Το γεφύρι της Καρύταινας, φωτογραφία του 1923

Το γεφύρι της Καρύταινας, φωτογραφία του 1923

Οκτώβριος 20, 2016 - 18:13
0 σχόλια

Η γέφυρα της Καρύταινας είναι μία από τις αρχαιότερες γέφυρες στην Πελοπόννησο, και μάλιστα την κατασκευή της στοιχειώνει ο θρύλος που θέλει θυσία αίματος για να στεριώσει ένα γεφύρι. Το ιστορικό γεφύρι της Καρύταινας βρίσκεται επί του Αλφειού, κάτω από την ομώνυμη ιστορική κωμόπολη.

Τα βάθρα του ακουμπούν πάνω σε πέτρα, εξασφαλίζοντας μεγάλη ανθεκτικότητα. Αποτελείται από πέντε άνισα τόξα με ορθογώνια ανακουφιστικά ανοίγματα, έχει ύψος 12 μέτρα, μήκος 50 και το μεγαλύτερο τόξο έχει άνοιγμα 8,75 μέτρα.
Ο θρύλος λέει ότι στα θεμέλιά του οι μάστορες έχτισαν μια πριγκίπισσα των Φράγκων, τον μακρινό μεσαίωνα -περίπου μέσα 13ου αιώνα- που χτίστηκε το πρώτο γεφύρι.

Η φωτογραφία έρχεται από το μακρινό 1923 και ανήκει στον Thomas Whittmore και την αλιεύσαμε στη σελίδα «Φωτογραφικά Άλμπουμ της Ελλάδας» στο Facebook.

Διαβάστε το αφιέρωμα του Arcadia Portal στο γεφύρι της Καρύταινας ΕΔΩ.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.