Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Τρίπολης για το 2024

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Τρίπολης για το 2024

Δεκέμβριος 29, 2023 - 21:00
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου αφορούσε την έγκριση του προϋπολογισμού, παρουσία της διευθύντριας της Οικονομικής Υπηρεσίας κυρίας Νεκταρίας Αλεξοπούλου. Ο κ. Κώστας Τζιούμης, δήμαρχος Τρίπολης, είπε ότι ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος και ότι οι προβλέψεις είναι ρεαλιστικές. Ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι «τα έργα του ΕΣΠΑ έχουν μηδενικό προϋπολογισμό, ελπίζω να τελειώσουν», ενώ αναφέρθηκε και στον βιολογικό και στα αποχετευτικά δίκτυα στο Λεβίδι. Ο κ. Τζιούμης είπε ότι το έργο είχε ενταχθεί το «Αντώνης Τρίτσης», ότι ο Δήμος ζήτησε να ενταχθεί στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ που τελικά το ενέταξε ύστερα από ενάμιση χρόνο. «Το έργο έγινε γέφυρα στο επόμενο ΕΣΠΑ, η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη», είπε ο κ. Τζιούμης. 

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βαγγέλης Γούργαρης είπε ότι «οι κρατικές επιχορηγήσεις παραμένουν παγωμένες» και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι δεν διεκδίκησε το σύνολο των θεσμοθετημένων πόρων και τα παρακρατηθέντα των προηγούμενων ετών. «Απουσιάζουν κονδύλια για σχολικά κτίρια, έργα ύδρευσης και άρδευσης. Οι δήμοι θυσιάζουν τα αναγκαία για τον λαό έργα για τα πλεονάσματα». Ο δήμαρχος Τρίπολης απάντησε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν είναι η μοναδική παράταξη που διεκδικεί: «Το κάνει και η ΚΕΔΕ, το κάνει και η ΠΕΔ. Ο προϋπολογισμός είναι πραγματικός, όχι θεωρητικός. Μετά από διεκδίκηση της ΚΕΔΕ, οι ΚΑΠ αυξήθηκαν για πρώτη φορά». Ο κ. Σταμάτης είπε: «Είδα στο Τεχνικό Πρόγραμμα το περιβόητο έργο του πολεοδομικού σχεδιασμού Λεβιδίου. Να το υλοποιήσουμε κάποια στιγμή, να πάψει να είναι συνεχιζόμενο. Να προηγηθεί του βιολογικού καθαρισμού για να μην έχουμε θέματα μετά.

Ο κ. Αντώνης Τσαγκαρέλης αναφέρθηκε σε δύο κωδικούς στο σκέλος των εξόδων. «Δεν υπήρχαν στους προηγούμενους προϋπολογισμούς. Θα πρότεινα στην αναμόρφωση, μήπως αφαιρεθούν», επεσήμανε. Ο κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου είπε: «Να ανοίξουμε ένα διάλογο αναμόρφωσης του τρόπου σύνταξης του προϋπολογισμού.».

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε: «Εμείς θα ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό. Ελπίζω να πάμε καλύτερα».

Ο Νίκος Τσιαμούλος επεσήμανε ότι ότι ο καταμερισμός των ΚΑΠ δεν είναι δίκαιος και ότι ο δήμος Τρίπολης αδικείται και πρότεινε να ληφθεί απόφαση στο ΔΣ Τρίπολης που να προωθηθεί στην ΚΕΔΕ για αυτό το ζήτημα. Ο κ. Τζιούμης απάντησε ότι υπάρχει αύξηση των ΚΑΠ, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει κι ένας διαφορετικός τρόπος κατανομής. 

Η κυρία Χριστίνα Ζαμπαθά έλαβε τον λόγο για να ευχαριστήσει τους δημότες που την στήριξαν με την ψήφο τους, εκείνη και την παράταξή της, αλλά και τους υπαλλήλους για την άψογη, όπως είπε, συνεργασία. «Άξιοι είναι αυτοί που έχουν εκλεγεί και μακάρι να αλλάξει η Τρίπολη την επόμενη πενταετία. Εγώ θα παραμείνω ενεργή πολίτης», πρόσθεσε.  

Ο προϋπολογισμός, τέλος, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. «Κατά» ψήφισε ο Βαγγέλης Γούργαρης. Οι παρατάξεις Τζιούμη, Σμυρνιώτη, Τσιαμούλου, Βόσνου και Κατσαφάνα ψήφισαν «υπέρ».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.