Δήμος Τρίπολης: Πότε θα εκδοθεί η απόφαση για την ένσταση κατά της εκλογής Γιάννη Τρουπή

Δήμος Τρίπολης: Πότε θα εκδοθεί η απόφαση για την ένσταση κατά της εκλογής Γιάννη Τρουπή

Φεβρουάριος 06, 2024 - 11:40
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 το πρωί στο Δικαστήριο Τρίπολης έλαβε χώρα η ακροαματική διαδικασία για την ένσταση που έχει υποβάλει η παράταξη «Τρίπολη Αύριο» με επικεφαλής τον Κώστα Τζιούμη κατά της εκλογής του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Τρίπολη - Ενωμένοι Μπροστά» με επικεφαλής τον Γιάννη Σμυρνιώτη, Γιάννη Τρουπή, λόγω κωλύματος εκλογιμότητας σύμφωνα με τον νέο νόμο του υπουργείου Εσωτερικών.

Κατά την αγόρευσή τους οι δικηγόροι και των δύο πλευρών εξέθεσαν τα επιχειρήματά τους. Η πλευρά του Γιάννη Τρουπή υποστήριξε ότι η ένσταση είναι αβάσιμη, καθώς αφενός ο ίδιος ο Δήμος Τρίπολης πιστοποιεί την καλή εκτέλεση της του έργου που είχε αναλάβει ο κ. Τρουπής και αφετέρου από παράλειψη του Δήμου Τρίπολης δεν έγινε η πληρωμή του έργου στις 22/12/22, αλλά το 2023, εξ ου και το κώλυμα εκλογιμότητας.

Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:00.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί σε είκοσι ημέρες.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.