Γιορτή εθελοντισμού στην Τρίπολη - Are YOU Wheeling2Help? (vid)

Γιορτή εθελοντισμού στην Τρίπολη - Are YOU Wheeling2Help? (vid)

Σεπτέμβριος 28, 2016 - 14:35
1 σχόλια

Έφτασε η μέρα που θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη γιορτή εθελοντισμού που έχει οργανωθεί ποτέ στην Τρίπολη με αφορμή το Wheeling2help.

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Άρεως στις 17:00 έχει στηθεί μία μεγάλη γιορτή με πολλές παράλληλες δράσεις, συναυλία, επίδειξη αθλητικών και χορευτικών προγραμμάτων από γυμναστήρια, επίδειξη πολεμικών τεχνών και πολλά άλλα.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της Κοιν. Σ. Επ. "5ΕΝΤΕ" Γιώργος Καραγιάννης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης  Ντίνα Νικολάκου, ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Σπύρος Βρέντας και ο πρόεδρος ΑΜΕΑ Αρκαδίας Τάκης Παρασκεύοπουλος.

Και οι τέσσερις απευθύνουν κάλεσμα σε όλο τον κόσμο της Αρκαδικής πρωτεύουσας να βρεθεί την Πέμπτη στην πλατεία Άρεως σε αυτή τη μεγάλη γιορτή εθελοντισμού.

Τι είναι το Wheeling2help

Το Wheeling2help είναι πρωτοβουλία δυο νέων ανθρώπων του Ελπιδοφόρου Χρυσοβέργη και της Θεοδώρας Μπίτση.

Δεν ανήκουν σε κάποια ανθρωπιστική ή άλλη οργάνωση, απλά τους αρέσουν τα ταξίδια και ταυτόχρονα προσπαθούν να βοηθούν τον κόσμο, έχοντας ως moto το Dream.Travel.Live.

Έχουν διασχίσει την Αφρική από το Κέιπ Τάουν μέχρι και το Κάιρο με μέσα μαζικής μεταφοράς, γυρνώντας ένα ντοκιμαντέρ και προσφέροντας εθελοντική δράση σε αρκετά μέρη με χρήματα που συγκέντρωσαν από 3 διαδικτυακές καμπάνιες. Μαζεύοντας περίπου $20,000 βοήθησαν ορφανοτροφεία στη Νότιο Αφρική και στην Αιθιοπία, εξόπλισαν και έβαψαν ιατρείο στην Τανζανία, έχτισαν σχολική αίθουσα, βιβλιοθήκη και παιδική χαρά σε σχολείο στην Κένυα, και τέλος και πιο σημαντικό, έχτισαν πηγάδι σε χωριό στο Σουδάν, το οποίο έδωσε πρόσβαση σε καθαρό νερό σε περισσότερους από 1.200 κατοίκους!

Το ντοκιμαντέρ αυτού του ταξιδιού ονομάζεται ''AfriQuest : Διασχίζοντας την Αφρική, προσφέροντας  3.000 χαμόγελα'', και προβλήθηκε με επιτυχία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Πριν 8 περίπου μήνες διοργάνωσαν το Wheeling2help. Έκαναν με το ποδήλατο τη διαδρομή από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα και κατάφεραν να συγκεντρώσουν 15.654 ευρώ για τα παιδιά με καρκίνο του συλλόγου «Φλόγα». Παράλληλα διοργάνωσαν και διάφορες εκδηλώσεις σε ελληνικές πόλεις από τις οποίες περνούσαν!

Στις αρχές Ιουνίου επέστρεψαν από το Asia Quest, ένα 6μηνο οδοιπορικό στη ΝΑ Ασία πάλι με ανθρωπιστικές δράσεις! Συγκέντρωσαν περίπου $15.000, έκαναν  ένα πολύ όμορφο πρότζεκτ στο Νεπάλ, όπου βοήθησαν στις σεισμόπληκτες περιοχές, και επίσης έχτισαν δυο σχολικές αίθουσες σε Καμπότζη και Βιετνάμ!

Το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ που ετοιμάζουν στην Ελλάδα είναι το Wheeling2help vol.II (7/9 - 9/10). Θα ποδηλατήσουν από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης με στόχο την ενημέρωση για παιδιά με αναπηρία. Θα περάσουν από 20 ελληνικές πόλεις (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλος, Λαμία, Αθήνα, Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Γύθειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο) οργανώνοντας πολλές εκδηλώσεις μέσα στις πόλεις με αθλητισμό, εθελοντισμό, αναπηρία, περιβάλλον, κλπ!

Κατά τη διάρκεια του πρότζεκτ θα τρέχει και μια καμπάνια με στόχο να συγκεντρωθούν 19.000 ευρώ με τα οποία θα αγοραστούν 100 αμαξίδια που  θα μοιραστούν από 5 σε κάθε πόλη που θα περάσουν. Οι δωρεές θα γίνονται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Η επιλογή και η παραγγελία των αμαξιδίων έχει ήδη γίνει. Σε περίπτωση που συγκεντρωθούν επιπλέον χρήματα, θα διατεθούν στην Εθνική Παραολυμπιακή ομάδα.

