Φιλοπρόοδος Όμιλος Ελαιοχωρίου: Ικανοποίηση για την δίκαιη διευθέτηση των ανεμογεννητριών

Φιλοπρόοδος Όμιλος Ελαιοχωρίου: Ικανοποίηση για την δίκαιη διευθέτηση των ανεμογεννητριών

Φεβρουάριος 14, 2023 - 19:33
0 σχόλια

Σήμερα, 14/2/2023, ο σύλλογος μας αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση διότι οι προσπάθειες που έκανε από τον Οκτώβριο του 2021 για την δίκαιη διευθέτηση των ανεμογεννητριών πήρε σάρκα και οστά για τους δημότες του χωριού μας.

Θα θέλαμε να σας παραθέσουμε τα πραγματικά γεγονότα αυτής της προσπάθειας διότι, παρόλο που ο μοναδικός σκοπός του συλλόγου ήταν να επωφεληθεί η κοινότητα και οι κάτοικοι, συναντήσαμε απαξίωση από τον Πρόεδρο και ένα μέλος του κοινοτικού συμβουλίου. Η απαξίωση της προσπάθειας μας έφτασε στο σημείο να διασπείρουν στο χωριό ότι όλα αυτά που έχουμε πράξει δεν είναι η πραγματικότητα αλλά εκκρεμεί νέα ένσταση από πλευράς Παρθενίου και ότι χρήματα δεν έχουν αποδεσμευθεί ώστε να περάσουν στους λογαριασμούς των κατοίκων του χωριού μας.

Συγκεκριμένα, στις 4/11/2021, ο Πρόεδρος της κοινότητας λαμβάνει συστημένη επιστολή από το υπουργείο ενέργειας η οποία του ανακοινώνει ότι την Τρίτη 7/12/2021 θα συνεδριάσει η επιτροπή ένστασης του υπουργείου για να αποφασίσει εάν τα στοιχεία που έχει καταθέσει η κοινότητα του Παρθενίου έχουν βάση. Μέσω ενός ηλεκτρονικού συνδέσμου, ο Πρόεδρος είχε δικαίωμα να μάθει επ’ ακριβώς για την ένσταση μέχρι την 11/11/2021. Δυστυχώς, ο Πρόεδρος ως όφειλε, ουδέποτε άνοιξε τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο του υπουργείου ώστε να ενημερωθεί για τα στοιχεία της ένστασης.

Στις 18/11/2021, μετά από αφόρητη πίεση του Φ.Ο.Ε. προς το κοινοτικό συμβούλιο, διεξάγεται έκτακτο κοινοτικό συμβούλιο με πρόταση από μέρους μας να εκπροσωπηθούμε στην ένσταση στις 7/12/2021 από τον δικηγόρο και συγχωριανό μας Φώτη Καγκλή, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή. Με δική μας παρέμβαση προς το υπουργείο, ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος ανοίγει για να μάθουμε τα στοιχεία της ένστασης και ο νομικός μας εκπρόσωπος να έχει τα πλήρη στοιχεία όπως και είχαμε δικαίωμα.

Ο σύλλογος μας έχει ήδη από τον Οκτώβριο του 2021 συγκεντρώσει και παραδώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία στον κύριο Φώτη Καγκλή ώστε να μας εκπροσωπήσει. Μετά από τρεις αναβολές για διαφορετικούς λόγους, τελικά η επιτροπή αποφασίζει το δίκαιο του αιτήματος μας και δίνει από 4 ανεμογεννήτριες σε κάθε κοινότητα.
Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η συλλογή των στοιχείων ήταν δύσκολη διαδικασία παρ’ όλα αυτά, παραδώσαμε 17 διαφορετικά έγγραφα όπως χάρτες κτηματολογίου, χάρτες Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού, αποφάσεις δικαστηρίων για βοσκοτόπια, Φ.Ε.Κ. για αλλαγή ονομασίας του χωριού μας και πολλά διαφορετικά έγγραφα τα οποία τελικά μας δικαίωσαν.

Δυστυχώς, το κοινοτικό συμβούλιο σε όλη αυτή την προσπάθεια, όχι μόνο έμεινε άπραγο, αλλά προσπάθησε να απαξιώσει την προσπάθεια μας.

Ο σκοπός του Συλλόγου ήταν, είναι, και θα είναι πάντα η πρόοδος του χωριού. Σε αυτόν τον σκοπό, κανένας δεν μπορεί να μας βάλει εμπόδια.

Μετά τιμής

Το Δ.Σ. του Φ.Ο.Ε.

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.