Αποσύρεται το εμβόλιο του κορονοϊού της AstraZeneca

Αποσύρεται το εμβόλιο του κορονοϊού της AstraZeneca

Μάιος 08, 2024 - 16:31
0 σχόλια

Σε ανακοίνωσή της η AstraZeneca γνωστοποιεί ότι έχει αρχίσει να αποσύρει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, αν και η χρήση του είχε ήδη καταργηθεί σταδιακά από τον Ιούνιο του 2021.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε πως έχει αρχίσει την παγκόσμια απόσυρση του εμβολίου για τον κορονοϊό, Covid-19. Όπως υποστηρίζει ο λόγος πίσω από αυτήν την απόφαση είναι το «πλεόνασμα των διαθέσιμων επικαιροποιημένων εμβολίων» που στοχεύουν σε νέες παραλλαγές του ιού.

Υπενθυμίζεται πως η AstraZeneca έχει παραδεχθεί σε δικαστικά έγγραφα πως το εμβόλιο της για τον κορονοϊό, μπορεί να προκαλέσει σπάνιες παρενέργειες, μια παραδοχή που αναμένεται να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για τεράστιες αποζημιώσεις.

Η χρήση του είχε ήδη καταργηθεί σταδιακά από τον Ιούνιο του 2021

Ο φαρμακευτικός γίγαντας έχει μηνυθεί σε ομαδική αγωγή για τους ισχυρισμούς ότι το εμβόλιο του, που αναπτύχθηκε με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, προκάλεσε θάνατο και σοβαρές παρενέργειες σε δεκάδες περιπτώσεις.

Η ανακοίνωση έρχεται αφότου τον Μάρτιο η AstraZeneca απέσυρε οικειοθελώς την άδεια κυκλοφορίας του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις 7 Μαΐου, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση ότι το εμβόλιο δεν έχει πλέον άδεια χρήσης.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.