Συνταγή για Βασιλόπιτα

Συνταγή για Βασιλόπιτα

Δεκέμβριος 29, 2009 - 23:08

Υλικά:

•1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
•5 αυγά μεσαία
•1 1/4 φλυτζάνια ζάχαρη
•αμύγδαλα
•1 1/2 φλυτζάνια βούτυρο
•ζάχαρη άχνη
•1 1/2 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
•2 βανίλλιες
•5 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
•1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
•1 κουταλάκι σόδα

Οδηγίες / Εκτέλεση :

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C

-Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη

-Κοσκινίζετε το αλεύρι και του προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ

-Διαλύετε τη σόδα στο κονιάκ

-Ρίχνετε στο μείγμα της ζάχαρης, το βούτυρο και ανακατεύετε καλά

-Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τις βανίλλιες

-Προσθέτετε το αλέυρι και ανακατεύετε πολύ καλά

-Χτυπάτε τ ασπράδια με 2 σταγόνες λεμόνι σε μαρέγκα

-Διπλώνετε την μαρέγκα μέσα στη ζύμη

-Ψήνετε για 1 1/2 ώρα ανάλογα με το φούρνο

-Πασπαλίζετε εάν θέλετε με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλα

Συνταγή από την Ανδριανή Τ.

Ειδήσεις: