Ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» στην Τρίπολη (pics,vid)

Ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» στην Τρίπολη (pics,vid)

Απρίλιος 24, 2024 - 11:32
0 σχόλια

Συνάντηση εργασίας με θέμα τις Δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στην Τρίπολη.

Το Πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 (ΠΔΑΜ) με συνολικό π/υ 1,63 δις € συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης (ΤΔΜ) και υλοποιείται στο πλαίσιο της πολιτικής για τη συνοχή με διακριτό ειδικό στόχο για τη δίκαιη μετάβαση παρέχοντας στήριξη σε εκείνες τις περιοχές και τους ανθρώπους που πλήττονται από τις κοινωνικές, εργασιακές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της μετάβασης προς τους στόχους της Ένωσης για την ενέργεια και το κλίμα για το έτος 2030 και προς μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία της Ένωσης έως το 2050.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων , εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα πέραν της γενικής ενημέρωσης, να συνομιλήσουν απευθείας με στελέχη της ΔΕΠ, ώστε να λάβουν εξατομικευμένες απαντήσεις και να επιλύσουν τυχόν απορίες.

Οι περιοχές υλοποίησης της Δράσης αφορούν το Εδαφικό Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης (Ε.Σ.ΔΙ.Μ.) Δυτικής Μακεδονίας, που περιλαμβάνει τις Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) Κοζάνης, Φλώρινας, Γρεβενών και Καστοριάς, και το Ε.Σ.ΔΙ.Μ Μεγαλόπολης, που περιλαμβάνει το Δήμο Μεγαλόπολης, καθώς και τους όμορους Δήμους Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας., και τα οποία συνοδεύουν το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021- 2027 (ΠΔΑΜ 2021-2027).

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής ευχαρίστησε τα μέλη του ΕΦΕΠΑΕ, τονίζοντας ότι «μετά το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ πρέπει να κοιτάξουμε να δούμε το πλεονέκτημα αυτής της διαδικασίας και τα μέλη του επιμελητηρίου να απολαύσουν τις επιδοτήσεις από προγράμματα που αφορούν τις περιοχές της Μεγαλόπολης και της Τρίπολης».

Να υπενθυμίσουμε ότι πήρε παράταση μέχρι τις 10 Μαΐου 2024 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στις δράσεις ενίσχυσης και προώθησης της επιχειρηματικότητας του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027» για Υφιστάμενες, Νέες και Υπό σύσταση μικρές και πολύ μικρές Επιχειρήσεις, σύμφωνα με την 4η τροποποίηση των σχετικών προσκλήσεων ύστερα από παρέμβαση του κ. Τρουπή.

Έτσι και από την ομιλία του στην εκδήλωση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, και για τη γόνιμη συνεργασία με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκο Παπαθανάση, τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Πελοπίδα Καλλίρη, καθώς και τα στελέχη της ΕΥΔΑΜ.

Όπως επισημάνθηκε και στην εκδήλωση, μετά τη λήξη της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή/οριστικοποίηση αίτησης χρηματοδότησης. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης που θα υποβληθούν εκπρόθεσμα δεν θα αξιολογούνται.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση»


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.