Αγορές διαδίκτυο: Ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει

Αγορές διαδίκτυο: Ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει

Μάιος 10, 2024 - 11:20
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Πώς θα προστατευθείς από τις απάτες στο Διαδίκτυο; Τι θα πρέπει να προσέχεις στις διαδικτυακές αγορές; Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Βασίλης Παπακώστας, εξηγεί βήμα βήμα -μέσω του Flash.gr τις κινήσεις που θα πρέπει να κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε το ηλεκτρονικό εμπόριο…

«Ο πολίτης μπορεί να προσέξει πολλά πράγματα. Αρχικά, αν η ιστοσελίδα αφορά ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα, μπορεί να επαληθεύσει on line το ΑΦΜ, μπορεί να μπει στο ΓΕΜΗ και να δει τη σύσταση της εταιρείας και φυσικά θα πρέπει να προσέχει, το κατάστημα αυτό να έχει και φυσική έδρα. Έστω μια αποθήκη.

Επίσης φροντίζουμε πάντα να διαβάζουμε τις κριτικές και βλέπουμε αν το κατάστημα αυτό παραδίδει τα προϊόντα που παραγγέλνουν οι πελάτες. Λένε για παράδειγμα…παρήγγειλα και δεν παρέλαβα ή παρήγγειλα και παρέλαβα άλλο από αυτό που παρήγγειλα. Είναι κακό κατάστημα. Δεν εξυπηρετεί. Δεν μου άλλαξε το ελαττωματικό προϊόν. Όλα αυτά να τα ελέγχουμε και να επιλέγουμε καταστήματα αξιόπιστα, με καλές κριτικές και πολλά αστέρια.»

Διαβάστε περισσότερα για την ασφαλεια στις αγορές στο διαδίκτυο: Οι παγίδες, τα κόλπα και οι κάρτες «κλώνοι»


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.