Το 1ο βραβείο στην κατηγορία: «Σχεδίασε το Αστέρι σου» στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

Το 1ο βραβείο στην κατηγορία: «Σχεδίασε το Αστέρι σου» στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

Απρίλιος 26, 2024 - 15:28
0 σχόλια

Άλλη μια βράβευση μας περιμένει…

Το 1ο βραβείο στην κατηγορία: «Σχεδίασε το Αστέρι σου» στον Δημιουργικό Διαγωνισμό του φιλανθρωπικού οργανισμού: «Make-A-Wish» (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), ανήκει στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης.

Μια διάκριση ακόμη για το σχολείο μας, αυτή τη φορά συμμετέχοντας στον Πανελλήνιο Δημιουργικό Διαγωνισμό του οργανισμού: “Make-A-Wish” (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) - Αστέρι της ευχής 2023-2024, στην κατηγορία «Σχεδίασε το Αστέρι σου». Οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης: Γιάννης Παλλαδάς, Χρήστος Πανόπουλος, Παναγιώτα Σταυροπούλου, Βασίλης Σωτηρόπουλος, Θεοδώρα Τράκα, Ελένη Τριάντου και ΣΤ΄ τάξης: Ευαγγελία Θανοπούλου, Αθανασία Καδά, Βενέττα Λάχανη, Λευτέρης Μπράτσος, Σμαράγδα Ντρέμπου, Ιωάννα Ξυνού, Ιωάννα Σιακωτου, Γιώργος Σταυρόπουλος, Δημήτρης Σταυρόπουλος, Αριάδνη Φρέντζου, Αργυρώ Χριστοπούλου, Μαρία-Νεκταρία Χριστοπούλου απέσπασαν το 1ο Βραβείο πανελλαδικά στον διαγωνισμό. Την εποπτεία και τον συντονισμό της όλης προσπάθειας είχε ο εκπαιδευτικός των εικαστικών τους κ. Βασίλης Νάστος. Η επιτυχία ήταν αποτέλεσμα ομαδικής και μεθοδευμένης δουλειάς όλης της ομάδας στο πλαίσιο του διαγωνισμού. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που προάγει τον εθελοντισμό, την ομαδικότητα και την αλληλεγγύη.

Φέτος, το «Αστέρι της Ευχής» γιορτάζει τα 25 του χρόνια! Έτσι… διαφέρει από τις άλλες χρονιές για να μας θυμίσει πόσο ξεχωριστός είναι ο κάθε άνθρωπος. Είναι διαφορετικό και φιλόξενο. Έχει διαφορετικό σχήμα και… φιλοξενεί τον Ήλιο, μια και μόνο μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε και να προοδεύσουμε, διαφορετικοί, μα ίσοι κάτω από τον ίδιο ουρανό, σε έναν κόσμο πιο συμπεριληπτικό και όμορφο!

Τόσο ο ήλιος όσο και τα αστέρια φωτίζουν τον ουρανό μας.

Τι και αν είναι διαφορετικά;

Μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα εμπνεύστηκαν από το επετειακό αυτό αστέρι, έργο του οργανισμού και έφτιαξαν τις δικές τους συλλογικές δημιουργίες, εκφράζοντας σκέψεις, συναισθήματα και στέλνοντας μηνύματα αγάπης και προσφοράς! Κλήθηκαν να εργαστούν συλλογικά, σε συγκεκριμένες κατηγορίες, έχοντας ως αφετηρία το φιλανθρωπικό έργο του οργανισμού, την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Αστέρι της Ευχής», αλλά και τις ιστορίες παιδιών ευχής.

Έτσι, αξιοποιώντας το αστέρι της «διαφορετικότητας», τα παιδιά μας έλαμψαν κι αυτά με τη δημιουργικότητα τους κι έγιναν τα αστέρια του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε το «Make-A-Wish» (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) για την ευκαιρία που έδωσε στους μαθητές και μαθήτριές μας, να εκφραστούν δημιουργικά και να διακριθούν. Ευχόμαστε να έχει δύναμη πάντα, για να προσφέρει ευτυχία και χαρά στα παιδιά που έχουν τόσο ανάγκη την στήριξη όλων μας!

Η βράβευση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση του Οργανισμού στην Αθήνα, τον προσεχή Οκτώβριο.

Ένα μεγάλο «Μπράβο!!!» στα δικά μας αστέρια που φωτίζουν το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.