Τα αμαξίδια θα παραδίνονται στις πόλεις από τους εθελοντές, όταν θα περνούν σε κάθε μια από αυτές. Με αφορμή αυτό, σκοπός είναι να οργανωθούν γιορτές αθλητισμού και εθελοντισμού σε κάθε πόλη.

Στόχος είναι να βγει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος στους δρόμους ή τις πλατείες, να ενημερωθεί για τα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία, να αθληθεί και να ψυχαγωγηθεί.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ WHEELING2HELP ΤΡΙΠΟΛΗΣ

1) - 3ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης: Παρουσίαση παραολυμπιακών αθλημάτων.
2) - 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης: μαθητές του θα συμμετάσχουν στην ακροστιχίδα και στη συνέχεια οι δασκάλες θα παρουσιάσουν ένα παιχνίδι με μαντήλια μαζί με τους μαθητές!
3) - 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης: Παρουσίαση παραολυμπιακών αθλημάτων.
4) - 10ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης: Παρουσίαση παραολυμπιακών αθλημάτων.
Ειδικότερα τα σχολεία με επιμέλεια εκπαιδευτικών και τη βοήθεια εθελοντών θα παρουσιάσουν: α) Διαδρομή σε αναπηρικό αμαξίδιο (βιωματικό για να γνωρίσουμε πως είναι να κινείσαι αν είσαι ΑμεΑ. β) Boccia, παραολυμπιακό άθλημα. γ) Άρδη βαρών σε πάγκο, παραολυμπιακό άθλημα από μαθητές νηπιαγωγείου. δ) Διαδρομή μη βλέποντος με μπαστουνάκι. ε) Sitting Voley, παραολυμπιακό άθλημα. στ) Οδηγός-Τυφλός, διαδρομή με βαθμούς δυσκολίας, ζ) Μπάσκετ, σουτ από καθιστή θέση.
5) -ΑΕΚ Τρίπολης Τένις: Θα συμμετέχει με προσκεκλημένο παραολυμπιονίκη του τένις, ο οποίος θα παίξει τένις με μικρούς αθλητές. Επίσης θα υπάρχει δεύτερο αναπηρικό αμαξίδιο για να δοκιμάσει κάποιος να παίξει πάνω σε αυτό. το πρόγραμμα των προπονήσεων θα γίνει στην πλατεία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
6) - ΑΕΚ Τρίπολης Ποδηλασία: Οι αθλητές της θα συνοδεύσουν τους ποδηλάτες κατά την είσοδό τους στην Τρίπολη, αλλά και την επόμενη μέρα κατά την αναχώρησή τους.
7) - Αστέρας Τρίπολης: Αντιπροσωπεία παικτών της ομάδας θα βρίσκεται στο χώρο για να μοιράσουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν
8) - “Art Photos” Γιάννης Αλειφερόπουλος: Θα καλύψει την εκδήλωση με λήψεις από drone.
9) - Βάλια Αμπαζή/»Βόλτα στην Τρίπολη»: θα καλύψει φωτογραφικά και με βίντεο τα παραλειπόμενα των δράσεων.
10) – «Body Art»: θα παρουσιάσει πρόγραμμα Τumbao Fitness and Dance.
11) - «Golden Gym»: Θα παρουσιάσει τα τμήματα Παγκρατίου, Kick-Boxing και Krav Maga.
12) - Ελληνική Ομάδα Διάσωσης: Με την παρουσία της θα φροντίζει για την ασφάλεια των θεατών και των συμμετεχόντων.
13) - ΕΟΣ Τρίπολης: Τα μέλη του θα συνοδεύσουν τους ποδηλάτες κατά την είσοδο στην πόλη, θα βοηθήσουν σαν εθελοντές στις δράσεις και σε stand θα παρουσιάσουν τιε δραστηριότητες του συλλόγου.
14) - «Ι.Π.ΠΟ.ΤΕΣ»: Έκθεση παλιών, ανακατασκευασμένων ποδηλάτων.
15) - Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΤΖΙΟΥΜΗ: Θα καλωσορίσει την ομάδα του wheeling 2 help στην κεντρική πλατεία Αγίου Βασιλείου της Τρίπολης με τη συμμετοχή των μαθητών χαρίζοντας γέλια, χαμόγελα και κόκκινα τριαντάφυλλα!!!
16) - Ομάδα ΑμεΑ «Τελεία και Παύλα»: Τα μέλη της Ομάδας θα παρουσιάσουν τις εξής δραστηριότητες:
α) Επιδαπέδιο τρισδιάστατο παιχνίδι μνήμης-memory με εικόνες για τις 4 κατηγορίες αναπηριών (τύφλωση, κώφωση, νοητική υστέρηση, κινητική αναπηρία ) Απευθύνεται σε παιδιά.
β) Kατασκευή τουλάχιστον 4 πινάκων με πλαστικά καπάκια, διαστάσεων περίπου 1μ*2μ , με προσχεδιασμένες εικόνες με τις 4 αναπηρίες και 2 με συναισθήματα. Απευθύνεται σε παιδιά.
γ) Ποδήλατο ..έκφρασης, αληθινό ποδήλατο όπου επάνω θα προσαρμόσουμε (στις ρόδες, στο τιμόνι, στο καλαθάκι) χαρτόνια με γραμμένες εκφράσεις-απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν την αναπηρία. Απευθύνεται σε ενήλικες.
δ) θα επιμεληθούν την Ακροστιχίδα του Wheeling2Help
17) - «Πeripatos» Εταιρεία πολιτισμού: θα υλοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΤεχνουρΓΗ που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.
Η δράση των νέων καλλιτεχνών θα λάβει χώρα στο έδαφος αναθεωρώντας τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης.. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης στηριζόμενο στη τέχνη του Land Art, το οποίο θα απεικονίζει ένα αναπηρικό καροτσάκι, μία ρόδα ή οτιδήποτε συνάδει με τις δράσεις και την ιδέα του Wheeling2Help Τρίπολη.
18) - Ποδήλατα «Μάγκλαρης»: Θα στηθεί προπονητήριο στην πλατεία, με μηχάνημα προπόνησης όπου όλοι θα μπορούν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους.
19) - Ποδήλατα Φαρφαράς και «Πράσινες διαδρομές»: Σε ορισμένο χώρο της πλατείας θα γίνουν μαθήματα ισορροπίας σε μικρά παιδιά.
20) - ΠΟΤ: Οι αθλητές του θα συνοδεύσουν του ποδηλάτες κατά της είσοδό τους στην Τρίπολη, ενώ οι μικροί αθλητές θα παρουσιάσουν πρόγραμμα δεξιοτεχνίας.
21) - “Sami Photography” Σάκης Ανδρουτσόπουλος: Θα καλύψει φωτογραφικά την εκδήλωση.
22) - Σκακιστική Ομάδα Φιλοτεχνικού Ομίλου: Προπονητή της ομάδας θα παρουσιάσει simultane chess (σιμουλτανέ τσες.) παίζοντας με 10 αντιπάλους ταυτόχρονα!
23) - Shotokan: Επίδειξη καράτε.
24) - “Star fitnes irida” : Θα παρουσιάσει ένα δεκαπεντάλεπτο πρόγραμμα σε δυο μέρη .zumba kids & zumba για μεγάλους. Συμμετέχει όποιος θέλει από το κοινό. Επίσης θα υπάρχει τραμπολίνο και πρόγραμμα TRX.
25) - «Στρίγκλες»: εργαστήριο κατασκευής κοσμήματος. (ζωγραφιά ποδηλάτου που θα πλαστικοποιηθεί και θα γίνει κρεμαστό κολιέ).
26) - Σύλλογος ΑΜΕΑ: Θα προσφέρει τα αμαξίδια για τις βιωματικές δράσεις.
Ο Πρόεδρος του συλλόγου Τάκης Παρασκευόπουλος θα εκθέσει τρία ιδιόκτητα αγωνιστικά cart, ειδικά διασκευασμένα για να οδηγούνται από ΑΜΕΑ, στα δυο από αυτά όποιος θέλει μπορεί και να μπαίνει και να φωτογραφίζεται. Παράλληλα θα προβάλλεται και βίντεο από αγώνες στους οποίους συμμετέχει ο κ. Παρασκευόπουλος.
27) - Σύλλογος ΜΤΒ Αρκαδίας & Freeride.gr : θα συνοδέψουν την αποστολή με ποδήλατα και θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους.
28) – Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών: Παρουσίαση των δράσεων του.
29) - Σώμα οδηγών : Θα επιμεληθούν το βιωματικό παιχνίδι , όπου υγιείς, μικροί και μεγάλοι θα μάθουν πως είναι να κυκλοφορεί κάποιος με αναπηρία στην πόλη.
30) - Σώμα προσκόπων: Θα βοηθήσουν σαν απλοί εθελοντές καλύπτοντας ανάγκες της διοργάνωσης και θα παρουσιάσουν βιωματικά παιχνίδια.
31) - Φροντιστήριο Μπουρτσουκλή: θα συμμετέχει με παιδιά από το φροντιστήριο στην ακροστιχίδα του Wheeling2elp.
32) - «Φωλιά του Κούκου»: Θα επιμεληθεί συναυλία με νεανικά σχήματα.
33) - “Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης” :Θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς. Θα κλείσει την εκδήλωση κυκλώνοντας με χορευτές του αλλά και θεατές την πλατεία.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Γιορτή εθελοντισμού στην Τρίπολη - Are YOU Wheeling2Help?


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Να προσθεσετε και το κξγ ADVANCE θα συμμετεχει σε παιχνιδι ακροστιχιδας με Κ.Δημητρα Κακαρικου .Εχω ηδη ενημερωσειΠΑΡΑΚΑΛΩ να το αναφερετε

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.