Χρυσά μετάλλια και διεθνείς διακρίσεις για την οινοποιία Σεμέλη Νασιάκος

Χρυσά μετάλλια και διεθνείς διακρίσεις για την οινοποιία Σεμέλη Νασιάκος

Μάρτιος 09, 2016 - 14:31
0 σχόλια

Το κρασί του τόπου μας, ευλογημένο από την αρχαιότητα, κερδίζει συνεχώς διακρίσεις και βραβεύσεις στους διεθνείς διαγωνισμούς. Και οι άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν με μεράκι επάνω σε νέα αρώματα και γεύσεις έχουν κάθε λόγο να είναι περήφανοι για την ακούραστη προσπάθειά τους να προσφέρουν στους λάτρεις του οίνου νέες εμπειρίες ενός παλαιού και τόσο αγαπημένου καρπού.

Ο λόγος για την Οινοποιία Σεμέλη - Νασιάκος, η οποία απέσπασε χρυσά μετάλλια και ειδικές διακρίσεις τόσο στον Διεθνή Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης όσο και το Berliner Wine Trophy στη Γερμανία.

Το δελτίο αναφέρει:

2 Χρυσά και 2 Αργυρά Μετάλλια, φέρνουν τη SEMELI πρώτη στην κατάταξη των μεταλλίων για τα Ελληνικά Οινοποιεία, που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό
«Vinalies® Internationales Competition 2016».

Κάθε χρόνο, η Ένωση των Γάλλων Οινολόγων διοργανώνει έναν από τους πιο
αναγνωρισμένου κύρους διαγωνισμό στον κόσμο του κρασιού, με την ονομασία
Vinalies® Internationales du Vin. Πάνω από 5 ημέρες, τα μέλη της κριτικής
επιτροπής, όλοι οι εμπειρογνώμονες του κρασιού, συγκεντρώνονται κάθε πρωί και δοκιμάζουν κρασιά από όλο τον κόσμο.

Στον εφετινό διαγωνισμό, συνολικά οι Έλληνες Οινοποιοί βραβεύτηκαν με 7 Χρυσά και 18 Αργυρά μετάλλια, εκ των οποίων τα 2 Χρυσά και τα 2 Αργυρά απονεμήθηκαν στο Κτήμα μας. Αναμφισβήτητα ένας σημαντικός αριθμός βραβείων για την ελληνική συμμετοχή, σε έναν τόσο «απαιτητικό» διαγωνισμό και μεγάλη τιμή και περηφάνια.

Οι διακρίσεις για μας.

Τα Μετάλλια
Ορεινός Ήλιος Λευκός 2015 ΧΡΥΣΟ
Untitled Αγιωργίτικο / Syrah Ροζέ 2015 ΧΡΥΣΟ
Ορεινός Ήλιος Ροζέ 2015 ΑΡΓΥΡΟ
Nassiakos Mantinia 2015 ΑΡΓΥΡΟ

Όσον αφορά το διαγωνισμό στη Θεσσαλονίκη, 4 Νέα Μετάλλια & 1 Ειδική Διάκριση, είναι ο απολογισμός για το Κτήμα μας στον 16ο Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, που διοργάνωσε η «Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος» σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2016.

Τα Μετάλλια
Ορεινός Ήλιος 2015 Λευκό ΧΡΥΣΟ
Ορεινός Ήλιος 2015 Ροζέ ΧΡΥΣΟ
Nassiakos Mantineia 2015 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
Untitled Saunignon Blanc 2015 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
Ορεινός Ήλιος 2015 Ροζέ Ειδική διάκριση


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.