Επανεκκίνηση με νέους όρους στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο

Επανεκκίνηση με νέους όρους στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο

Μάιος 02, 2020 - 10:43
0 σχόλια

Η εφετινή ποδοσφαιρική χρονιά είχε άδοξο και πρόωρο τέλος τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της στην Α' Αρκαδίας λόγω με την πανδημία και τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα να διακόπτουν τα πρωταθλήματα στην χώρα μας.

Έτσι λοιπόν το καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σε τοπικό επίπεδο των τελευταίων ετών έριξε αυλαία με τον Ερμή Μελιγούς να κόβει πρώτος το νήμα με μια απόσταση τεσσάρων βαθμών από την δεύτερη Δημητσάνα και να κατακτά μετά από 13 ολόκληρα χρόνια τον τίτλο αλλά και την άνοδο για την Γ' Εθνική κατηγορία.

Μοναδική ίσως εκκρεμότημα για την σεζόν αυτή είναι τι θα γίνει με τον τελικό του Κυπέλλου Αρκαδίας ανάμεσα στον Παναρκαδικό και την Τεγέα κάτι που θα αποφιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες για την διεξαγωγή των Κυπέλλων των Ενέσωεν από την αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ.

Το μεγάλο ερώτημα ωστόσο έχει να κάνει με το μέλλον και πως θα είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην χώρα μας στην μετά κορωνοιού εποχή και πιο συγκεκριμένα στον νομό μας και τι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα αναφορικά πάντα με τον σχεδιασμό των ομάδων για την νέα αγωνιστική χρονιά.

Οι οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης είναι αναπόφευκτο πως θα επηρεάσουν και το ποδόσφαιρο πόσο μάλλον σε ερασιτεχνικό επίπεδο και στις τοπικές κατηγορίες όπου δεν υπάρχουν μεγάλοι χορηγοί και διαφημιστικά έσοδα  και τα σωματεία για να μπορέσουν να κρατηθούν όρθια πρέπει κάθε χρόνο να ματώνουν οικονομικά.

Στον νομό μας τα οικονομικά δεδομένα των περισσότερων ομάδων είναι συγκεκριμένα και όλα αυτά τα χρόνια έχουν στηριχθεί στο πορτοφόλι κάποιων λίγω που ακόμα είναι στην πρώτη γραμμή και συντηρούν τα σωματεία τους όπως και σε εκδηλώσεις και καλοκαιρινά πανηγύρια τα οποία φέτος και θα αναβληθούν.

Τα μπάτζετ των ομάδων για την νέα σεζόν βάση των δυσκολιών που θα προκύψουν μοιάζουν με έναν καλό γρίφο αυτή την στιγμή με το Αρκαδικό ποδόσφαιρο να είναι έτοιμο όπως θα συμβεί και σε άλλους νομούς της χώρας μας να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για να καταφέρει να σταθεί ξανά γερά στα πόδια του.

Είναι προφανές πως η επανεκκίνηση του Αρκαδικού ποδοσφαίρου θα πρέπει να γίνει με νέους όρους έτσι ώστε ενωμένοι ομάδες, ποδοσφαιιριστές, προπονητές, διοικήσεις και η Ένωση να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις της εποχής.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.