Για τις εξαγγελίες της δημοτικής αρχής Γορτυνίας...

Για τις εξαγγελίες της δημοτικής αρχής Γορτυνίας...

Ιανουάριος 17, 2024 - 18:21
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Οι εξαγγελίες του δημάρχου Γορτυνίας για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών αναφορικά με το ζήτημα της "δημογραφικής κατάρρευσης" της Γορτυνίας εκλαμβάνονται ως αυτοκριτική για την καταστροφική πολιτική που εφάρμοσαν τόσα χρόνια τα κόμματα που κυβέρνησαν, μαζί με τις δημοτικές και περιφερειακές τους αρχές.

Ένθερμοι υποστηρικτές αυτής της πολιτικής υπήρξαν οι δημοτικές αρχές Κούλη τόσο στο δήμο Λαγκαδίων όσο και στο δήμο Γορτυνίας, αλλά και οι διοικήσεις στις οποίες για πολλά χρόνια συμμετείχαν τα στελέχη της παράταξης Μέγα.

Ο κ. δήμαρχος αναζητά λύσεις στο...και πέντε, χωρίς όμως να παραδέχεται μια βασική αλήθεια. Ότι η ερήμωση της Γορτυνίας δεν αποτελεί φυσική εξέλιξη των πραγμάτων όπως προσπάθησαν να πείσουν τους Γορτύνιους ούτε συνιστά μια πολιτικά ουδέτερη εξέλιξη. Έχει βαθιές πολιτικές ρίζες, έχει να κάνει με συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, τις οποίες και ο ίδιος στήριξε από θέσεις ευθύνης.

Η απάντηση στην εκτεταμένη ερήμωση, στη "δημογραφική κατάρρευση" (όπως συνηθίζει να λέει) δε θα προέλθει από αυτούς που την προκάλεσαν. Αυτό ας γίνει ξεκάθαρο στους Γορτύνιους. Είναι άλλο πράγμα να διεκδικείς εγκαταλείποντας οριστικά τους πολιτικά υπεύθυνους και είναι εντελώς διαφορετικό να λες ότι διεκδικείς συνεχίζοντας όμως να στηρίζεις εκείνους που δημιούργησαν το πρόβλημα.

Η πραγματική διέξοδος για τη Γορτυνία θα προκύψει από την αμφισβήτηση της κεντρικής πολιτικής που προκάλεσε την ερήμωση και τη φτωχοποίηση. Με τους Γορτύνιους στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης, έχοντας στο πλευρό τους μια αγωνιστική δημοτική αρχή, που θα απαιτεί μόνιμες θέσεις εργασίας, ολόπλευρη κρατική στήριξη, μόνιμη επίλυση του ζητήματος της λαϊκής κατοικίας και όχι πιλοτικά προγράμματα με ημερομηνία λήξης όπως αυτά της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) που ανακυκλώνουν το πρόβλημα και μειώσεις δημοτικών τελών για λίγα μόλις χρόνια, που είναι σταγόνα στον ωκεανό της ακρίβειας την οποία βιώνουν σήμερα τα λαϊκά νοικοκυριά.

Η Γορτυνία μπορεί και πρέπει να αλλάξει. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Με πρωταγωνιστές τους Γορτύνιους που οφείλουν να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, με όλους εκείνους που δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό.

Δρ. Βασίλης Σιοκορέλης

17/1/24


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.