Εspresso με την Αδαμαντία Προκοπίου

Εspresso με την Αδαμαντία Προκοπίου

Ιούνιος 16, 2016 - 21:00
0 σχόλια

Η στήλη Εspresso αυτή τη φορά φιλοξενεί την Αδαμαντία Προκοπίου η οποία συμμετείχε στη 2η Γιορτή Κολύμβησης και πανηγύρισε την κατάκτηση της 3ης θέσης και του χάλκινου μεταλλίου στα 50 μ. πρόσθιο με επίδοση 33΄΄63.

Η Αδαμαντία κατάγεται από την Τρίπολη, πόλη με ιστορία στον αθλητισμό. Είναι 21 ετών και φοιτά στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στην Πάτρα. Βρίσκεται εδώ και 3 χρόνια στην Πάτρα για τις σπουδές της και παράλληλα προπονείται. Ας την γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα.

Πώς επέλεξες το κολύμπι, έπαιξε ρόλο η ενασχόληση της μητέρας σου με αυτό το άθλημα;

Φυσικά και έπαιξε ρόλο η ενασχόληση της μητέρας μου με το άθλημα, καθώς πάντα την θυμάμαι να βρίσκεται στις πισίνες ως προπονήτρια, όπως επίσης και τη μεγαλύτερή μου αδερφή ως αθλήτρια.

Σε ποια ομάδα πρωτοξεκίνησες και σε ποια ηλικία;

Τα μεσημέρια που έφευγε η μητέρα μου για να πάει στην προπόνηση, ήθελα κάθε φορά να πηγαίνω μαζί της αλλά ήμουν ακόμη μικρή. Όταν έγινα 3 ετών επιτέλους πήγα και εγώ στο κολυμβητήριο, όπου όπως και η μητέρα μου εντάχθηκα στο δυναμικό του Γ.Σ. Αρκαδίας.

Πώς γινόταν η προπόνησή σου στο κλειστό κολυμβητήριο του ΔΑΚ Τρίπολης;

Στο ΔΑΚ Τρίπολης  έκανα προπόνηση 9 χρόνια, 3-12 ετών. Αρχικά  ήμουν στον Γ.Σ. Αρκαδίας και τα 3 τελευταία χρόνια έκανα μεταγραφή στον Κ.Ο.Α. Τρίπολης. Μετά λόγω μετάθεσης του πατέρα μου, μετακομίσαμε στην Σύρο όπου συνέχισα τις προπονήσεις μου στον Ν.Ο.Σύρου για 4 χρόνια, με προπονήτρια φυσικά την μητέρα μου.

Σε ποια ομάδα βρίσκεσαι τώρα και ποιος ο προπονητής σου;

Τώρα ανήκω στη Ν.Ε. Πατρών και με μεγάλη μου χαρά προπονούμαι με τον κ. Σταύρο Νταλαχάνη.

Παράλληλα με τον αθλητισμό σπουδάζεις. Σε ποια σχόλη;

Βρίσκομαι στο 3ο έτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Περίγραψε μια μέρα σου που τα περιλαμβάνει όλα.

Μία μέρα μου που τα περιλαμβάνει όλα είναι πολύ κουραστική! Θα ξυπνήσω το πρωί (ευτυχώς στο τμήμα μου δεν έχουμε πολύ πρωινά μαθήματα) θα πάω στη σχολή μου, στη συνέχεια το μεσημέρι θα πάω για προπόνηση, μετά γυμναστήριο και μετά θα γυρίσω σπίτι να ασχοληθώ με εργασίες της σχολής ή να ξεκουραστώ. Δυστυχώς δεν βρίσκω πολύ ελεύθερο χρόνο για να βγαίνω γιατί η σχολή μου είναι πολύ απαιτητική, εκτός από τα Σαββατοκύριακα.

Τι σου αρέσει και απολαμβάνεις στο άθλημά σου;

Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά για μένα η κολύμβηση είναι η ελευθερία μου. Μπαίνω στο νερό και ξεχνάω ό,τι μπορεί να με απασχολεί! Κάθε μέρα περιμένω τη στιγμή που θα πάω για προπόνηση. Μπορεί να είναι ίσως και το πιο δύσκολο ατομικό άθλημα καθώς είσαι μόνο εσύ και τα πλακάκια της πισίνας, αλλά η χαρά που σου δίνουν οι επιτυχίες δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Τι σε τονώνει πριν από έναν αγώνα και πού καταφεύγεις όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά;

Πριν από έναν αγώνα επιζητώ να έχω δίπλα μου άτομα που με νοιάζονται, γιατί αυτό μου δίνει δύναμη. Α! Και ο καφές! (Γέλια) Όταν κάτι δεν πάει καλά, δεν με παίρνει ποτέ από κάτω, προσπαθώ να αντιμετωπίζω τις καταστάσεις με χιούμορ.

Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι στον χώρο της κολύμβησης, τι θα ήταν αυτό;

Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι θα ήταν οι συνθήκες που κάνουμε προπόνηση, γιατί δεν είναι οι κατάλληλες σχεδόν σε όλα τα κολυμβητήρια της χώρας. Οι πισίνες είναι κρύες με αποτέλεσμα να τραυματιζόμαστε και να χάνουμε προπονήσεις. Επίσης η κολύμβηση και οι αθλητές που την εκπροσωπούν δεν έχουν την προσοχή που τους αξίζει από τον κόσμο και τα ΜΜΕ, όπως άλλα αθλήματα (στίβος, ποδόσφαιρο κ.ά.), παρά τις επιτυχίες που σημειώνουν στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία σου ως τώρα και ποιοι οι στόχοι σου για το μέλλον;

Η μεγαλύτερη επιτυχία μου είναι το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησα λίγες μέρες πριν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στον Άλιμο. Οι στόχοι μου για το μέλλον είναι να κάνω ακόμη πιο σκληρή προπόνηση κι από εκεί και πέρα πιστεύω πως μπορώ να καταφέρω ακόμη περισσότερα. Και φυσικά να μην παραμελήσω τη σχολή μου!

Οι αγώνες τέλειωσαν για εφέτος. Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα σου το καλοκαίρι;

Τώρα, μόλις τελειώσει η εξεταστική θα επιστρέψω στην Τρίπολη. Θα συνεχίσω να κολυμπάω σε χαλαρούς ρυθμούς για λόγους συντήρησης, θα ξεκουραστώ, θα φορτίσω τις μπαταρίες μου, θα περάσω πολύ χρόνο με την οικογένειά μου έως το τέλος Αυγούστου που επιστρέφουμε δυναμικά στις πισίνες.

Ποιοι οι επόμενοι στόχοι σου;

Οι στόχοι μου είναι να συνεχίσω να συνδυάζω πανεπιστήμιο και πρωταθλητισμό με επιτυχία, χωρίς κανένα από τα δύο να μένει πίσω.

Έφη Καστραντά


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.