διάστημα για τον Αρκαδικό σύλλογο. Αρκετές φημολογίες περί διάστασης απόψεων των ισχυρών ανδρών του συλλόγου, περί μείωσης του μπάτζετ ή ακόμη περί απεμπλοκής των ανθρώπων αυτών από την ΠΑΕ, για την φήμη περί μίσθωσης του προπονητή μηνιαίως αλλά και για την αποχώρηση σημαντικών ονομάτων από το σύλλογο ως τώρα, έχουν ανησυχήσει τους φίλους του συλλόγου.
Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας, κ. Μποροβήλος πήρε θέση αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Καταρχάς οι παίκτες οι οποίοι είχαν έρθει ήταν πράγματι ποιοτικοί. Ο Ζαϊρί τη στιγμή που είχε μια πάρα πολύ καλή πρόταση από εμάς, επέλεξε να πάει στον Ολυμπιακό. Δεν ήταν σωστό από την ΠΑΕ να «θάψουμε» τα όνειρα ενός ποδοσφαιριστή ο οποίος θέλει να πάει σε μεγαλύτερη ομάδα. Όσον αφορά το Φιλομένο επίσης του έγινε μια πρόταση πολύ καλύτερη από αυτή την οποία είχε χωρίς να υπάρχει περίπτωση μείωσης του μπάτζετ. Ο παίκτης είχε μια καλύτερη πρόταση από μεγαλύτερη ομάδα, ενώ για το Μιλάνο η ομάδα «σπατάλησε» ένα πολύ μεγάλο ποσό χωρίς στην ουσία να παίξει καθόλου χωρίς να φταίει ο παίκτης, αλλά πρέπει να καταλάβετε χωρίς να φταίει και το σωματείο. Όπως βλέπετε δεν υπήρξε θέμα μείωσης του μπάτζετ, απλά προέκυψε η συγκυρία να τελειώνουν τα συμβόλαιά των καλών μας ποδοσφαιριστών. Δεν θα ήταν σωστό να αναγκαστούμε να τους δώσουμε ανανεωμένο συμβόλαιο τέσσερις φορές περισσότερο από τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή. Πως θα έπαιζαν οι άλλοι; Θα υπήρχε πλέον θέμα ισορροπιών».
Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος του Αστέρα συνέχισε τις διαψεύσεις των όποιων φημών περί μείωσης του μπάτζετ με αφορμή την φυγή πολλών ικανών ποδοσφαιριστών της ομάδας αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να πω στους φιλάθλους της πόλης ότι αυτή τη στιγμή ο Αστέρας διαπραγματεύεται με ποδοσφαιριστές ίσης και μεγαλύτερης αξίας απ’ όσους είχε. Το γιατί δεν έχουν ανακοινωθεί οφείλεται στο ότι αυτή τη στιγμή διεκδικούμε ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συμφωνίες, δεν έχουν πέσει οι υπογραφές. Πρέπει να ενημερωθεί πρώτα και ο προπονητής και γι’ αυτό μιλήσαμε για καταρχήν συμφωνία, αφού έπρεπε και ο ίδιος να δει τις αθλητικές εγκαταστάσεις να λάβει άποψη του έμψυχου δυναμικού και πολλά άλλα θέματα, προκειμένου να ολοκληρωνόταν η συμφωνία».
Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε που ήθελε τον νέο προπονητή του Αστέρα να πληρώνεται με το μήνα ο κ. Μποροβήλος δήλωσε: «Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά και δεν ξέρω από πού προήλθε αυτό και το εκλαμβάνω ως προσπάθεια πολέμου στον Αστέρα, ότι ο προπονητής θα πληρώνεται με το μήνα. Αν είναι δυνατόν μια ομάδα που έχει το τρίτο μπάτζετ στη super league, άντε το τέταρτο να μιλάμε για προπονητή με το μήνα. Ξεκάθαρο αυτό και ρωτήστε τον ίδιο. Μιλάμε για μια διετή συμφωνία. Το παν είναι πως θα πάει η ομάδα αλλά προς Θεού όχι ότι θα πληρώνεται ο άνθρωπος με το μήνα. Δεν ξέρουμε από πού προήλθε αυτό το πράγμα. Δήλωσε ποτέ ο Αστέρας τέτοιο πράγματα και δεν το ξέρω;».
Όσον αφορά τις φημολογίες για απεμπλοκή των ισχυρών ανδρών ο Πρόεδρος του Αστέρα υπογράμμισε: «Δεν μπορούμε να βγαίνουμε κάθε μέρα στις εφημερίδες, στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα και να διαψεύδουμε αυτονόητα πράγματα. Ο κ. Μπάκος με τον κ. Καϋμενάκη είναι κάθε εβδομάδα εδώ. Αφήνουν τις δουλείες τους από το Ντουμπάι και από το εξωτερικό. Ο κ. Μπάκος είναι σαν κοινός θνητός όπως πάντα είναι εδώ με τη βροχή παρακολουθεί τα παιχνίδια, δεν έχει μπει ποτέ σε σουίτα, δεν έχει μπει ποτέ κάτω από ομπρέλα και βγαίνουν σενάρια ότι πάει στον Παναιτωλικό, πάει στην Μάντσεστερ ή στην ΑΕΚ. Για να μην μακρηγορώ είναι εδώ, είμαστε εδώ, είμαστε όλοι μαζί, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και η ομάδα οφείλει να οργανώνεται. Πιστεύω ότι αυτή η οργάνωση θα βγει του χρόνου στην πράξη όπου θα μιλάμε για έναν Αστέρα ακόμη καλύτερο και από την πρώτη χρονιά».

Κλεισμένες μετεγγραφές και δυναμική ενίσχυση τμημάτων υποδομής…
«Το τμήμα scouting της ομάδας δουλεύει πάρα πολύ καλά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχουν εντοπιστεί οι στόχοι και είμαστε πολύ κοντά σε αρκετούς. Περιπτώσεις σχεδόν έχουν κλείσει και απομένουν οι υπογραφές. Όπως αντιλαμβάνεστε όμως κάποιες μεταγραφές για να ανακοινωθούν πρέπει να ολοκληρωθούν. Το πρωτάθλημα της Αργεντινής τελειώνει αυτή την εβδομάδα και για να προλάβω πιθανές ερωτήσεις αναφέρω ότι το scouting της ομάδας, αλλά και ο προπονητής που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τις ακαδημίες όσο και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, διαβεβαιώνουν ότι θα εξεταστεί κάθε ενδιαφέρουσα περίπτωση.
Επίσης η επένδυση που κάνει ο Αστέρας αυτή τη στιγμή στις μικρές ομάδες, δεν την κάνει σχεδόν καμία ομάδα πέρα ίσως από τις δύο-τρεις μεγάλες ομάδες. Δέκα πέντε ποδοσφαιριστές, πέρα από τους περσινούς από όλη την Ελλάδα επιλέχθηκαν μέσα από παιχνίδια και από το scouting της ομάδας που όλη τη χρονιά οργώνουν τα γήπεδα της Ελλάδος, για να είναι εδώ φέτος στην Τρίπολη, να προπονούνται και κάποιοι από αυτούς θα επιλεγούν από την πρώτη ομάδα και θα προπονούνται με τον κ. Γκόμεζ».

Πηγή:http://www.contraepithesi.gr/

Ειδήσεις: