Δικογραφία κατά ιστοσελίδας παράνομου στοιχήματος

Δικογραφία κατά ιστοσελίδας παράνομου στοιχήματος

Σεπτέμβριος 28, 2016 - 08:50
0 σχόλια

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία αφορά  σε ιστότοπο παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, που παρείχε υπηρεσίες χωρίς νόμιμη άδεια.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και διαδικτυακών ερευνών για παράνομο στοιχηματισμό και τυχερά παίγνια, μέσω διαδικτύου, εντοπίστηκε ιστότοπος που παρείχε παράνομα υπηρεσίες στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων ενώ ταυτοποιήθηκε και η χώρα αδειοδότησης της εταιρίας που λειτουργούσε την ιστοσελίδα, στην αλλοδαπή.

Για την εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης διενεργήθηκε ενδελεχή ψηφιακή έρευνα και ανάλυση ενώ πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες και παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και προέκυψε ότι η συγκεκριμένη εταιρία λειτουργούσε την ιστοσελίδα χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε ο επίμαχος ιστότοπος να συμπεριληφθεί στον κατάλογο (black list) ιστοτόπων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr 
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @ CyberAlertGR

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.