40 χιλιάδες λιγότερες θέσεις στους παιδικούς σταθμούς το 2015-16

40 χιλιάδες λιγότερες θέσεις στους παιδικούς σταθμούς το 2015-16

Απρίλιος 17, 2015 - 13:30
0 σχόλια

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», κατά 40.000 θα μειωθούν οι θέσεις στους παιδικούς σταθμούς κατά το επόμενο σχολικό έτος, ενώ προβλέπονται 10.000 απολύσεις εργαζομένων σε αυτόν τον τομέα.

Αυτό μαρτυρούν οι προβλέψεις της κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για το επόμενο σχολικό έτος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση στην οποία προέβη την Πέμπτη 16 Απριλίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων και δήμαρχος Νεάπολης- Συκέων Σίμος Δανιηλίδης, οι επιτελείς των αρμόδιων υπουργείων συμπεραίνουν από τα στοιχεία που έχουν ότι τα διαθέσιμα κονδύλια ανέρχονται περίπου σε 60-70 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι μέσω του Προγράμματος για την Οικογενειακή Εναρμόνιση κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά φιλοξενούνται 85.000 παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς (δημοτικούς, ιδιωτικούς, ΚΔΑΠ) όπου εργάζονται 19.5000 άνθρωποι. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα χρηματοδοτεί τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών απόρων οικογενειών, με άνεργους γονείς και χαμηλά εισοδήματα. Ακόμη, αξίζει να αναφερθεί ότι πέρυσι πάνω από 120.000 αιτήσεις είχαν κατατεθεί, αλλά, βάσει των εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων, μόνον οι 85.000 έγιναν δεκτές.

«Για να επιτευχθεί ο αριθμός-ρεκόρ των 85.000 παιδιών μετά από αγώνες πετύχαμε πέρυσι συνολική χρηματοδότηση 188 εκατ. ευρώ που προέρχεται κατά ένα μέρος από ευρωπαϊκά προγράμματα (125 εκατ. ευρώ) και κατά το υπόλοιπο (63 εκατ. ευρώ) από εθνικούς πόρους», τόνισε ο κ. Δανιηλίδης.

Ακόμη, ο κ. Δανιηλίδης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να εξασφαλιστούν εφέτος εθνικοί πόροι για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.