Εικόνες «απείρου κάλλους» σε παραλία του Άστρους (photos)

Εικόνες «απείρου κάλλους» σε παραλία του Άστρους (photos)

Ιούλιος 20, 2015 - 20:08
3 σχόλια

Όχι, όσοι ξένοι τουρίστες επισκέπτονται το Άστρος σε πείσμα των καιρών, δεν έχουν στον νου τους αυτή την εικόνα για το περίφημο αρκαδικό ιδεώδες. Όχι, οι επισκέπτες των όμορφων παραλιών της Κυνουρίας δεν είναι όλοι κάφροι, αλλά δυστυχώς -και προφανώς- πολλοί από αυτούς, είναι.

Οι φωτογραφίες, από την παραλία (πόρτες) στο Παράλιο Άστρος, που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του ανάμεσα στους καλοκαιρινούς προορισμούς της Κυνουρίας. Σκουπίδια, πλαστικά, κάθε είδους άχρηστα αντικείμενα, δεν βρήκαν τον δρόμο τους για τον κάδο, αλλά ξάπλωσαν αναπαυτικά στην άμμο πλάι στα αλμυρίκια λες και κάνουν ηλιοθεραπεία. Παρακαταθήκη για το επόμενο καλοκαίρι...

Η εικόνα δεν τιμά κανέναν και κυρίως δεν τιμά τους λουόμενους εκείνους που απλώνουν την αρίδα στην πετσέτα, κουβεντιάζουν για το πόσο φταίει ο ένας και ο άλλος για την κατάσταση στη χώρα και μετά ελαφρά τη καρδία ξεφορτώνονται τα απορρίμματά τους στην παραλία, την οποία ενδεχομένως επισκεφθούν ξανά την επομένη, και ενώ θα πέσουν πάνω στα δικά τους σκουπίδια, θα μεταθέσουν την ευθύνη σε κάποιον άλλον κάφρο.

Από την πλευρά ο δήμος σχεδόν κάθε μέρα καθαρίζει της παραλίες με ειδκά μηχανήματα κάνοντας το καλύτερο  , αλλά δεν μπορει να κάνει και τον "αστυνόμο" στους χιλιάδες λουόμενους.

Κάποιος αγανακτισμένος κάρφωσε στο δεντράκι το χαρτί της φωτογραφίας, που λέει ότι η καθαριότητα είναι υγεία και πολιτισμός. Μα είναι δυνατόν εν έτει 2015 να μην έχουμε κάνει τρόπο ζωής τα βασικά; Και η δικαιολογία ότι ίσως δεν υπάρχει κάδος στο σημείο -που  υπάρχε στα 10 μέτρα- δεν στέκει. Δεν κοστίζει τίποτα να πάρουμε τα απορρίμματά μας και να τα ξεφορτωθούμε σε έναν κάδο παραπέρα. Δεν κοστίζει τίποτα να σεβαστούμε την καθαριότητα του χώρου. Δεν κοστίζει τίποτα να φερόμαστε σαν άνθρωποι εκεί που πάμε για αναψυχή. Αν δεν φροντίσουμε τα του οίκου μας, δεν έχουμε ελπίδα.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Και γιαυτό χάσαμε φέτος τις γαλάζιες σημαίες, ξέρουν αυτοί που τις δίνουν.... Πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε ....... έλεος συμπολίτες !

Η συγκεκριμένη παραλία (στον Ατσίγγανο, αριστερά απ'τις κατασκηνώσεις) είναι στέκι συγκεκριμένης εθνικότητας. Πείτε με ρατσιστή, δε με πειράζει.

Ρε παιδιά όλοι ξερουμε οτι στο συγκεκριμενο σημείο πανε οι***. Γνωρίζουμε ολοι τον τρόπο που προτιμά αυτή η εθνικότητα να μαρκάρει τα μέρη απ`οπου περνάει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.