Το 100% των πόρων από το Αιολικό Πάρκο Τσεμπερού διεκδικεί η Τρίπολη

Το 100% των πόρων από το Αιολικό Πάρκο Τσεμπερού διεκδικεί η Τρίπολη

Μάρτιος 24, 2016 - 09:50
0 σχόλια

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης συζήτησε, μεταξύ άλλων, κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 23 Μαρτίου, το θέμα σχετικά με την υποβολή ένστασης – προσφυγής για την κατανομή των πόρων του Αιολικού Πάρκου Τσεμπερού. 

Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Βόσνος ο οποίος έθεσε υπόψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το έγγραφο 172792/23-2-2016 σχετικά με την κατανομή του 1% στους κατοίκους των περιοχών που είναι εγκατεστημένα Αιολικά Πάρκα.

Όπως ανέφερε, τα διοικητικά όρια των τέως Κοινοτήτων και νυν Δημοτικών Ενοτήτων των Δήμων Τρίπολης και Μεγαλόπολης έχουν πλήρως καθοριστεί από αποφάσεις θεσμικών οργάνων (τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του υπουργείου Εσωτερικών και των αρμοδίων υπηρεσιών αυτού) και η κορυφογραμμή του όρους στη θέση Τσεμπερού ανήκει αποκλειστικά στον Δήμο Τρίπολης. Επομένως, δεν προκύπτει κανένα θέμα διεκδίκησης όλης ή τμήματος αυτής από τον Δήμο Μεγαλόπολης. 

Λόγω της λανθασμένης μεταφοράς των διοικητικών ορίων των ΟΤΑ εις βάρος του Δήμου Τρίπολης στα απογραφικά όρια της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και κατ’ επέκταση την απόδοση τμήματος των πόρων από το αιολικό πάρκο της θέσης Τσεμπερού στον Δήμο Μεγαλόπολης, κρίνεται επιτακτική η προσφυγή του Δήμου Τρίπολης κατά της απόφασης κατανομής των πόρων σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 5 της υπ’ αριθμ. ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/οικ. 23840/23-12-2014 Κ.Υ.Α(ΦΕΚ 3497Β ́/29- 12-2014). 

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι η απόφαση κατανομής των αντίστοιχων πόρων του έτους 2013 είχε αποδοθεί κατά 100% στον Δήμο Τρίπολης και με αυτή την ένσταση θεωρεί ότι είναι λανθασμένη η κατανομή των πόρων, όπως προκύπτει από την προαναφερθείσα απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας όσον αφορά στους αντίστοιχους πόρους από το αιολικό πάρκο Τσεμπερού και γι’ αυτό θεωρεί ότι πρέπει να υποβληθεί ένσταση - προσφυγή κατά της απόφασης αυτής, διεκδικώντας τη μη απόδοση τμήματος των πόρων αυτών στον Δήμο Μεγαλόπολης.
 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.