Δεν Έχω Θέσεις, είμαι ο φτωχός Αλέξης

Δεν Έχω Θέσεις, είμαι ο φτωχός Αλέξης

Αύγουστος 22, 2016 - 12:21
0 σχόλια

Πέρα-δώθε κάνει ο Αλέξης από το Σούνιο όπου διακοπάρει στο Μαξίμου. Και αφήνεται να διαρρεύσει ότι ο κουλ Αλέξης, μαυρισμένος και ντυμένος με πόλο μπλουζάκια, πηγαίνει στο γραφείο του και συναντά παράγοντες, κομματικά στελέχη, προέδρους οργανισμών και λοιπόύς, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στην πραγματικότητα, όλοι οι συνομιλητές του Αλέξη αυτές τις ημέρες είναι σε διακοπές, όπως παραδέχονται γνώστες σε μεγάλη παραπολιτική στήλη μεγάλης εφημερίδας. Αλλά, όπως λένε οι ίδιοι, ο Αλέξης δεν βιάζεται επειδή είναι ένα βήμα μπροστά.

(Από τον γκρεμό;)

Έχουν παρέλθει οι εποχές που οι κοινωνικοί φορείς και οι δημοσιογράφοι κρέμονταν από τα χείλη του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και περίμεναν με αγωνία να ακούσουν τις εξαγγελίες. Εδώ και αρκετά χρόνια, η υποδοχή του Πρωθυπουργού είναι θερμή, όχι από θαυμασμό ή προσδοκία αλλά από αγανάκτηση.

Μόνο κόφτες και νέοι φόροι έρχονται, και αυτό δεν θα το παραδεχτεί ο Αλέξης από τη βήμα της Έκθεσης. Θα το καταλάβουμε μόνοι μας. Οι φορολογούμενοι χρωστούν 85 δισ. ευρώ, και οι απανωτοί φόροι που έρχονται δεν αναμένεται να καταβληθούν. Σε τέσσερις μήνες, έως τον Ιανουάριο, θα πρέπει να αποπληρωθούν άμεσοι φόροι συνολικού ύψους 17 δισ. ευρώ από μισθωτούς , συνταξιούχους και ελευθέρους επαγγελματίες για εισόδημα ΕΝΦΙΑ τέλη κυκλοφορίας και –μέσω ρυθμίσεων- οφειλές προηγούμενων φορολογικών ετών.Η ανεργία καλπάζει, παρά το γεγονός ότι είναι καλοκαίρι, η οικονομία των νησιών μας που αντιμετωπίζουν το μεταναστευτικό καταρρέει, η κυβέρνηση ψάχνει τα λεφτά κάτων από το στρώμα και δεν κάνει απολύτως τίποτα για να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση.

Δεν Έχω Θέσεις, είμαι ο Αλέξης.

ΥΓ.: Πιο τίμιο το βρίσκω από τις εξαγγελίες των προηγούμενων που πανηγύριζαν χειροκροτούμενοι στο βήμα της ΔΕΘ και μας έριχναν την ίδια ώρα στον πάτο.

Καλά, όχι στον πάτο. Υπήρχε και... πιο κάτω!

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.