Espresso με τον Κώστα Νασιάκο

Espresso με τον Κώστα Νασιάκο

Μάρτιος 20, 2014 - 20:45

Αυτή την εβδομάδα το ArcadiaPortal δεν πήγε μακριά καθώς ο φιλοξενούμενος  της στήλης  ΄΄Εspresso΄΄ βρέθηκε στα γραφεία του ArcadiaPortal.gr. Ο κ. Νασιάκος ήρθε για την καθιερωμένη συνέντευξή μας συνοδευόμενος από τις δυο αξιαγάπητες κορούλες του την Κωνσταντίνα και τη μικρή Μαριάννα. Όπως σίγουρα θα γνωρίζετε ο σημερινός καλεσμένος έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες της Αρκαδίας και είχε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα να μας πει για την καριέρα του στα γήπεδα της Αρκαδίας.

Σε ποια ηλικία ξεκινήσατε να  ασχολείστε με το ποδόσφαιρο;

Σε ηλικία 13 ετών όταν εγώ μαζί με τους φίλους μου από το χωριό Βουνό Τεγέας,  φτιάξαμε μια ποδοσφαιρική ομάδα τον Αετό Βουνού  το 1978 όπου με αυτή την ομάδα συνέχισα για 9 περίπου χρόνια.

Με ποιες άλλες ομάδες έχετε αγωνιστεί;

Μετά τον Αετό Βουνού  πήγα στον ΑΟ Τεγέας όπου και έπαιξα δυο χρόνια. Έπειτα πήρα μια μεταγραφή στον Παναρκαδικό που ήταν στη Γ’ Εθνική όπου τα πράγματα ήταν λίγο δύσκολα και στη συνέχεια πήγα στην ομάδα του Αστέρα που τότε βρισκόταν στην Δ Έθνική.

Σε ποια ηλικία κλείσατε την καριέρα σας;

Κρέμασα τα  παπούτσια μου σε ηλικία 41 ετών με την ομάδα της Τεγέας.

Είπατε ότι δυσκολευτήκατε στον Παναρκαδικό γιατί ήταν δύσκολη η Γ’ Κατηγορία;

Η δυσκολία μου στην Γ΄ εθνική έγκειται στο ότι μέχρι τότε έπαιζα εμπειρικά, δεν είχα κάποιον προπονητή. Τον πρώτο μου προπονητή τον είχα το 1988 σε ηλικία 21 ετών. Αυτός ήταν ο αείμνηστος Δρούζιας όπου ήταν ο πρώτος και ο τελευταίος προπονητής μου στον ΑΟ Τεγέας. Αυτά τα λίγα που έμαθα τα έμαθα από αυτόν.

Τι πιστεύετε ότι έχει αλλάξει σήμερα στο αρκαδικό ποδόσφαιρο από το 1988;

Έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο τότε παίζαμε σε σκληρά γήπεδα χωρίς προπονητές ό,τι κάναμε το κάναμε μόνοι τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Κρεμάσατε τα παπούτσια σας σε μεγάλη ηλικία και ενώ είχατε ήδη τα παιδιά σας;

Όταν αγαπάς κάτι μπορείς να τα συνδυάσεις όλα και να καταφέρεις να ανταπεξέλθεις με την ίδια δύναμη σε όλα, οικογένεια ομάδα δουλειά.

Θεωρείτε ότι τα πράγματα για ένα νέο επίδοξο ποδοσφαιριστή είναι πιο εύκολα;

Θεωρώ μεγάλη τύχη για τους νέους το γεγονός ότι υπάρχει ο Αστέρας Τρίπολης μια πολύ μεγάλη ομάδα η οποία αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία. Τότε εμείς είχαμε σαν κίνητρο τον Παναρκαδικό τώρα έχουν τον Αστέρα και επίσης γίνονται καλές προσπάθειες και στις Ακαδημίες από τις οποίες υπάρχουν αρκετά ταλέντα που έχουν προοπτικές.

Θα ήθελα να μου πείτε δυο λόγια για την ομάδα του Παναρκαδικού όπου έχετε αγωνιστεί;

Η ιστορική ομάδα του Παναρκαδικού έχει περάσει δύσκολα, όπως τη δεκαετία του '90 υποβιβάστηκε και έπαιξε τοπικό. Πριν λίγο καιρό πέρασε πολύ δύσκολα και τώρα χρειάζεται μια οικονομική ενίσχυση, αλλά με αυτά τα παιδιά και με λίγες προσθήκες ακόμη μπορεί να σταθεί στην κατηγορία και να κρατηθεί έχοντας  ντόπια παιδιά μιας και υπάρχουν ταλέντα.

Τα παιδιά σας θέλετε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό;

Θέλω να ασχοληθούν και ήδη  η Κωνσταντίνα που είναι σε ηλικία 14 ετών ασχολείται με το μπάσκετ και είναι στην  ομάδα του Αρκαδικού, η Μαριάννα είναι 10 ετών και ασχολείται με την κολύμβηση και είναι στον ΚΟΑΤ.

