Ελλείψει... απαρτίας , συλλαλητήριο γιοκ!

Ελλείψει... απαρτίας , συλλαλητήριο γιοκ!

Μάρτιος 22, 2011 - 21:13

-Δεν ανταποκρίθηκαν οι πολίτες στο κάλεσμα

-Εκλογοαπολογιστικό συνέδριο για το ΕΚΑ την Κυριακή και κλείσιμο των διοδίων'

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Η μικρή συμμετοχή στάθηκε η αιτία να μην πραγματοποιηθεί τελικά το προγραμματισμένο για σήμερα στις 18:30 το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και της ΑΔΕΔΥ. Το κάλεσμα δεν βρήκε ανταπόκριση αν και θα πρέπει ν αναγνωριστεί ο ελάχιστος χρόνος που υπήρξε για την προετοιμασία του δεδομένου ότι καθυστερημένα η ΓΣΕΕ αποφάσισε την Παρασκευή το απόγευμα να μετάσχει στην πανελλαδική κινητοποίηση.

Τα όσα ανέφερε η πρόσκληση και υπενθυμίζουμε:

«Οι εξελίξεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης με το νεοφιλελεύθερο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, τη σκληρή λιτότητα και τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων που προωθούνται προς όφελος του κεφαλαίου και των τραπεζιτών, αποτελούν νέα επίθεση στους εργαζόμενους και τους λαούς της Ευρώπης.

Στα πλαίσια του αντιλαϊκού μνημονίου της Κυβέρνησης και της Τρόικα, οι εργαζόμενοι βιώνουν την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων τους, οι εξελίξεις αυτές αλλά και τα πρόσθετα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση, όπως το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, θα οδηγήσουν στην παραπέρα υποβάθμιση των εργαζομένων, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση της κοινωνίας.
Το νεοφιλελεύθερο Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας ή Σύμφωνο «για το Ευρώ», υπηρετεί και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Βιομηχάνων και των τραπεζιτών.
Καταδικάζει σε αιώνια λιτότητα όλους τους λαούς της Ευρώπης, αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, διαλύει ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις και παραχωρεί ακόμα πιο ευνοϊκή φορολογία στις δυνάμεις του κεφαλαίου. Επίσης, επιβαρύνει με νέους και επαχθείς όρους τη χώρα και το λαό μας» φαίνεται πως δεν έπεισαν τους πολίτες οι οποίοι δεν προσήλθαν στο εργατικό κέντρο.
Οι φορείς ωστόσο δήλωσαν ετοιμότητα επαναλαμβάνοντας πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν νέες δυναμικές κινήσεις. Δυναμικές κινήσεις θα υπάρξουν και στο θέμα των διοδίων αφού ως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑ Σαράντος Αλεξανδρής την Κυριακή αμέσως μετά το πέρας του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου του ΕΚΑ, θ ακολουθήσει άνοιγμα των διοδίων.
 

Video: 

youtube://v/0xzWfUzBrwk