Espresso με το Γιώργο Κοψαύτη

Espresso με το Γιώργο Κοψαύτη

Μάρτιος 06, 2014 - 19:17

Ξανά στο παρκέ του Αρκαδικού η στήλη του  ArcadiaPortal ‘’Εspresso’’  και αυτή την εβδομάδα.  Αυτή την φορά φιλοξενούμε τον Αρκά Γιώργο Κοψαύτη ο οποίος κατάγεται από το Άστρος. Όπως όλοι γνωρίζετε ο Γιώργος είναι 31 ετών, και αγωνίζεται με τη φανέλα του Αρκαδικού τέσσερα χρόνια έναν στη Β΄ εθνική όπου και προβιβαστήκαν (2008-2009) και τρία στην Α2 (2009-2010) (2011-2012) καθώς και τη φετινή (2013-2014).

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι επαγγελματικά με το μπάσκετ;

Επαγγελματικά ουσιαστικά ξεκίνησα από τα 20 μου χρόνια, παίζοντας στις εθνικές κατηγορίες με τον Πήγασο Άστρους.

Το όνομα σου είναι συνεχώς ανάμεσα στα τέσσερα ΤOP-10 σχεδόν κάθε αγωνιστικής πως νιώθεις;

Εντάξει, νομίζω πως για κάθε αθλητή είναι ωραίο να επιβραβεύονται οι ατομικές του ικανότητες, όμως τουλάχιστον για μένα, οι επιδόσεις μου και ότι έχω καταφέρει μέχρι στιγμής στον Αρκαδικό είναι μέσα απ το ομαδικό πνεύμα, με τη βοήθεια πάντα των συμπαικτών μου.

Η ιστορική ομάδα της ΑΕΚ είναι μια από τις ομάδες με τις οποίες έχεις αγωνιστεί, ποια η εμπειρία που αποκόμισες με τη συμμετοχή σου εκεί;

Πραγματικά είναι μια εμπειρία την οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ. Η ΑΕΚ έχει μια τεράστια ιστορία κι αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η οργάνωση και η συνέπεια που είχε, επίσης η δυναμική του κόσμου η οποία ήταν πολύ εκδηλωτική ειδικά σε σημαντικά ματς, αλλά από την άλλη υπήρχε άγχος και πίεση. Εύχομαι να επιστρέψει εκεί που ανήκει, γιατί τέτοιες ομάδες κοσμούν το Ελληνικό μπάσκετ.

Μετά τη μεγάλη εμφάνιση που πραγματοποίησες στον αγώνα με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, βρίσκεσαι σε τέσσερις στατιστικές κατηγορίες με αξιοζήλευτα στατιστικά.

Όπως προείπα η εμφάνισή μου με τον Ηρακλή καθώς και τα στατιστικά, είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς και καθημερινής προπόνησης. Έτυχε σε αυτό το ματς να ήμουν εγώ καλά, στο επόμενο μπορεί να είναι άλλος συμπαίκτης μου.

Η ομάδα του Αρκαδικού είναι μια μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία, πού οφείλεται αυτή η επιτυχία;

Νομίζω ότι ο Αρκαδικός είχε ικανούς παίκτες με μεγάλο ταλέντο οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα να φτάσει ως αυτό το επίπεδο. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες, για την ανάδειξη ταλέντων.

Ο Αρκαδικός εκτός από μια μεγάλη ομάδα στα παρκέ είναι και μια μεγάλη οικογένεια πιστεύεις ότι η καλή σχέση είναι το κλειδί της επιτυχίας;

Ανέκαθεν ο Αρκαδικός, ακόμα κι όταν δεν αγωνιζόμουν στην ομάδα, άκουγα συνεχώς για το οικογενειακό κλίμα ώσπου όταν ήρθα, το βίωσα και πραγματικά είναι κάτι φοβερό. Αυτό το κλίμα σου δίνει μια σιγουριά και μια δύναμη για τη συνέχεια.

Ποιο θεωρείς ότι είναι το ευαίσθητο σημείο του Αρκαδικού το οποίο του έχει στοιχίσει σε κρίσιμους αγώνες;

Το ευαίσθητο σημείο είναι το βάθος πάγκου, όπου αναγκάζονται μερικοί παίκτες να αγωνίζονται στο παρκέ πολλά λεπτά χωρίς ανάσες. Νομίζω όμως ότι αυτό οφείλεται και στους πολλούς τραυματισμούς που έχουμε φέτος.

Πώς βλέπεις τη φετινή Α1 και το μέλλον της Εθνικής;

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος Ολυμπιακός κ Παναθηναϊκός είναι με διαφορά οι καλύτερες ομάδες. Φέτος υπάρχει μεγαλύτερο θέαμα πιστεύω από τα προηγούμενα χρόνια από όλες της ομάδες. Πρέπει όμως να γίνει πιο ανταγωνιστικό για να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η Εθνική έχει αρχίσει και κάνει την απαραίτητη ανανέωση παικτών που χρειαζόταν και νομίζω πως θα τα καταφέρει. Μην ξεχνάμε ότι μας έχει χαρίσει ανεπανάληπτες στιγμές.

Αν σου ζητούσα ένα ΤΟΡ3 στο Ελληνικό Μπάσκετ;

Η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 87, η μεγάλη ανατροπή της Εθνικής μας με τη Γαλλία με το τρίποντο του Διαμαντίδη στο Ευρωμπάσκετ του 2005 και φυσικά η νίκη της Ελλάδας εναντίον της Αμερικής στο μουντομπάσκετ.

Τι θα συμβούλευες τους μικρούς αθλητές του μπάσκετ που θέλουν να κάνουν μια επιτυχημένη πορεία;

Να δουλεύουν καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις, να μην απογοητεύονται αν πάει κάτι στραβά και να μην τα παρατάνε ποτέ. Και τέλος να είναι υπάκουοι στις εντολές των προπονητών τους.

Θα θέλαμε να μοιραστείς με τους αναγνώστες του ArcadiaPortal.gr  κάποιους από τους προσωπικούς και ομαδικούς στόχους σου.

Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι να βοηθάω την ομάδα μου δίνοντας το 100% σε κάθε παιχνίδι. Μακάρι να συμμετέχω με τον Αρκαδικό και στην Α1.

Έφη Καστραντά