Εσείς έχετε κρεμάσει τα παπούτσια σας αλλά συχνά πηγαίνετε και παίζετε ποδόσφαιρο με φίλους τι σας λένε τα κορίτσια σας;

Μου κάνουν πλάκα μερικές φορές, αλλά μου δίνουν το δυνατότερο χειροκρότημα από όλη την κερκίδα.

Εκτός του ποδοσφαίρου έχετε ασχοληθεί και με το μπάσκετ;

Όπως  ξεκίνησα με το ποδόσφαιρο έτσι και στα μέσα της  δεκαετίας του ΄90 μια παρέα φτιάξαμε την ομάδα Ολυμπιάδα Τεγέας όπου και διατηρήθηκε γύρω στα 10 χρόνια. Είχαμε πάρει πρωτάθλημα Β΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π και ήμασταν για αρκετά χρόνια και στην Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Κατά τη γνώμη μου, από αυτή την ομάδα βγήκε το μεγαλύτερο ταλέντο του Ακαδικού μπάσκετ ο  Παναγιώτης Τζαβάρας.

Τι θα θέλατε να δείτε από τους νέους που είναι στα γήπεδα τώρα;

Θέλω στα νέα παιδιά να υπάρχει ευγενής άμιλλα καθώς εγώ τελείωσα την καριέρα μου χωρίς να δεχτώ ούτε μία κόκκινη κάρτα και έχω μόνο φίλους από το ποδόσφαιρο.

Γιατί δεν γίνονται αρκετές τέτοιες ομάδες με πρωτοβουλίες φίλων;

Θέλει λίγο τρέλα και πολύ μεράκι. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να σπρώχνουμε τα παιδιά στον αθλητισμό.

Αν σας ζητούσαν με την εμπειρία και τις γνώσεις που έχετε να φτιάξετε εσείς  μια ομάδα;

Αγαπώ τον αθλητισμό, προσπαθώ τον ελεύθερο χρόνο μου να βοηθώ τα παιδιά πράγματα που κάνω με τα κορίτσια μου.

Έχετε συμμετάσχει δύο φορές σε λαμπαδηδρομίες;

Ναι το 1996 και το 2000 ήμουν λαμπαδηδρόμος καθώς δέχτηκα την τιμητική πρόταση να κρατήσω τη δάδα με την Ιερή Φλόγα των Ολυμπιακών αγώνων στη διαδρομή Κερασίτσα - Αλέα.

Θεωρείτε ότι ο κόσμος πηγαίνει στα γήπεδα;

Και ο Αστέρας και ο Αρκαδικός και ο Παναρκαδικός, θέλουν περισσότερη βοήθεια από το φίλαθλο κοινό.

Σας έχουν χαρακτηρίσει ως αρχισκόρερ;

Ήμουν ένας κάλος σκόρερ για τη κατηγορία, νομίζω ότι ήμουν ο πρώτος σε όλη την ομάδα, αλλά δεν θυμάμαι ακριβή αριθμό να σας πω.

Θα προτρέπατε εσείς τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό είτε αυτός είναι στίβος είτε ποδόσφαιρο είτε μπάσκετ;

Σίγουρα γιατί ο καθένας έχει να κερδίσει πολλά από τον αθλητισμό όπως καλή υγεία, ενασχόληση με κάτι δημιουργικό, ξεκολλώντας από τον υπολογιστή. Εκτός των άλλων όσοι βρίσκονται σε ομάδες κοινωνικοποιούνται, μαθαίνουν τις σωστές αξίες και ήθος.

Τι θα θέλατε να δείτε ακόμα στην Αρκαδία;

Πρέπει να γίνουν περισσότερα σύγχρονα γήπεδα, για να μαζευτούν περισσότερα παιδιά, γιατί εμείς παίζαμε στα χώματα αλλά  τώρα για τα παιδιά μας θέλουμε υποδομές τέτοιες έτσι ώστε να τα προτρέπουν να προπονηθούν σε άρτια οργανωμένες εγκαταστάτες και με τους κατάλληλους προπονητές.

Τα παιδιά σας, σας έμοιασαν  ή τα πρωτέψατε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό;

Υπάρχει το μικρόβιο του αθλητισμού στην οικογένεια, αλλά διάλεξαν μόνες τους και εγώ σε ό,τι αποφασίσουν θα προσπαθήσω να τις βοηθήσω στο βαθμό που μπορώ.

Από τα τόσα χρόνια ασχολίας σας με τον αθλητισμό τι αποκομίσατε;

Αγάπη, φιλία, αναγνωρισιμότητα να με χαιρετά ο κόσμος στο δρόμο,  υγεία, καλή φυσική κατάσταση, εμπειρίες.

Ποιον θα θέλατε να ευχαριστήσετε και γιατί;

Είναι πάρα πολλοί , δε θέλω να αδικήσω κάποιον θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά μου και την γυναίκα μου που με στηρίζει στην τρέλα που έχω με τον αθλητισμό.

Τέλος θα θέλαμε να κάνετε μια ευχή για τον αθλητισμό.

Θέλω να βλέπω τον Αστέρα και τον Παναρκαδικό να ανεβαίνουν όσο μπορούν και  θέλω να δω τον Αρκαδικό στην Α1 και να έχουμε ένα καλό τοπικό πρωτάθλημα και σύγχρονα γήπεδα.

Έφη Καστραντά