1200 σεισμικές δονήσεις απο τον Ιούνιο στην Οιχαλία

1200 σεισμικές δονήσεις απο τον Ιούνιο στην Οιχαλία

Νοέμβριος 18, 2011 - 14:13
1 σχόλια

- Χωρίς στέγη ακόμα και σήμερα οικογένειες που έχασαν την οικία τους – τα λυόμενα χάθηκαν στο δρόμο!

  Τον ύπνο τους έχουν χάσει στο Δήμο Οιχαλίας εδώ και 4 μήνες! Από τον Ιούνιο ξεκίνησαν στην περιοχή  σεισμικές δονήσεις οι οποίες έως σήμερα συνεχίζουν και έχουν φτάσει το δυσθεώρητο αριθμό των 1200! 4 ήταν οι κύριοι σεισμοί οι οποίοι κατέστρεψαν 35 σπίτια και άφησαν στο δρόμο 25 οικογένειες!

Παρ ότι οι ζημιές είναι τεράστιες και το φαινόμενο συνεχίζεται η πολιτεία δεν έχει ανταποκριθεί  ούτε και στο ελάχιστο στις υποχρεώσεις της μη στέλνοντας λυόμενες κατοικίες και μη κηρύσσοντας την περιοχή σε σεισμόπληκτη .  Οι 25 οικογένειες αντιμετώπισαν τον εγκέλαδο και αμέσως μετά; Ήρθαν αντιμέτωπες με την ανάλγητη και αδιάφορη στάση της πολιτείας η οποία ασχολείται με τα της Ευρώπης και δεν βλέπει τους πολίτες της οι οποίοι δυστυχούν!  «Μεγάλες ζημιές καταγράφονται  στην Οιχαλία , στην ενότητα Κατσαρού, καταστράφηκαν 35 σπίτια και 25 οικογένειες είναι στο δρόμο, ζητάω συμπαράσταση από την πολιτεία και απευθύνομαι σε ώτα μη ακουόντων κεντρικά. Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι  δύσκολος, ο κόσμος είναι άστεγος. Δεν έχουμε ακόμα λυόμενες κατοικίες!  Εστάλησαν μόνο 5 και έγινε επίταξη των λυομένων που είχαν παραληφθεί για τους  σεισμούς του 2002 και τις φωτιές του 2007. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό δεν έχουν που να κοιμηθούν» ανέφερε ο Δήμαρχος της Οιχαλίας ο οποίος έφτασε στην συνεδρίαση της Περιφερειακής ένωσης Πελοποννήσου προκειμένου να ζητήσει τη δική της συμπαράσταση.  «Ζητώ να εκδώσουμε ψήφισμα ομόφωνο να κηρυχθεί η περιοχή σεισμόπληκτη και να σταλούν οι λυόμενες κατοικίες , όχι όλος ο δήμος αλλά οι περιοχές που επλήγησαν» κατέληξε ο Δήμαρχος.
Η ΠΕΔ ομόφωνα δήλωσε τη συμπαράστασή της  ενώ προστέθηκε η σημείωση οι πληγέντες να μην αποδώσουν το χαράτσι το οποίο θα φτάσει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Τώρα πως θα έφτανε λογαριασμός ΔΕΗ  σ ένα σπίτι το οποίο έχει καταστραφεί από το σεισμό, μόνο το ελληνικό κράτος το γνωρίζει και μπορεί να το πράξει!

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