H ημερίδα με θέμα «Στο επίκεντρο ο Τουρισμός» στην Τρίπολη (pics)

H ημερίδα με θέμα «Στο επίκεντρο ο Τουρισμός» στην Τρίπολη (pics)

Απρίλιος 23, 2024 - 11:29
0 σχόλια

Με την παρουσία όλων των τοπικών αρχών αλλά και την ευχάριστη έκπληξη της εμφάνισης της πρώτης χρυσής Ελληνίδας Ολυμπιονίκη κ. Βούλας Πατουλίδου πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα: "Στο επίκεντρο ο Τουρισμός" που διοργάνωσε στην Τρίπολη ( 18/4/24 ) το ΚΕΔΙΒΙΜ ΣΑΡΩΝΙΣ. Το αξιοσημείωτο αυτής της Ημερίδας ήταν η συνεργασία που είχαν με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΣΑΡΩΝΙΣ όλοι οι τοπικοί μαζικοί φορείς που εμπλέκονται με το θέμα του τουρισμού ( φιλοξενία και εστίαση ). Συνδιοργανωτές ήταν η Ένωση Ξενοδόχων Αρκαδίας, ο Σύλλογος Καφέ - Εστιατόρων Αρκαδίας και ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών και συναφών επαγγελμάτων Τρίπολης.

Χαιρετισμούς στην Ημερίδα έκαναν κατά σειρά: η κ. Ελένη Καρούντζου Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Τρίπολης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, Ο Διευθυντής του Δημόσιου ΙΕΚ Τρίπολης κ. Γιάννης Κατσίρης, η Διευθύντρια του ΙΕΚ Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης κ. Γωγώ Μαργιώλου και ο Υπεύθυνος Αυτοχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων του Ομίλου ΑΠΟΨΙΣ κ. Κώστας Σαββίδης.

Με την ιδιότητα του αυτοδιοικητικού, που είχε άμεση σχέση με τον Τουρισμό ως Αντιπεριφερειάρχης, πήρε το λόγο και η χρυσή μας Ολυμπιονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου η οποία αναφερόμενη στην Ημερίδα συνεχάρη όλους τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και τόνισε ότι μόνο με συνέργειες σαν αυτή από τους εμπλεκόμενους με το θέμα φορείς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα του ελληνικού τουρισμού.

Στη συνέχεια η Υπεύθυνη του Παραρτήματος Τρίπολης του ΚΕΚ ΣΑΡΩΝΙΣ κ. Ακριβή Μακρή αναφέρθηκε αναλυτικά στο επιδοτούμενο πρόγραμμα "voucher τουρισμού" που έχει προκηρύξει το Υπουργείο Τουρισμού με φορέα υλοποίησης τη Δημόσια Επιχείρηση Απασχόλησης τονίζοντας ότι είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα κατάρτισης με δικαιούχους τους ανέργους, εργαζόμενους και εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.

Μετά την ενημέρωση για το πρόγραμμα του Τουρισμού άρχισαν οι ομιλίες από εξειδικευμένα στελέχη, παράγοντες και Πανεπιστημιακούς που αναφέρθηκαν στα προβλήματα που εντοπίζονται σήμερα στον τουριστικό τομέα αλλά και στα σύγχρονα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επαγγελματίες του τουρισμού για να αυξήσουν το τουριστικό ρεύμα προς τις επιχειρήσεις τους.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω ομιλίες με τα εξής θέματα:

- Η Διευθύντρια Έργων Εκπαίδευσης SKYWALKER.GR - ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κ. Κατερίνα Γκρίτζαλη ανέλυσε το θέμα: Elevator pitch η παρουσίαση του εαυτού μου σε 1 λεπτό.

- Ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίας, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Κώστας Μαρινάκος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ελλείψεις και την κατάρτιση των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού.

- Η κ. Αγγελική Κουλεντιανού ως πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων εξειδικευμένη στον Τουρισμό μίλησε για την αναγκαιότητα των social media marketing.

- Ο Hospitality Digital Marketer κ. Κύρος Ασφής ανέπτυξε το σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου Digital Marketing Plan και τέλος

- Ο κ. Γιάννης Κουτσόπουλος ως εξειδικευμένος στο στρατηγικό σχεδιασμό ξενοδοχειακών marketing εξήγησε το πως οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν τον κλάδο της φιλοξενίας.

Κατά κοινή διαπίστωση ήταν μία επιτυχημένη και υψηλού επιπέδου Ημερίδα για τον Τουρισμό που ανέδειξε το παρόν αλλά και το αισιόδοξο μέλλον που έχει ο τουριστικός κλάδος στην χώρα μας. Παράλληλα τονίστηκε ότι η κατάρτιση των εργαζομένων στον τουρισμό θα πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα όχι μόνο για την ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος αλλά και για την κάλυψη των χιλιάδων θέσεων που εντοπίζονται στον κλάδο της εστίασης και της φιλοξενίας.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τη συνέργεια σε όλους τους διοργανωτές αλλά ιδιαίτερα στους επικεφαλής των μαζικών φορέων που συνεργάστηκαν με το ΚΕΔΙΒΙΜ ΣΑΡΩΝΙΣ: 1) στον Πρόεδρο των Ξενοδόχων της Αρκαδίας κ, Κώστα Μαρινάκο, 2) στον Πρόεδρο του Συλλόγου Καφε - Εστιατόρων Αρκαδίας κ. Βασίλη Αθανασιάδη και 3) στον Πρόεδρο του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών και συναφών επαγγελμάτων Τρίπολης κ. Γιάννη Τερζή.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.