Espresso με το Γιώργο Ζησόπουλο

Espresso με το Γιώργο Ζησόπουλο

Μάιος 08, 2014 - 20:18
5 σχόλια

Το ArcadiaPortal συνεπές και αυτή την εβδομάδα σας παρουσιάζει στη στήλη ‘’Εspresso’’ τον έμπειρο μέσο του Αστέρα Τρίπολης Γιώργο Ζησόπουλο. Kατάγεται από την Κατερίνη είναι γεννημένος στις 23/5/1984 και φοράει τη φανέλα με το Νο13. Ξεκίνησε την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, ωστόσο το μεγάλο όνομα το έκανε στον Λεβαδειακό, εκεί που προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του. Έκανε το άλμα και ήρθε στην οικογένεια του Αστέρα Τρίπολης κερδίζοντας επάξια την φανέλα του βασικού.

Πότε ήρθες στην οικογένεια του Αστέρα Τρίπολης;

Το περασμένο καλοκαίρι. Ήταν μία απόφαση μετά από 6 χρόνια σε μια μεγάλη ομάδα να αλλάξω περιβάλλον. Ήρθα στην Τρίπολη για κάτι καλύτερο και μέχρι στιγμής αυτή η απόφαση με έχει δικαιώσει. Καθώς η οικογένεια που βρήκα εδώ, η ομάδα του Αστέρα είχε προοπτική και υψηλούς στόχους.

Ποιος μπορούμε να πούμε ότι είναι ο «σκληρότερος» επιθετικός που έχεις να αντιμετωπίσεις στο πρωτάθλημα;

Ο Μπεργκ είναι από τους καλύτερους επιθετικούς του πρωταθλήματος και φυσικά ο Μήτρογλου, μέχρι τη στιγμή που έφυγε. Αυτοί ήταν οι δύο επιθετικοί που δυσκόλεψαν εμένα και τους συμπαίκτες μου σε όλη την προσπάθεια.

Πού πιστεύεις ότι οφείλεται η καλή πορεία του Αστέρα;

Η καλή πορεία της ομάδας οφείλεται στην σταθερότητα και την καλή οικονομική κατάσταση της ομάδας. Υπάρχουν προοπτικές και τα κατάλληλα φόντα έτσι ώστε αυτή η ομάδα να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα όπως έκανε και θα προσπαθήσει και στα Play Offs.

Πες μας δυο λόγια για τους συμπαίκτες σου.

Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία, όλοι τους είναι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές και πολύ καλοί χαρακτήρες και όλο αυτό έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα γεγονός που βοηθά και στο να βγει ένα καλό αποτέλεσμα.

Οι νέοι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο θα ήθελαν να ξέρουν ποια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο αμυντικός;

Τα παιδιά αν τους αρέσει το ποδόσφαιρο θα πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με το άθλημα, να μην αφήσουν το σχολείο, γιατί το σώμα παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά και το μυαλό συμβάλει στο να γίνεις ένας καλός παίκτης ποδοσφαίρου. Αμιγώς η καλή φυσική κατάσταση και η νοητική διαύγεια είναι απαραίτητα για να ανέλθει κάποιος σε υψηλό επίπεδο.

Ποιες οι δυσκολίες της άμυνας;

Η κάθε θέση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, ένας καλός αμυντικός θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος καθ’ολη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μια σωστή πρόβλεψη μπορεί να καταφέρει πολύ περισσότερα από το να χρησιμοποιείς μόνο το σώμα.

Ποιος θεωρείς ότι είναι ο «εχθρός»  για έναν ποδοσφαιριστή;

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή είναι ο τραυματισμός. Γιατί σε πάει πίσω σε πολλά πράγματα.

Ποιο θεωρείς  το δυσκολότερο παιχνίδι του πρωταθλήματος;

Παραδοσιακά οι πιο δύσκολες έδρες είναι αυτές των μεγάλων ομάδων, όπως ο ΠΑΟΚ, παιχνίδι το οποίο και χάσαμε με 2-0 στον πρώτο γύρο. Αυτό ήταν ένα παιχνίδι με πάρα πολύ κόσμο. Είναι γνωστή άλλωστε η έδρα του ΠΑΟΚ καθώς είναι πολύ δυνατή και δίνει μια ιδιαίτερη ώθηση στην ομάδα.

Οι φίλαθλοι υποστηρίζουν ενεργά την ομάδα ή θεωρείς  ότι μπορούν και παραπάνω;

Ο κόσμος του Αστέρα στο γήπεδο είναι λίγο δυσανάλογος με την πορεία της ομάδας. Αλλά όσοι έρχονται στο γήπεδο πραγματικά στηρίζουν την ομάδα. Έχουμε την έμπρακτη στήριξή τους. Θέλουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, υπάρχει η δυνατότητα, καθώς η ομάδα πέρυσι στον τελικό του κυπέλλου στην Αθήνα κατέβασε περισσότερο κόσμο από ότι στην έδρα της. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μεγαλύτερες επιτυχίες στην ομάδα για να τους φέρουμε πιο κοντά και να κάνουμε τα παιδιά να υποστηρίζουν τον Αστέρα Τρίπολης και όχι μόνο 2-3 ομάδες στην Ελλάδα.

Υπάρχουν ταλέντα στις Ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης;

Γίνεται πολύ καλή δουλειά εκεί, ήδη κάποια παιδιά έχουν προωθηθεί στη μεγάλη ομάδα. Όπως ο Κυριακόπουλος και υπάρχουν και άλλα παιδιά όμως κάποια ατυχήματα και τραυματισμοί, δεν τους επέτρεψαν να συμμετέχουν στη μεγάλη ομάδα. Όμως υπάρχει πολύ υλικό. Ο Μπακασέτας, ο Κουρμπέλης και ο Γεωργακόπουλος που είναι από εδώ, μπορούν και πρωταγωνιστούν σε υψηλές ομάδες της κατηγορίας. Ο Αστέρας μπορεί να βγάλει ταλέντα, έχει τη δυνατότητα αυτή. Η Αρκαδία έχει ταλέντα, από εκεί και πέρα όμως ο καθένας πρέπει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες προς όφελος του Αστέρα.

Ποιοι οι στόχοι της ομάδας και ποιοι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Ανάλογα με την τελική κατάταξη στα πλέι οφ, από εκεί και πέρα θα τεθούν καινούργιοι στόχοι. Ο Αστέρας θα παίξει στην Ευρώπη. Στο Ελληνικό πρωτάθλημα ο Αστέρας έχει γίνει μια από τις πιο σταθερές ομάδες της πρώτης πεντάδας. Μια καλή Ευρωπαϊκή πορεία είναι ο στόχος της ομάδας, άρα και δικός μου στόχος.

 

 


5 Σχόλια

α ρε γιώργο παιχταρα. επρεπε να κανει φαουλ ο μπεργκ για να σε περασει

Γιώργαρε μάλλον έχεις κρυφό κάταγμα απ΄το σπρώξιμο του Μπεργκ, πρόσεξέ το, μη σου βγει στις διακοπές

ΖΗΣΟΠΟΥΛΕ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΣΑΝΚΑΡΕ ΑΚΟΜΑ ΖΑΛΑΔΕΣ ΝΙΩΘΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΤΡΙΠΛΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ

βαζελοι ασχοληθειτε με την παναθηναικη συμμαχια και αφηστε τον ζησόπουλο