Δίκη «μαύρης χήρας»: Η παρουσία της Νικολούλη πυροδότησε ενστάσεις (vid)

Δίκη «μαύρης χήρας»: Η παρουσία της Νικολούλη πυροδότησε ενστάσεις (vid)

Νοέμβριος 23, 2016 - 09:46
1 σχόλια

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η δίκη της 39χρονης Δήμητρας Βούλγαρη, η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε τον σύζυγό της Θανάση Λάμπρου στην Κοιλάδα Ερμιονίδας στην Αργολίδα τον Δεκέμβριο του 2014.

Ύστερα από την επεισοδιακή έναρξη της δίκης την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την οποία οι δύο πλευρές ήρθαν σε αντιπαράθεση για το αν ήταν σωστό να καταθέσει και η ανήλικη κόρη του ζευγαριού, η οποία τελικώς κατέθεσε κεκλεισμένων των θυρών, η δίκη συνεχίζεται. Σημειωτέον ότι ο κ. Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του θύματος, δεν παρέστη τη δεύτερη ημέρα της δίκης και την οικογένεια εκπροσωπεί ο έτερος δικηγόρος της, κ. Γ. Γεωργόπουλος.

Από την πλευρά της κατηγορουμένης, προσήλθε στο δικαστήριο ο δικηγόρος της κ. Βασίλειος Ρομποτής.

Σημειωτέον ότι πριν από τις 09:00 στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης προσήλθε για να καταθέσει η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη, ως μάρτυρας κατηγορίας.

Ωστόσο, ο κ. Ρομποτής επεσήμανε ότι η κυρία Νικολούλη δεν θα έπρεπε να βρίσκεται από τόσο νωρίς στο δικαστήριο, καθώς μεσολαβούν πολλοί μάρτυρες ώσπου να καταθέσει η ίδια, η οποία σε μια δίκη με 42 μάρτυρες έχει έναν αριθμό μετά το 30. Ο κ. Ρομποτής θα διαμαρτυρηθεί εντόνως, όπως δήλωσε, αν η κυρία Νικολούλη καταθέσει νωρίτερα από το προβλεπόμενο και αν δεν τηρηθεί η σειρά.

Είναι μια δύσκολη δίκη,  τόνισε ο κ. Ρομποτής, ενώ εκτίμησε ότι θα κρατήσει πολύ. Όσον αφορά στην παρουσία της κυρίας Νικολούλη, ανέφερε ότι είναι 33η στη σειρά για να καταθέσει και δεν καταλαβαίνει τον λόγο που βρέθηκε στο Δικαστήριο.

«Αλλάζει η σειρά; Θα το δούμε, θα έχω αντίρρηση αν προταθεί. Δεν είναι μπακάλικο εδώ. Η συγκεκριμένη κυρία δεν είναι αντικειμενικός μάρτυρας και δεν είναι σωστή η συμπεριφορά της και θα πληρώσει γι’ αυτό. Ήρθε να κάνει τον υπερασπιστή των αστυνομικών, όταν τελείωσε η ανάκριση προέκυψε η κυρία αυτή, από πού κι ως πού; Πού ακούστηκε να ομολογεί χωρίς να υπάρχει πουθενά υπογραφή;».

Ο κ. Γεωργόπουλος τόνισε ότι οι μάρτυρες είναι πολλοί και ευελπιστούν ότι έως τον Δεκέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η δίκη, καθώς τον Ιανουάριο εκπνέει και το 18μηνο της υποχρεωτικής κράτησης της κατηγορουμένης. Για την προσέλευση της κυρίας Νικολούλη αλλά και τις δηλώσεις του κ. Ρομποτή είπε ότι είναι δικαίωμα της υπεράσπισης να προβάλλει όποιες ενστάσεις θέλει για οποιονδήποτε μάρτυρα, από τη μεριά τους θα ζητήσουν να εξεταστούν όλοι οι μάρτυρες.

Με όποια σειρά κι αν εξεταστούν οι μάρτυρες, αυτά που είναι να ακουστούν, και οι αλήθειες, θα ακουστούν

Τέλος, τόνισε ότι οι συγγενείς περιμένουν από την κατάθεση όλων των μαρτύρων δικαίωση και να φανεί η αλήθεια.

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει ο κ. Αλεξανδρής, ο φίλος του άτυχου καπετάνιου που τον βρήκε τραυματισμένο στο σπίτι, λίγο προτού ξεψυχήσει.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Δίκη «μαύρης χήρας»: Η παρουσία της Νικολούλη πυροδότησε ενστάσεις


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.