Γιάννης Τρουπής στην «Πελοπόννησος EXPO»: Το αύριο είναι εδώ, με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων (vid)

Γιάννης Τρουπής στην «Πελοπόννησος EXPO»: Το αύριο είναι εδώ, με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων (vid)

Απρίλιος 10, 2024 - 22:23
0 σχόλια

Την Τετάρτη 10 Απριλίου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης στο κτίριο ΓΕΑ ΑΕ εγκαινιάστηκε με κάθε επισημότητα το μεγαλύτερο επιχειρηματικό γεγονός της Πελοποννήσου, η έκθεση «Πελοπόννησος EXPO» την οποία διοργανώνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας και θα έχει διάρκεια ως τις 14 Απριλίου.

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής κατά την ομιλία του είπε:

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά η διοργάνωση αυτή, αλλά και μεγάλη ευθύνη, γιατί πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των επιχειρηματιών που βρίσκονται εδώ. Να μεγαλώσουμε το αποτύπωμα της έκθεσης στην οικονομία της Πελοποννησου. Το 2016 ξεκινήσαμε δειλά - δειλά και το στοίχημα είναι πώς θα κάνουμε το επόμενο βήμα. Ξεκινάνε σημαντικές επενδύσεις, δίπλα από το κτίριο που βρισκόμαστε, στη φαρμακοβιομηχανία. Το αύριο αυτής της έκθεσης είναι εδώ. Και το εγγυάται η πληθώρα των επτά ενωμένων Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου. Έχουμε ξεπεράσει γεωγραφικούς και διοικητικούς περιορισμούς, γιατί είμαστε κι εμείς επιχειρηματίες και  αντιλαμβανόμαστε πως δεν θα έχουμε προοπτική αν δεν συνεργαστούμε. Αναπτύσσονται, ρισκάρουν, βγαίνουν στις διεθνείς αγορές και δημιουργούν πλούτο για τον τόπο τους. Δύο είναι οι τομείς οι βασικοί: Η αγροτοδιατροφή και ο τουρισμός. Με τους τελευταιους δείκτες, η Αρκαδία είναι ο φτωχότερος νομός της Πελοποννήσου. Η Αρκαδία έχει μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα. Χωρίς επιχειρήσεις, χωρίς εισροές κεφαλαίου, που θα στηρίξει το εγχώριο ΑΕΠ, δεν θα δούμε οικογένειες να έρχονται εδώ. Πρέπει αυτό το πρόβλημα να λυθεί. Αυτό το πρόβλημα έχει γίνει ορατό στη Μεγαλόπολη, από τη στιγμή που έφυγαν οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η κυβέρνηση καλείται να λύσει το πρόβλημα με το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Το Επιμελητήριο Αρκαδίας αντλήφθηκε τη σημασία αυτου του προγράμματος, και ήταν ο φορέας που ανέλαβε πρωτοβουλία να ενώσει όλους τους επιχειρηματικούς φορείς και έλαβε συγχαρητήρια από τον κ. Ράσμουσεν. Με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας κατεβάσαμε πρόγραμμα που θα ξεκινήσει άμεσα, για την κατάρτιση ανέργων. Πάγιο είναι το αίτημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για ένα μόνιμο συνεδριακό κέντρο στην Αρκαδία, που ισαπέχει από τους άλλους νομούς. Επίσης, πρέπει να '''τρέξουμε'' το Πάρκο της Μεγαλόπολης. Εισακουστήκαμε, αλλά όχι στον βαθμό που θα θέλαμε. Στο πλαίσιο του Open Mall κάναμε παρεμβάσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον ΓΓ κ. Στρατάκο, διότι η ανταπόκρισή τους ήταν υποδειγματική. Προσπαθήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο της Τρίπολης, για το πάλαι ποτέ εμπορικό κέντρο της Τρίπολης, την πλατεία Βαλτετσίου. Σε εκείνη την εκδήλωση παρουσιάσαμε την πρωτότυπη επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που αποκτήσαμε με δικούς μας πόρους, και που θα εκτίθεται στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης μετά το πέρας της έκθεσης. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πτωχό, ο οποίος αντιλήφθηκε άμεσα την ανάγκη αυτής της έκθεσης. Με εξέπληξε η προσωπική του εμπλοκή και θα ήθελα δημοσίως να τον ευχαριστήσω για την οικονομική στήριξη. Και του απευθύνω ένα αίτημα ακόμα, να δημιουργηθεί το εκθεσιακό κέντρο. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προέδρους των Επιμελητηρίων».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.