Χωρίς υπόλειμμα και με μηδενικό κόστος η διαχείριση που παρουσίασε ο Παυλής (pics,vid)

Χωρίς υπόλειμμα και με μηδενικό κόστος η διαχείριση που παρουσίασε ο Παυλής (pics,vid)

Μάρτιος 23, 2016 - 12:52
18 σχόλια

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη Ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης με αντικείμενο τη διαχείριση των απορριμμάτων, τόσο την ολοκληρωμένη όσο και την προσωρινή.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Τρίπολης, προκειμένου να δώσει μια απάντηση στο καυτό ζήτημα που απασχολεί τον Νομό και την Περιφέρεια, αλλά και ολόκληρη τη χώρα, ανέθεσε σε δύο τεχνοκράτες περιβαλλοντολόγους, έναν από την Αυστρία και έναν από την Αγγλία, να μελετήσουν το ζήτημα και να κάνουν κάποιες προτάσεις επάνω σε αυτό.

Κατά την εισήγησή του, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, έθεσε το πλαίσιο της πρότασης, η οποία, συνοπτικά, είναι σχεδιασμένη στη βάση της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης και της αξιοποίησης του υπολείμματος, ώστε το υπόλειμμα να είναι μηδενικό.

Η παρουσίαση έγινε από τον Scharf Walter, πρόεδρο του Τεχνολογικού Ινστιτούτου IUT Group, ο οποίος μίλησε για την ολοκληρωμένη Διαχείριση των Αποβλήτων, ο οποίος, σύμφωνα με την πρόσκληση του Δήμου Τρίπολης, είναι Πρόεδρος της Επιτροπής ÖNORM από το Αυστριακό Ινστιτούτο Πρότυπης  προδιαγραφής για τα Πρότυπα Διαχείρισης Αποβλήτων, Πρόεδρος της Επιτροπής ÖNORM Αυστριακή επιτροπή για την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση των αποβλήτων, Μέλος της Επιτροπής ÖNORM Αυστριακή επιτροπή στις Τεχνολογίες Αποβλήτων, Πρόεδρος της ομάδας εργασίας για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση στις Βρυξέλες σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος διαχείρισης κινδύνων και εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων.

Ακόμη, στην ημερίδα μίλησαν οι Zehaie Isaac, διευθύνων σύμβουλος της Project Insurances, η Φάνια Βαλαβανίδη, διευθύνουσα σύμβουλος της International Consultancy, ο κ. Κουρνιώτης Στάθης, χημικός μηχανικός.

Στην ημερίδα είχε προσκληθεί, μεταξύ άλλων, ο σύμβουλος του κ. Τσιρώνη ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε να παρευρεθεί. Παραβρέθηκαν δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπως ο κ. Μαντάς από τη Βόρεια Κυνουρία, o δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Λυσίκατος, ο κ. Καμπόσος από το Άργος, ο κ. Ανδριακόπουλος πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννσήου, ο δήμαρχος Πύργου, ο κ. Πνευματικός από την Κόρινθο, καθώς επίσης και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής. Επίσης συμμετείχαν πρόεδροι, φορείς και ενεργοί πολίτες.

Ο κ. Παυλής στην παρουσίαση της ημερίδας μίλησε για τη διαχείριση των απορριμμάτων έτσι όπως την έχει αποφασίσει, στην οποία δεν θα υπάρχει υπόλειμμα και δεν θα υπάρχει κόστος για τους πολίτες και για το Ελληνικό Δημόσιο. Ακόμη, η προτεινόμενη λύση δεν έχει να κάνει μόνο με τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά με την οριστική λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και την αποκατάσταση των χωματερών.

Ακόμη, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι η ολοκληρωμένη διαχείριση του Δήμου θα περιλαμβάνει τη διαχείριση όχι μόνο των στερεών αποβλήτων, αλλά όλων των αποβλήτων, και των βιομηχανικών, καθώς και της λυμματολάσπης, για κλαδέματα, για ογκώδη, για όλα. 

Το αντίτιμο που θα υπάρχει για την διαχείριση έχει να κάνει με το λειτουργικό κόστος το οποίο θα είναι χαμηλό και δεν έχει σχέση με άλλες μελέτες.

Ο Scharf Walter μίλησε για τη διαχείριση την οποία ο Δήμος Τρίπολης μπορεί να πραγματοποιήσει, και στην οποία δεν θα υπάρχει υπόλειμμα, καθώς όλα τα υλικά είναι διαχειρίσιμα, όπως αναφέρθηκε στην αρχή της παρουσίασης. Σημειωτέον, ο κ. Walter είναι ειδικός στη διαχείριση επικίνδυνων και μη απορριμμάτων. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος Τρίπολης στα κόστη, επισημαίνοντας ότι σε αυτή τη συγκυρία, είναι αδιανόητο για οποιαδήποτε δημοτική αρχή να αυξήσει τα δημοτικά τέλη, προκειμένου να γίνει σωστή διαχείριση των απορριμμάτων.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Χωρίς υπόλειμμα και με μηδενικό κόστος η διαχείριση που παρουσίασε ο Παυλής


18 Σχόλια

ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΑΥΛΗ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΥΤΗ!! ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ

Κάτσε να δούμε πρώτα γιατι χορτάσαμε με παραμύθια Παυλή. Δεν σε εμπιστεύεται πλέον κανένας

Η λύση βγήκε από το πλυμένο πουκάμισο ; Μπράβο και Καλή επιτυχία ! Για να δούμε την εφαρμογή της.

Η πρόταση αυτή δεν είναι ούτε καινοτόμος, ούτε μας ήρθε από τα αστέρια. Αυτό κάνουν σε όλη την ευρώπη και το Ισραήλ. Προφανώς για να έχει μηδενικό υπόλειμμα περιλαμβάνει καύση. Η καύση είναι φιλικότερη προς το περιβάλλον από τη ταφή και επίσης καύση θα κάνει κι η διαχείριση Τατούλη για να είναι αυτόνομο ενεργειακά το εργοστάσιο της τέρνα (το λέει η μελέτη τους). Το θέμα είναι η τιμή αλλά κι η μέθοδος και αποδεικνύει αυτό που λέμε τόσο καιρό. Το έργο της τερνα είναι ακριβό και ξεπερασμένο. Με λιγότερα λεφτά μπορούμε να κάνουμε κάτι πολυ καλύτερο για τις τσεπες μας και την υγεία μας.

ΚΑΛΑ, ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΣ ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ! ΓΙΑ ΑΝΑΣΚΟΥΜΠΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΥΣΗ, ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ, ΦΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΦΑΓΑΝΕ.

Μηδενικό Υπόλειμμα ! Ούτε οι Σουηδοί δεν το έχουν καταφέρει ! Παγκόσμια Πατέντα γεννήθηκε στην πόλη μας. Γελάνε και τα υπολείμματα !

Οπωσδήποτε, οι θεσμοί έχουν από καιρό χάσει την αξιοπιστία τους, όταν σχεδιάζουν κάποιο έργο που μπορεί να καλύψει μια συλλογική ανάγκη, παίρνουν υπόψη τους τα συμφέροντα των οικονομικών ολιγαρχιών και όχι το κοινό καλό. Το "κοινό καλό" είναι το άλλοθι. Είμαι λοιπόν δύσπιστος απέναντι στις προθέσεις του δήμαρχου. Πέραν αυτού, η διαχείριση των απορριμμάτων με ελάχιστο υπόλειμμα και με μηδενικό κόστος είναι απόλυτα εφικτή. Ξεχνάτε την ανάλογη εκδήλωση επί Κωτσιάνη, όπου ο αείμνηστος Αμπατζόγλου μάς είχε εκθέσει τι έκαναν τα σκουπίδια στο Δήμο Ελευσίνας. (1)

Όχι μόνο μηδενικό κόστος, αλλά και κέρδος από τη διαχείριση των σκουπιδιών είχαν στο Δήμο Ελευσίνας. Μηδενικά, ατυχώς για μας, ήταν τα κέρδη για εθνικούς εργολάβους και οικονομικές ελίτ. Γι' αυτό δεν περπατάει η μέθοδος Αμπατζόγλου (απ' ό,τι μαθαίνω, υποχωρεί και στην Ελευσίνα, ζούμε εποχές παλινόρθωσης).

Από την μία Μήτσο λες ότι <<...δεν θα υπάρχει κόστος για τους πολίτες και για το Ελληνικό Δημόσιο.>> και από την άλλη πάλι λες <<Το αντίτιμο που θα υπάρχει για την διαχείριση έχει να κάνει με το λειτουργικό κόστος το οποίο θα είναι χαμηλό και δεν έχει σχέση με άλλες μελέτες>>. Θα επιβαρυνθούν τελικά οικονομικά οι δημότες ναι ή όχι.

Αυτό είναι δυνατόν αλλά χρειάζεται την συμμετοχή όλων . Εξηγούμαι ότι πρέπει το κάθε διαμέρισμα η κάθε μονοκατοικία να έχει στον ακάλυπτο χώρο της κάδους ανακύκλωσης για χαρτί(χαρτόνια)χαρτί(συσκευασίας –μελάνια)πλαστικό (διαφανο)πλαστικό έχρωμο οργανικά και ένα για τα υπόλοιπα 7 κάδους και το καλύτερο στο τέλος ΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΔΟ ΓΙΝΟΥΝ ΛΑΘΗ Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΊΑ ή ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΛΗΡΏΝΗ ΠΡΌΣΤΙΜΟ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ! Ο μήτσος πάει να σας κάνει ανθρώπους

Αλλη μια έκθεση ιδεών χωρίς να μας λεει που θα τα παέι και με τι κοατος. απο θα ...... χορτάσαμε

Μετά από 2 χρόνια έμαθε ο Μήτσος να λεει τα προστίματα , πρόστιμα Είναι και αυτή μία πρόοδος στην λύση του προβλήματος των απορριμάτων...

Ο ***γιατί φυλάει την είσοδο? Εδώ σου λέει τρόμαξε να μαζέψει τους ίδιους τους συμβούλους του δημάρχου για να γεμίσουν καμιά καρέκλα. Να του φύγουν τώρα και άντε να τους ξαναμαζέψει...

Αυτός ο ασκεπής γεροντοκόρος που φυλάει την είσοδο της αίθουσας του πνευματικού και την είσοδο στο γραφείο του Μήτσο στην Λαγοπάτη δεν έχει μαγαζί να παέι να δουλέψει και λίγο? Μήπως η ***είναι δίπλα στον Μήτσο???

ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΑΤΕ ΠΩΣ Ο*** ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙ σε δημόσια έγγραφα και με ποιο τρόπο μπορεί να τα εκμεταλλευτεί και προς όφελος ποίου???

Αυτός ο*** με ποια ιδιότητα έχει εγκατασταθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Τρίπολης??? Αρε ρε χαλια!!!!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.............................................................................

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.