Συνταγή για Βασιλόπιτα
Υλικά:
•1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
•5 αυγά μεσαία
•1 1/4 φλυτζάνια ζάχαρη
•αμύγδαλα
•1 1/2 φλυτζάνια βούτυρο
•ζάχαρη άχνη
•1 1/2 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
•2 βανίλλιες
•5 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
•1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
•1 κουταλάκι σόδα
Οδηγίες / Εκτέλεση :
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C
-Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη
-Κοσκινίζετε το αλεύρι και του προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ
-Διαλύετε τη σόδα στο κονιάκ
-Ρίχνετε στο μείγμα της ζάχαρης, το βούτυρο και ανακατεύετε καλά
-Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τις βανίλλιες
-Προσθέτετε το αλέυρι και ανακατεύετε πολύ καλά
-Χτυπάτε τ ασπράδια με 2 σταγόνες λεμόνι σε μαρέγκα
-Διπλώνετε την μαρέγκα μέσα στη ζύμη
-Ψήνετε για 1 1/2 ώρα ανάλογα με το φούρνο
-Πασπαλίζετε εάν θέλετε με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλα
Συνταγή από την Ανδριανή Τ.